Dünyada bir çok kişi yapay zeka ile yazı yazarak para kazanma konusunu keşfetti ve bunu epeydir uyguluyor. Günler sürebilecek yazıları birkaç dakikada halledebiliyorlar.
Özellikle birçok kişinin OpenAI firmasının ChatGPT aracıyla farkettiği bu sistemde oldukça başarılı birçok uygulama bulunuyor. Chat GPT ile soru cevap yaparken aşağıdaki uygulamalarla tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir yazılarını sonsuz kontrolle zenginleştirebilirsin. Yapay zeka metin yazma programı denilince göz atabileceğin en iyi araçları aşağıda bulabilirsin. Bu araçlarla yapay zekaya hikaye yazdırma şansın bile var.
Açıklama: Kullanımı en basit olan ve Türkçe olarak da oldukça başarılı içerikler üreten bir altyapı. |
Açıklama: Yapay zeka ile yazı yazarken en iyi sonuçları almak için profesyonellerin tercihi Article Forge oluyor. |
Açıklama: Yapay zeka ile yazı yazarken hem SEO hem de cümle düzeltme işini birlikte gören bir yazılım. 3’ü bir arada. |
Açıklama: Birkaç tıklamayla minimum düzenleme gerektiren blog yazısı fikirleri, tanıtımlar, sonuç paragrafları veya tam blog yazıları oluşturun. |
Kullanımı en basit olan ve Türkçe olarak da oldukça başarılı içerikler üreten bir altyapı.
Yapay zeka ile yazı yazarken en iyi sonuçları almak için profesyonellerin tercihi Article Forge oluyor.
Yapay zeka ile yazı yazarken hem SEO hem de cümle düzeltme işini birlikte gören bir yazılım. 3’ü bir arada.
Birkaç tıklamayla minimum düzenleme gerektiren blog yazısı fikirleri, tanıtımlar, sonuç paragrafları veya tam blog yazıları oluşturun.
“Dijital asistanlar daha verimli bir yazma süreci sağlar. Yazarlar, yazılım sayesinde araştırma ve organizasyonunu hızlıca halledebilir, böylece bu görevlere daha az zaman harcayabilirler. Dijital asistanlar zamandan tasarruf etmelerine rağmen, yetenekleri sınırlı olabilir. Belirli yazma görevleri için gerekli olan insan bilgi ve becerilerini tam olarak değiştiremezler.”
Onlarca farklı dilde ve onlarca farklı üslupta yazılar yazdırmak mümkün. Talebe göre SEO uyumlu makaleler yazarak veya kendi blogunu açarak para kazanmak için oldukça faydalı yapılar bulunuyor. Özellikle İngilizce içeriklerde inanılmaz bir başarı oranı bulunan yapay zeka metin yazma sektörü her geçen gün büyüyor. Özellikle e-kitap konusunda inanılmaz bir talep var ve bu yazılar da yapay zekaya yazdırılabiliyor. E-kitap nasıl yazılır yazımızda ise biraz daha ayrıntıya indik.
Yapay Zeka ile yazı yazmak için kullanacağın uygulamalar sana şunları verebilir;
Tüm bunları ve daha fazlasını hızlıca yapabilme şansı varken biraz çekingen olabilirsin. Her yapay zeka kelimesi geçtiğinde robotlar bizi ele geçirecek gibi hissetmemiz normal. Sırasıyla aşağıdakileri anlattıktan sonra bu işin geleceğine dair felsefesinden de biraz bahsedeceğiz.
Yazımızda şunlar olacak;
Yapay zeka ile yazı yazdırarak para kazanabileceğin uygulamalardan önce en çok tercih edilen alan olarak blog yazma konusuna bakacağız. Ardından tüm programlardan bahsedeceğiz. Ayrıca yapay zeka ile ilgilenen birçok kişinin de içerisinde bulunduğu Digital Nomad Türkiye topluluğuna sen de katılabilirsin.
Hadi başlayalım…
Dijital Nomad Türkiye topluluğumuz açıldı…
Eğer sen de dijital göçebelerle bir arada olmak istersen digital nomad topluluğumuza katılabilirsin. Burada bilgilerini, deneyimlerini paylaşan, ilham veren ve birbirine destek olan yeni arkadaşlar edinebilirsin. Digital Nomad Türkiye’ye katılarak öğren, sosyalleş ve topluluğa özel avantajlardan yararlan…
Yapay zeka ile makale yazarak kendi blogunu oluşturarak para kazanabilirsin. Peki tek yöntem bu mu elbette hayır. Yapay zeka metin yazma araçları ile şunları yapabilirsin;
Blog yazarak para kazanmak oldukça mantıklı bir alan. Gelir elde etmeye başlamak için elbette biraz zaman gerekiyor. Fakat sadece google reklamları dahi kullanılarak para kazanılabilir.
Google Ads ile para kazanabilmek için en önemli şeylerden bazıları şunlar;
Yapay zeka ile makale yazma programları zaten ona verdiğin keywordleri tüm web içerisinde arayarak en çok talep gören konuları harmanlayarak yeni bir yazı ortaya koyuyor. Bu sebeple en çok aranan kelimeler de yazında doğal olarak bulunuyor. Birkaç saatte hazır hale getirebileceğin yazıları blogunda paylaşarak eşsiz işler yapabilirsin. Bazı yazılımlar senin için yazılarına fotoğraf bulabiliyor ve hatta yazılarını sese dönüştürüp onu gerçek görünümlü bir sanal asistana okutup videoya bile dönüştürebiliyor. Yapay zeka ile para kazanmak için oldukça fazla yol var. Yazı kısmından para kazanmak için sana gereken uygulamaları anlatmaya başlayalım.
Yapay zeka makale yazma programlarının her birinin farklı özellikleri ve yetenekleri bulunuyor. Temel olarak hepsi onlara verdiğin konu ve anahtar kelimeleri tarayarak sana özgün yazılar yazıyorlar. Aralarındaki farkları ise anlatmaya başlayalım.
Rytr, bu yazılımlar arasında en başarılı olan programlardan biridir. Özellikle Türkçe metin yazma konusunda oldukça başarılı. Rytr yapay zeka ile kitap yazma şansın bile var.
Yapay zeka ile yazı yazma araçları arasında en basit kullanımı olan ve Türkçe olarak da oldukça başarılı içerikler üreten bir yazı uygulaması.
Rytr senin için 20’den fazla yapı için yazılar oluşturabilir. Buna blog yazılarından aklına gelen bir konu hakkında iş fikri oluşturmasına kadar birçok şey dahil. Blog yazıların için ise başlıklar, metinler ve sevdiğin yazıları yeniden düzenleme araçları ise en çok seveceklerin olacaktır.
Rytr, Google Chrome eklentisi ile de oldukça büyük kolaylık sağlar ve gündelik işlerinde de yazılar yazabilmene olanak sağlar.
Kaç dilde yazıyor: 34 Dil
Türkçe desteği: Var
Üslup seçme: Var
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $19 – $29/aylık
Şimdi ücretsiz olarak Rytr‘ı deneyebilirsin.
Article Forge, yapay zeka ile blog yazarlığı konusunda en stabil sonuç veren yazılımlardan biri olarak öne çıkıyor. Hata payını en aza indirgemiş olan bir yazılım altyapısı bulunuyor.
Yapay zeka ile yazı yazarken en iyi sonuçları almak için profesyonellerin tercihi Article Forge oluyor.
Düzenli olarak 1 yıldır kullanarak bine yakın makale yazdırıp sitesini büyütmüş ve sitesinde bulunan asıl alana da birçok müşteri çekmiş. Article Forge’un maliyeti yüksek olsa da onu 1 yıl içerisinde çıkarıp üzerine de epey kazandırmış.Tabii bu sınırsız paketi için geçerli bir fiyat.
Google’ın yapay zekası ile eğitilmiş olan kendi yapay zekaları ile %100 özgün içerikler ile hızlı bir şekilde Google sıralamasında öne çıkmana yardımcı olmakta. Ayrıca yazılarına otomatik olarak görseller ve bağlantılar ekleyerek onu zengileştirebilmekte. Article Forge‘un çok tercih edilen özelliği ise WordPress sayfan ile bağlantı kurup otomatik olarak yazıyı gönderebilmesidir.
Kaç dilde yazıyor: 7 Dil
Türkçe desteği: Yok
Üslup seçme: Yok
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Bir ödeme planına kaydolduktan sonra 5 gün
Fiyat: $29/aylık
Şimdi ücretsiz olarak Article Forge‘u deneyebilirsin.
Jasper (Jarvis)
Eski adı Jarvis olan Jasper bugün yapay zeka ile yazı yazma araçları arasında en popüler olanlarından biri olarak öne çıkıyor. Blog yazıları, mailler, iş iletişimleri ve hikayeler yazabilirken yazılarında kullanmak için ihtiyacın olabilecek görselleri de yine yapay zeka kullanarak üretebiliyor. Bu özellikleri ile yapay zekadan alabileceğin maksimum verimi alabiliyorsun.
Kaç dilde yazıyor: 25 Dil
Türkçe desteği: Yok
Üslup seçme: Var
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $49 – $99/aylık
Şimdi ücretsiz olarak Jasper‘ı deneyebilirsin.
Surfer SEO
Surfer SEO aslında bir yapay zeka ile yazı aracından çok onu en başarılı hale getirme aracı. Bir blog yazısından bulunması gereken kelimeleri yapay zeka ile tarayarak buluyor ve rakip yazılarının önüne geçebilmek için gerekli olan yönergeleri sana veriyor.
SEO konusunda henüz deneyimli olmayanlar için oldukça tatmin edici sonuçlar alabileceği bir platform. Anlamsal anahtar kelime bütünlüğü özelliği ile de fark yaratıyor.
Kaç dilde yazıyor: Neredeyse Tüm Diller
Türkçe desteği: Var
Üslup seçme: Yok
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $49 – $99 – $199/aylık
Şimdi ücretsiz olarak Surfer Seo‘yu deneyebilirsin.
Frase, yapay zeka ile blog yazmak isteyenler için en kullanışlı uygulamalardan biri. Fakat yalnızca İngilizce olarak kullanılabiliyor. Eğer hedef kitlen dünya geneli değilse senin için uygun olmayabilir.
Yapay zeka ile yazı yazarken hem SEO hem de cümle düzeltme işini birlikte gören bir yazılım. 3’ü bir arada.
En iyi özelliklerinden biri de Google Search Console ile entegre çalışabiliyor oluşu. Bunun önemi ise Google sıralamalarında öne çıkmak için ne gerektiğini biliyor olması olarak özetlenebilir.
SemRush SEO altyapısı ile de daha güçlü bir yazı oluşturmana yardımcı oluyor. Yazdığın yazıları dışarı aktarmak da oldukça kolay.
Kaç dilde yazıyor: İngilizce
Türkçe desteği: Yok
Üslup seçme: Yok
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $44 – $114/aylık (İlk ay için %60 indirim için tıkla)
ContentBot, birkaç tıklamayla minimum düzenleme gerektiren blog yazısı fikirleri, tanıtımlar, sonuç paragrafları veya tam blog yazıları oluşturmak için harika bir yapay zeka yazılımıdır.
Birkaç tıklamayla minimum düzenleme gerektiren blog yazısı fikirleri, tanıtımlar, sonuç paragrafları veya tam blog yazıları oluşturun.
Tamamı yapay zeka ile yazılmış blog gönderileri, blog konu fikirleri, girişler, madde işareti genişletme, üslup değiştirici, açıklama aracı ve diğer blog ihtiyaçlarının hepsini kullanmak istersen tercih edebilirsin.
Çok hızlı, kullanımı kolay ve en mantıklı sonuçları alabilmek için müthiş bir deneyim sunuyor. Tek eksiği ise Türkçe desteği olmaması.
Kaç dilde yazıyor: 5 Dil
Türkçe desteği: Yok
Üslup seçme: Var
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Yok
Fiyat: $29 – $59 – $99/aylık
Content.bot ‘u mutlaka denemeni tavsiye ederiz.
Anyword, pazarlamacıların mesajlarını hedef kitlelerine göre uyarlamalarına yardımcı olan, yapay zeka destekli bir metin yazarlığı platformudur.
Özellikle pazarlamacıların mesajlarını ideal hedef kitlelerine göre uyarlamalarına yardımcı olan, yapay zeka destekli bir metin yazarlığı platformudur.
Son yılların en çok tavsiye edilen ve en çok pozitif oy alan yapay zeka makale yazma aracı olarak rafların en üst sırasında yer alıyor.
Kaç dilde yazıyor: 45 Dil
Türkçe desteği: Yok
Üslup seçme: Yok
Cümle düzeltme: Yok
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $16 – $125/aylık arasında kelime sayısına göre fiyatlandırma.
%20 indirim kazanmak için tıkla.
Ink Editor, yapay zeka ile yazı yazma programları arasında gereken en önemli yapıları bir araya getirmiş sade, kullanışlı ve başarılı sonuçlar veren bir programdır.
Diğer yapay zeka yazı uygulamalarından farkı, sitelerden yazıları seçerek oluşturduğun yazıyı özgün bir şekilde yeninden yazar. Yazıları sisteme aktarmak çok kolaydır.
Birçok farklı program kullanmak yerine tek programda bu işler yapmak istersen bakabilirsin. Ayrıca WordPress tabanlı bir web sitesi kurduysan eklenti olarak da edinebilrisin.
Yazım ve yaratıcılık konusunda başarı seviyesi diğer yazılımlara göre biraz daha aşağıda kalıyor olsa da yine de fiyat performans olarak Ink Editor değerlendirilebilir.
Kaç dilde yazıyor: İngilizce
Türkçe desteği: Yok
Üslup seçme: Var
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $20/aylık
Şimdi ücretsiz olarak Ink Editör‘ü deneyebilirsin.
Copy AI
Copy AI, yapay zeka ile yazı yazma konusunda en gelişmiş altyapısı olan platformlardan biridir. Oldukça büyük firmalar tarafından da tercih edilen çok yönlü yazı yazma yapısı bulunmaktadır. En fazla alanda yazı kalıbı bulunan yazılımlardan biridir. Alt başlıkları ile birlikte yüze yakın spesifik kalıp hakkında içerikler üretebilmeni sağlar.
İş yazıları, kişisel yazılar, insan kaynakları için gerekli yapılar, pazarlama satış ve hatta emlak yazıları dahi oluşturulabiliyor. En güçlü yapılarından biri olan blog içerikleri ise oldukça fazla kişi tarafından kullanılıyor.
Kaç dilde yazıyor: 25+ Dil
Türkçe desteği: Yok
Üslup seçme: Var
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $49 – $99 /aylık
Write Sonic
Write Sonic içinde yazı geçen her şeyi yapay zekaya yazı yazdırmayı mümkün kılacak bir sistem kurmuş. Write Sonic kullanan bir kişi hem makale yazsın hem de sosyal medya içerikleri için içerikler yazsın istemişler. Elbette iş yazıları, kişisel yazılar, e-ticaret yazıları ve tweetlere kadar her şey var.
Özellikle blog yazarları için en çok tercih edilen yapılardan biri olan “Cons-Pros” yani artı ve eksi yönlerini de bulabilmek için ayrı bir yapı hazırlamışlar. Ekstra bir özellik istersen de bunun talebini oluşturabilmek gibi de geliştirilebilir bir alanları olması da çok güzel. Write Sonic oldukça başarılı sonuçlar verse de ne yazık ki yazıları Türkçe yazamıyor şimdilik. Diğer dillerde kullanmayı düşünenler için ise Write Sonic etiketi ile tweet attığınızda 100 kelime hediye ettiğini hatırlatalım.
Kaç dilde yazıyor: 25 Dil
Türkçe desteği: Yok
Üslup seçme: Yok
Cümle düzeltme: Yok
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: Kelime sayısına göre $10 – $666/aylık
Grammarly
Yapay zeka ile yazı yazma programları arasında en başarılı düzeltme yapısı olan program Grammarly’dir. Grammarly bahsettiğimiz diğer yazılımlar gibi bir konu başlığından yeni bir yazı yazdırmak için değildir. Grammarly bir yazıyı yazım kuralları ve okuma akışkanlığı açısından en iyi hale getirmek üzere yazılmış en iyi yapay zeka ile düzeltme uygulamasıdır. Eğer yapay zeka ile yazı yazdığın uygulamalara yeteri kadar güvenmiyorsan burada onları test edebilirsin.
Grammarly’nin en iyi yanlarından biri de sürekli olarak takipte olmasıdır. Google Chrome eklentisini kullanarak İngilizce yazı yazman gereken her yerde seni koruyup kollar. Ücretsiz olarak mutlaka kullanmalısın.
Kaç dilde yazıyor: İngilizce
Türkçe desteği: Yok
Üslup seçme: Yok
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $12 – $15/aylık
Word Tune
Word Tune bir cümleyi yüzlerce farklı şekilde yazabilmek için geliştirilmiş bir altyapıdır. Temel amacı yapay zeka kullanarak aynı anlama gelen binlerce kelimeyi yazdığından daha kısa veya daha uzun olarak da bir araya getirebilmesidir. Aslında temel de yazılmış olan bir yazıyı geliştirmek amacıyla kullanılmıştır. Google Chrome eklentisi ile de oldukça kullanışlı bir yapı sunar. Word Tune en fazla, İngilizce mailleşmek zorunda kalanlar tarafından kullanılmaktadır.
Kaç dilde yazıyor: İngilizce
Türkçe desteği: Yok
Üslup seçme: Yok
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Yok
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $9.99/aylık
Pro Writing Aid
Yapay zeka ile yazım yanlışları düzeltme ve yazım dili geliştirme konusunda kullanılabilecek en iyi araçlardan biri de Pro Writing Aid olarak karşımıza çıkıyor. Yapay zekaya yazı yazdırmak dışında da yapay zeka kullanımına en iyi örneklerden biri. Yazıları sadece düzeltmek yerine onları zenginleştirmeyi de hedefleyen yazılım kelimeleri pasif ve aktif hallerde de düzenleyebiliyor. Örneğin; “Yolun karşısına bir çocuk geçti yerine , bir çocuk yolun karşısına geçti” şeklinde onu daha kolay algılanabilir hale getiriyor. Tabi her ne kadar bu güzel bir özellik olsa da yine yalnızca İngilizce kullanım için uygun.
Kaç dilde yazıyor: İngilizce
Türkçe desteği: Yok
Üslup seçme: Var
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Yok
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $20/aylık $79/yıllık $399/Ömür Boyu
Text Blaze
Text Blaze özellikle insan kaynakları ve dış ilişkiler departmanlarının sık sık kullanmak zorunda kaldığı mailleşme ve mesajlaşma üzerine yapılmış bir yapay zeka yazılımıdır. En çok kullandığın kalıpları kaydedip kısayol olarak belirlediğin bir kelime ile hızlıca metinleri kullanabilmeni sağlar. Google Chrome eklentisi ile mailleşmeyi daha da kolay hale getirir. Tüm işi mailleşme olan kişilerde ayda 28 saate kadar zaman kazandırır. Yapay zekaya yazı yazdırmanın en iyi yöntemlerinden biridir.
Kaç dilde yazıyor: Tüm diller
Türkçe desteği: Var
Üslup seçme: Yok
Cümle düzeltme: Yok
SEO uyumlu yazı yazma: Yok
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $2.99/aylık
Novus Writer
Yapay Zeka ile makale yazabilme konusunda yerli bir girişim olan Novus Writer’dan da bahsetmek istiyoruz. Uygulamanın tamamında olmasa da Türkçe yazılar yazdırabilmek oldukça keyifli. Uygulamanın diğer uygulamalara kıyasla öne çıkan bir özelliği ise girdi dili ile çıktı dilinin birbirinden farklı olabilmesidir. Sitenin kullanımında ise zorluklar var. Bu alanda alışılagelmiş yapılardan ziyade daha karmaşık bir arayüz tercih edilmiş. Verilerin çekilişinde ise filtresel problemler olabilir. Yazılanları dillere dönüştürme konusunda başarılı olsa da her şey İngilizce temelinde başarılı sonuçlar veriyor. Sitenin içinde bir site daha olması da oldukça zorlayıcı oldu. Novus.ai ve Novus.com arasında gidip gelmek çok zor. Bu alanda ülkemizi temsil etmek için güzel bir adım atmış olsalarda biraz daha zamanları var gibi. Yapay zekaya yazı yazdırma araçları arasında bayrağımız dalgalansın diye umud ediyoruz.
Kaç dilde yazıyor: 8 Dil
Türkçe desteği: Var
Üslup seçme: Var
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $20/aylık
Simplified
Simplified ile yapay zekaya yazı yazdırma alanları oldukça geniş. Yazı yazma alanında ise oldukça başarılı bir yapısı var. Türkçe dili için ise başarısı %90 diyebiliriz. Simplified yapay zekasını kullanarak yapabileceğin diğer şeyler ise, videolar düzenleyebilir, grafik tasarımlar yaptırabilir, sosyal medya içerikleri ve planlaması yapabilirsin. Simplified yazı yazma araçları arasında yaklaşık 100 farklı alan bulunuyor. Blog fikri, blog yazısı, video içeriği, Amazon mağaza ürün tanıtım yazılarına kadar her şeyi birkaç dakika içinde yazabiliyorsun.
Kaç dilde yazıyor: 25 Dil
Türkçe desteği: Var
Üslup seçme: Var
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $9 – $18 – $30 – $75/aylık
Smart Copy, Unbounce’un yapay zeka ile yazı yazma aracı olarak yeni piyasaya çıktı. Neredeyse her formatta yazı yazdırma şansın bulunuyor. Fiyat performans olarak ve Türkçe yazım olarak da oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.
Web siten de harika pazarlama kampanyaları oluşturabilmek için mükemmel araçlar.
Smart copy ile yazı yazmak ve yayımlamak da oldukça basit. Daha başarılı bir yazı olması için istenen parametreler biraz fazla olsa da sonuca değiyor.
Uygulama masaüstü versiyonu ve chrome eklentisi ile daha da keyifli bir şekilde kullanılabiliyor.
Kaç dilde yazıyor: 35 Dil
Türkçe desteği: Var
Üslup seçme: Var
Cümle düzeltme: Var
SEO uyumlu yazı yazma: Var
Ücretsiz deneme: Var
Fiyat: $9 – $49/aylık
Yapay zeka ile para kazanmanın yüzlerce yolu var. Tabi bu ana başlıklarda kendi içinde yüzlerce alana yayılıyor. Yukarıda bahsettiğimiz yazı araçlarını kullanarak yazılabilecek binlerce metin türü bulunuyor. Bu yapay zeka araçları ile istenilen konuda gerekli anahtar kelimeler ile birkaç dakikada binlerce kelimeden oluşan yazılar yazabilmek mümkün. Fiverr, Freelancer yada Upwork gibi freelancer sitelerinde bulunan metin yazarlığı işleri oldukça fazla. Bu işleri yapan kişilerin de birçoğu bu uygulamalardan biri ile bu işi yapıyorlar. Aralarındaki fark ise kullandığı programın profesyonellik derecesine ve sonrasında kendi yaptığı editöryel dokunuşlara göre değişiyor.
Yapay zeka ile yazı yazarak para kazanmak için şu dallarda işler alabilirsin;
Yukarıda yazan ve kendi içinde de dallanan bu alanların her birinde yapay zeka ile yazı yazma araçlarını kullanarak para kazanabilirsin.
Yapay zeka ile yazı yazdırmanın faydalarını kısaca listeleyelim;
Yapay zeka ile yazı yazdırmanın eksilerini kısaca listeleyelim;
Sıkça Sorulan Sorular
Hepsinde olmasa da bazı yazılım programlarında GPT-3 uyumludur diye bir ibare geçiyor. OpenAI tarafından geliştirilmiş olan insan eliyle yazılmış gibi yazılar yazabilmek için oluşturulmuş bir yapıdır. Bir yazılımda bundan bahis açılmışsa gerçekçilik oranı fazla demektir. ChatGpt ise bu yapının en meşhur kısmı. Bugün ChatGPT kullanarak soru cevap şeklinde birçok işini yaptırabiliyorsun. Kod dahi yazdırılabiliyor.
%99.9 girmez. Çünkü alıntı önlemek yapay zeka yazılımının en önemli parçası olarak ele alınmış. Bu yazılımlar tüm interneti tararken bir yandan da onları “rephrase” ediyor yani yeniden tasarlıyor. Yukarıda bahsettiğimiz bu araçların bazıları örneğin yazım kontrolü ve tekrar başka kelimelerle yazma üzerine geliştirilmiş.
Evet elbette. Yapay zeka her ne kadar başarılı içerikler üretse de her zaman bir son kontrole ihtiyaç duyuyor. Çünkü organik düşünme kısmı henüz yeteri kadar gelişmiş değil. Soyut düşünme yapımız ve sistematik olmayan davranışlarımızı yazıya yansıtması şimdilik pek mümkün değil.
Bu kesinlikle imkansız hem de bizim yüzümüzden. Yapay zeka ve derin öğrenme bizim komutlarımız ile harekete geçiyor ve bir ürün ortaya koyuyor. Biz yapay zeka kadar nesnel ve istediğini %100 aktarabilen bireyler olamadığımız için sonuçlar da mükemmel olamıyor. Bu sebeple bize her zaman ihtiyaç olacak.
Evet elbette mümkün bunun için yapay zekayı doğru şekilde yönlendirmek gerekiyor. Fakat bir insan hayal gücünü ondan beklemek bazen beyhude olabilir. Çünkü o da öğretildiği kadarını yapabiliyor. Özgün bir yapı kurması zor olabilir.
Yapay zeka ile yazılan yazılar %60 daha akıcı ve daha efektif bilgiler veren yazılar oluyorlar. Bu istatistik elbette değişken olacaktır fakat yapay zeka bunu daha yükseğe de çekebilir. Her sitenin ısı haritaları ve sayfada ilgi çeken noktalarda bekleme süreleri vardır. Bunları inceleyen yapay zekalar ile daha ilgi çekici içerikler üretmek mümkün. Bunun bize etkisi ise yapay zekanın seviyesine zevklerimizi çekme alışkanlığı kazanmamız olabilir.
Özet
Yapay zeka hayatımızın önemli bir parçası olmaya devam ederken kendine özgü iş kolları da meydana getirmeye devam ediyor. Her ne kadar yazarların işini elinden alması zor gibi olsa da kendini yenileyemeyen yazarların sahneye veda etmesi de oldukça olası. Yapay zekanın bize kazandırdığı zamanı değerlendirme biçimimize göre geleceğimizin de şekilleneceğini düşünüyoruz. Eğer bu yazılımlardan biri ile iş yapar ve geri dönüşler alırsan bunu mutlaka bizimle paylaş.
Dijital Nomad Türkiye topluluğumuz açıldı…
Eğer sen de dijital göçebelerle bir arada olmak istersen digital nomad topluluğumuza katılabilirsin. Burada bilgilerini, deneyimlerini paylaşan, ilham veren ve birbirine destek olan yeni arkadaşlar edinebilirsin. Digital Nomad Türkiye’ye katılarak öğren, sosyalleş ve topluluğa özel avantajlardan yararlan…