Yapay Zeka ile Para Kazanmak: İşte 13 Farklı Yolu 2023

Son Güncelleme: 07/02/2022

Yapay zeka ile para kazanmak günümüzün en popüler işlerinden biri olsa da ülkemizde bu sayede para kazanan kişi sayısı çok az.

Bu sayı her geçen gün artarken her şeyi hazır edinme aşkımızı depreştrien ChatGPT bir nevi yapay zeka ile para kazanma konusunda insanımıza “neden olmasın?” dedirtti. Çünkü yapay zekayı kullanmak için yazılımcı olmana gerek olmadığını sonunda anlayabildik.

Yapay zeka ile bir şeyleri hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak, kendin için zaman kazandırırken başkalarına zaman kazandırma konusunda da sana yeni bir iş kapısı açabilir.

En iyi iş çözümleri
Editörün Tercihi
Seslendirme Uzmanı
En yaratıcı içerikler
Açıklama:

Müşterilerine otomatik aramalar, mesajlar, mailler gönderebilir, chat botlar ile sorunlarını çözebilir onlarca çalışanın yapacağı işi Reply sistemini kurarak tek seferde çözebilirsin.

Açıklama:

Yapay zeka ile yazı yazma araçları arasında en basit kullanımı olan ve Türkçe olarak da oldukça başarılı içerikler üreten bir yazı uygulaması.

Açıklama:

Yapay zeka ile yazılarını 70 dilde sesli hale getirebildiği gibi, ses kayıtlarını ise en yüksek kalitede metinlere çevirme gücüne sahip eşsiz bir uygulama.

Açıklama:

Bir online video editör için oldukça gelişmiş araçlar bulunuyor. Yapay zeka ile yazıların için videolar oluşturma konusunda oldukça başarılı.

Fiyat:
60 usd/aylık
Fiyat:
9 usd/aylık
Fiyat:
12 usd/aylık
Fiyat:
15 usd/aylık
En iyi iş çözümleri
Açıklama:

Müşterilerine otomatik aramalar, mesajlar, mailler gönderebilir, chat botlar ile sorunlarını çözebilir onlarca çalışanın yapacağı işi Reply sistemini kurarak tek seferde çözebilirsin.

Fiyat:
60 usd/aylık
Editörün Tercihi
Açıklama:

Yapay zeka ile yazı yazma araçları arasında en basit kullanımı olan ve Türkçe olarak da oldukça başarılı içerikler üreten bir yazı uygulaması.

Fiyat:
9 usd/aylık
Seslendirme Uzmanı
Açıklama:

Yapay zeka ile yazılarını 70 dilde sesli hale getirebildiği gibi, ses kayıtlarını ise en yüksek kalitede metinlere çevirme gücüne sahip eşsiz bir uygulama.

Fiyat:
12 usd/aylık
En yaratıcı içerikler
Açıklama:

Bir online video editör için oldukça gelişmiş araçlar bulunuyor. Yapay zeka ile yazıların için videolar oluşturma konusunda oldukça başarılı.

Fiyat:
15 usd/aylık
Lasso Brag

Burada yapay zeka konusundaki yazılımcılardan bahsetmiyoruz. Yapay zekanın nimetlerinden faydalanıp para kazanmaktan bahsediyoruz. Gezerken Kazan blogu olarak bu alanda sana yol gösterecek ülkemizde yayınlanmış en ayrıntılı yazıyı yazdık.

Yapay zeka ile para kazanmak istiyorum dediğinde aynı dili konuşan kişilerin arasında değilsen büyük ihtimalle saçmaladığını ima eden bakışlara maruz kalacaksın. Oysa onlar da bunu hiç farketmeden kullanıyor. Hatta her şeyden çok.

Ayrıca yapay zeka ile ilgilenen birçok kişinin de yer aldığı Digital Nomad Türkiye topluluğuna sen de katılabilirsin.

Yapay Zeka
yapay zeka

Yapay zekayı kullanarak yazınsal veya görsel içerikler üretip bunları gelire dönüştürebilirsin. Yapay zekaya istediğin şeyi söyleyeceksin ve o tüm dünyadaki verilerden sana bir ürün ortaya koyacak.

Yapay zeka ile yapabileceklerinin sınırı bir insanın yapabileceklerinin sınırından çok daha fazla. Biz bunu henüz yeteri kadar anlayıp hazmedememiş olsak da dünya çok daha önce başladı.

Yönetmen Stanley Kubrick 1970’lerden itibaren tuttuğu birçok senariste yapay zeka üzerine senaryolar yazdırmaya başladı. 2001 yılında yapımı tamamlanan ve Stanley Kubrick ve Steven Spielberg ortak yapımı olan “Yapay Zeka” filmi döneme damga vurdu.

Yapay zeka ile yazılımsal olarak para kazanmayı bir kenarı bırakırsak senaryo olarak ilk gelir 1970’li yıllarda başladı. Şimdi ise konu çok ilginç yerlere gidiyor.

Sende yapabilirsin düşündüğün kadar zor ve karmaşık değil.

Hadi başlayalım…

Yapay Zeka Ile Para Kazanmak
yapay zeka ile para kazanmak

Dijital Nomad Türkiye topluluğumuz açıldı…

Eğer sen de dijital göçebelerle bir arada olmak istersen digital nomad topluluğumuza katılabilirsin. Burada bilgilerini, deneyimlerini paylaşan, ilham veren ve birbirine destek olan yeni arkadaşlar edinebilirsin. Digital Nomad Türkiye’ye katılarak öğren, sosyalleş ve topluluğa özel avantajlardan yararlan…

Yapay Zeka Nedir?

Yapay zeka ile para kazanabilmek için önce onu çok iyi anlamak gerekiyor. Bu konuda hiç bir şey bilmediğini varsayarak anlatıp bu derin alandan sana neler çıkabilir bunları anlatacağız.

Yapay zeka evimizde, telefonumuzda, arabamızda, işyerimizde ve göremediğimiz birçok yerde uzun zamandır büyümeye devam ediyor. Arkadaşlarınla konuştuğun konular ile ilgili ürün reklamları karşına geldi mi hiç? Sebebi sence nedir?

Bir örnek vermek gerekirse Appstore, birçok uygulama için yazılımcılardan, yapacağı uygulamanın kameradan sese, dokunmatik alandan rehbere kadar her şeye erişebilmesini istiyor.

Peki bunu neden istiyor? Seni daha iyi tanıyıp, senin daha çok sevip hemen satın alacağın şeyleri üretmek için elbette. Örneğin senin ekranda en az dokunduğun noktayı anlayıp, önüne çıkaracağı reklam görselinin geçme tuşunu oraya koyacak bilgiyi de topluyor.

Yapay Zeka
yapay zeka nedir

Yapay zeka, makine öğrenmesi dediğimiz sistemler ile birçok davranış türünü büyük bilgi havuzuna aktarıp sonra buradan bilgileri çekip sana yeni işlevler ve ürünler ortaya çıkarabilen bir türdür. Bunu nelere evirebileceğini düşünebilirsin.

Seninle vakit geçirdikçe seni senden daha iyi tanıyan ve itiraf edemeyeceğin şeyleri bile sana söyleyebilecek kadar ayrıntılı çalışabilen bir yapıdan bahsediyoruz.

Yazımızda şunlardan bahsedeceğiz;

  • Yapay zeka ile para kazanabileceğin işler
  • Yapay zeka kullanan uygulamalar
  • Yapay zekanın geleceği
  • Yapay zekanın kullanım alanları

Hadi daha fazlasını öğrenmeye başlayalım…

Yapay Zeka
yapay zeka

Yapay Zeka ile Para Kazanmak ve Önündeki Engeller

Yapay zeka kullanarak blog yazıları yazabilir, haber akışları oluşturabilir, Youtube videolarına SEO hassasiyeti olan başlık veya açıklamalar yazdırabilir, mailler hazırlayabilir, NFT üretebilir, videolar hazırlayabilir, podcastler bile hazırlayabilirsin.

Yapay zeka ile yapabileceklerinin sınırı yok. Fakat buna yine insanlar sınır koyabiliyor. Birden fazla kişinin yapacağı işi bir yazılımın yapmasının istenmemesi bu konuya geçişin engellenmesine sebep oluyor.

Yapay zeka ile çalışarak üreteceğin içeriklerin bir çoğu İngilizce olacaktır. Birçok uygulama henüz Türkçe desteklemiyor veya Türkçe dil seçeneğini ekstra ücretle satıyor. Bu da işi Türkçe yapmak isteyenlerin işini zorlaştırabiliyor.

Bu sebeple Chrome kullanıp, Google Translate eklentisini ekleyip, uzantı ayarlarından “Anında Pop-up” görüntüle diyerek çevirmek istediğin metni direkt olarak çevirebilirsin. Aynı anda belirli uzunluktan fazlasını çevirmediğini de uyarılara ekleyelim. Türkçe işini en hızlı böyle çözebiliyorsun.

Yapay Zeka
yapay zeka

Yapay Zeka ile Yazı yazmak

Yapay zeka ile yazı yazmak ve bu yazılardan para kazanmak mümkün. Fiverr , UpWork , Freelancer gibi sitelerde metin yazarlığı işleri bulunmaktadır. Buna ek olarak da bir blog ya da haber sitesi açabilirsin.

Sosyal iş platformlarından konu odaklı alacağın işler veya kendinin belirleyeceği konularda iş yapabilmek için yapay zekaya yazı yazdırıp bunu pazarlayabiliyorsun. Bu sitelerin her birindeki sistem kendi yazılımına göre işlese de oldukça kolay sistemler.

Yapay zeka ile alacağın işleri İngilizce alırsan işin daha kolay. Nedeni de tüm yapay zeka araçlarının İngilizce temelle çalışmasıdır. Bu sebeple her konuya uygun yazıları rahatça bulabilirsin. Ayrıca dünya çapında iş talebi de İngilizce’de daha yüksek.

Blog yazıyorda olabilirsin yada e-kitap yazarak para kazanmak istiyor da olabilirsin. Aşağıdaki araçları inceleyebilirsin.

Yapay Zeka Rytr
yapay zeka ile yazı yazma

Yapay zeka ile çalışan bazı yazım araçları ise şunlar;

  • Jasper / Yazı yazma ($49- $99/aylık)
  • CopyAI /Yazı yazma (ücretsiz-$35/aylık)
  • Grammarly / yazı, Düzeltme (ücretsiz – plana göre premium ücretlendirme)
  • Rytr / Yazı yazma, Düzeltme (ücretsiz- $9- $29/aylık)
  • Wordtune / Yazı yazma (ücretsiz – $9.99/aylık)
  • Articoolo / Makale yazma ($19 – $99 arası aylık paketler)
  • CopySharkAI / Yazı yazma ($199-$799/yıllık)
  • WriteSonic / Yazı yazma (ücretsiz – $15 – $25 – $45 – $95/aylık)
  • EssayBot / Makale Yazma ( $9.95/aylık , $59.50/ yıllık)
Yapay Zeka
yapay zeka

Yapay Zeka İle Video Açıklaması Yazmak

Yapay zeka kullanarak Youtube içeriklerine veya sosyal medya içeriklerine açıklamalar bulabilirsin. Bunu yapay zeka sistemleri webteki bütün yazılı olan metinler arasındaki en çok tıklanan sonuçlar arasından seçer.

Tüm web üzerindeki seçtiğin alana yönelik taramaları yapıp onları bir metne dönüştürüp sana verebilir. Bunlara başlıklar ve açıklamalar da dahildir. Bu sayede öne çıkman için gereken cümlelere yapay zeka sayesinde hızla ulaşmış olursun.

Bu tip yazılımlar profesyonel bir SEO çalışması yaparak sana en iyi sonucu sunmaya çalışır. Bu konuda en çok öne çıkan uygulamalar ise Rytr ve Jasper.

Yapay Zeka Jasper
yapay zeka

Yapay Zeka İle Mail Pazarlama Yaparak Para Kazan

Mail pazarlaması için öncelikle Mail marketing araçlarını iyi kullanabilmen gerekiyor. Genel olarak şirketlerin kullandığı mail marketing araçlarını kullanabilen kişiler bu tip işler alabiliyorlar.

Bu alanda ne yapılıyor dersen, bir iş insanının veya bir işletmenin özel mail tasarımını yapıyorsun. Bu mail içerisinde geçen her cümle özenle hedef kitleye uygun olarak seçiliyor.

İyi tasarlanmış ve açıklaması iyi yazılmış bir mailin alıcısı tarafından beğenilmesi satış oranlarını ciddi seviyede yukarı çekebiliyor. Mail marketing’in alışveriş yaptırma oranı %10-%34 arasında değişiyor.

Halihazırda bir müşteri potansiyeli olan kişilere satışlar yaptırmak için bu alan oldukça revaçta. Bu tip işler alan kişiler ise içerik yazımlarını bireysel araştırma ile günler sürecekken yapay zeka ile birkaç dakikada hazırlayabiliyorlar.

Gelirleri nasıl dersen iş başına $15 ile $500 arasında değişiyor. Verilecek hizmete göre işler değişebiliyor. Bu tip işleri Fiverr, UpWork gibi sitelerden satıcı profili oluşturarak alabilirsin.

Bu alanda kullanabileceğin yapay zeka yazım araçları ise Jasper, Wordtune ve Rytr olabilir. Bu araçlar bu alanda en iyi işi çıkaran uygulamalardan.

Yapay Zeka
yapay zeka

Yapay Zeka İle NFT Üreterek Para Kazan

NFT satarak para kazanmak bugünlerin en popüler konularından biri. NFT marketlere yüklenen dijital sanat eserleri kripto para cinsinden satılarak üreticilerine gelir sağlıyor.

NFT’ler ise ağırlıklı olarak görsel tasarımlar ve animasyonlardan oluşuyor. Birçok farklı araç kullanarak bu içerikleri üretebilir ve bunları NFT olarak satışa koyabilirsin. Bunun için ne istediğini yazman yeterli ve bu senin hayal gücüne kalmış.

Bir tasarım programı üzerinde ustalaşıp tasarımlar yapmadan da NFT satabilirsin. Tasarım araçları istediğin konudaki bir kelime veya cümleyi alıp sana onu görselleştirmektedir. Bu içerikleri üretebileceğin en iyi programlar ise şöyle;

  • Dall-E bu konudaki en meşhur programlardan biridir. Site sık sık yoğun trafik uyarısı verdiğinden keyifli değildir. Çalışmalarını Hugging Face üzerindeki Dall-e mini aracı ile yapabilirsin. Kendi tarayıcısı üzerinden hizmet verme işini şimdilik Aralık 2022 ‘ye Dall-e 2 versiyonuna uzattılar. Bekleme listesine kaydolabiliyorsun. Mükemmel olacak gibi.
Dall E 2
yapay zeka
  • NightCafe ücretsiz olarak 10 tasarım hakkı veren bir yapay zeka tasarım aracı. Tasarımlar pek başarılı olmasa da mantığı öğrenince güzel işler çıkarabilirsin. Uygulamada oturum açıp profili tamamlayınca toplam 20 kredin oluyor. Daha fazlası için kredi satın almak gerekiyor. Tasarım başı 50 cent gibi bir ücreti var.
Yapay Zeka Womboart
yapay zeka
  • WomboArt bu konuda en çok sevilen uygulamalardan olsa da çizimler hep sürrealist kalıyor. WomboArt ücretsiz olarak kullanılabiliyor ve bir tasarım istediğin kadar tekrar tasarlattırılabiliyor. Belki doğru yöntemi keşfedip daha iyi işler çıkarabilirsin.
Yapay Zeka Dream
yapay zeka
  • NFT tasarlamak için Google Colab bağlantılı birçok tasarım yazılımı var. Açık kaynak kodlu olarak sunulan bu alanda veriler girilerek mükemmel tasarımlar ortaya çıkarılabiliyor. Şu anda en iyi araç olarak Python diliyle yazılmış Google Colab aracını bulduk fakat bir hesap ile en fazla 12 saat ücretsiz kullanılabiliyor. Sonrasında 15 dakikada çıkarılan işleri Google GPU’su olmadan yapmaya çalışınca 1.5 saat sürüyor. Tabi bilgisayar gücünüze de bağlı bu. Google Colab’i kullanmaya devam etmek için Pro versiyonunu ayda 138 liraya satın alabiliyorsun.

Google Colab ile yaptığım görselleri instagramda @aiversee hesabında bulabilirsin.

Yapay Zeka
google colab

Yapay Zeka İle Video Yaparak Para Kazan

Video yapma olayı bu işin en ilginç kısımlarından biridir. Çünkü yapay zeka olduğu oldukça anlaşılan bir yapıyı henüz aşamadığımız kısımlar da bulunuyor. Peki farkeder mi? Bu biraz test yaptıkça belirlenecek bir şey.

Yapay zekadan bir şeyler alma fikri insanlara sempatik de gelebilir. Yapay zeka sayesinde oluşturulacak çeşitli konulardaki videolarla gelir elde etmek mümkün.

  • Yazdığın metinleri videoda yapay zekaya okutabilir ve küçük farklarla anlaşılan tanıtım videoları hazırlayabilirsin
  • Yapay zeka ile hikaye anlatan sunuculardan videolar yapabilirsin
  • Sosyal medya içerikleri üretebilirsin
  • İş içerikleri üretebilirsin
Yapay Zeka Elai
yapay zeka

Bu tip içeriklerini yalnızca Youtube için değil kendi iş yerin için de hazırlayabilirsin. Bu tip içerikler isteyen kurumsal işletmelere de kurumsal metinleri videolaştırarak satabilirsin.

Yapay zeka ile seslendirme ve videolar hazırlayabileceğin en iyi programlar ise;

  • Synthesia ($30/aylık)
  • Elai (ücretsiz – $29 – $99/aylık)
  • Lumen5 (ücretsiz – $59 – $149/aylık)
  • Narakeet (süreye göre ödeme, dakika başı $0.20 – $0.05 arası)

Bu uygulamalar sayesinde yapay zeka ile tasarlanmış insan görünümlü kişilere metinlerini okutabilir, slaytlarını videoya çevirebilir veya sadece hazır videolara dönüştürebilirsin.

Bu videoları kurgularken sana verilen konuları yukarıdaki “Yazı Yazma” başlığı altındaki yapay zeka araçlarına yazdırabilir ardından da buradaki yazılımlar aracılığı ile onları birleştirebilirsin.

Yapay Zeka Lumen5
yapay zeka

Yapay Zeka İle Seslendirme Yaparak Para Kazan

Yapay zekanın en ileri gittiği alanlardan biri seslendirme işidir. Birçok dilde ve birçok ses tipi üzerinden düzenlenebilir seslendirme yapıları oluşturmak yapay zeka ile mümkün.

Yapay zeka ile seslendirme yaparak para kazanmak için bu tip iş ilanları veren sosyal iş platformlarına bakabilirsin. Ayrıca bu iş için kendi çevrende de bir iş kurarak kendine sadece yazılımı kullanmayı bildiğin için ek gelir yaratabilirsin.

Yapay zeka ile seslendirme yapabileceğin yazılımlar ise şunlar;

  • IBM Watson (ücretsiz – $140/aylık)
  • Natural Readers / Online sayfa okuma ve kaydetme eklentisi (ücretsiz – $60 – $110/aylık)
  • Murf (ücretsiz – $13 – $26 – $167/aylık)
  • Talkia ($39 – $69/aylık)
  • Voiser ( Aylık 49 TL – 248 TL)
Yapay Zeka
yapay zeka

Yapay Zeka İle Affiliate Marketing Yaparak Para Kazan

Pazarlama araçları içerisinde eski usül işleri bırakıp “Yapay Zeka” ile veriler toplayan sistemlere geçiş oldukça hızlandı. 2023’e kadar yapay zeka tabanlı işletmelerin piyasa değerinin 23 milyar doları aşması bekleniyor.

Affiliate marketing ise bu alanda yapay zeka yönünde gelişmeye başlayan bir pazarlama alanı olarak yükselişe devam ediyor.

Affiliate marketing bir siteye, işletmeye referans olmak karşılığında para kazanmak anlamına geliyor. Buna web sitelerindeki yönlendirme linkleri ve instagramda görüdüğünüz influencerların yukarı kaydırma işleri sayılabiir.

Affiliate marketing yaparken yapay zeka kullanmak peki ne demek? Yapay zeka ile web siten veya uygulaman tamamen taranarak kullanıcıların platformun içinde geçirdiği vakit içindeki davranışlarını anlamanı sağlıyor.

Yapay zeka ile kullanıcının baktığı yerler, tıkladığı noktalar, ısı haritası, daha fazla vakit geçirmesine sebep olan şeyler, linkine tıklatan veya tıklamaktan uzaklaştıran şeyler kısaca kullanıcından daha fazla para kazanmanı sağlayacak her şeyi öğrenebiliyorsun.

 Clickbank
affiliate marketing

Affiliating marketingde yapay zeka araçlarını kullanan işletmelerin gelirleri %30’a varan bir yükselişe sebep olmakta. Peki bunu yaparken yapay zeka senin için neler yapıyor? Sıralamak gerekirse şunları senin yerine yapıyor;

  • Isı haritası çıkarma
  • Anahtar kelime analizi ile sitene daha fazla trafik çekme
  • Senin için popüler başlıklar bulma
  • Sitenin zayıf yönlerini gösterme
  • Chatbot ile ziyaretçilerine yardımcı olma
  • Tıklama başına gelir hesabı
  • Reklamlarını çıkmak için uygun zaman hesaplama

Tıklaman artarsa Affiliate gelirin de artacaktır. Peki bunu sağlaman için hangi yapay zeka araçlarından faydalanabilirsin. Hemen sıralayalım;

  • Yazı üretmek için Rytr
  • Müşteri iletişimine dair tüm araçlar için Mailchimp
  • Hızlıca Affiliate linkleri ve Affiliate veren siteleri bulmak için ClickBank
  • Affiliate linkleri bulmak için JVzoo
  • Isı haritası ve göz takibi ölçmek içi Expoze
Affiliate Marketing
affiliate marketing

Yapay Zeka İle Podcast Üret

Bir podcast yapmak için yeterli ekipmanın olmayabilir, sesin kötü olabilir, diksiyonun kötü olabilir ve en kötüsü konu bulamıyor olabilirsin. Peki yinede insanlara bir şey anlatarak para kazanmak ister misin?

Yapay zeka ile podcast yapan biri var mı diye araştırdık ve Roborah adı ile 2017 yılında Ricky Vuckovic tarafından hazırlanmış bir podcast serisi olduğunu bulduk. Devamı gelmemiş ama sanıyoruz ki aşırı robotic ses kullanması sebebiyle olmuştur.

Yapay zeka son 3 yılda öyle bir yere geldi ki yüzlerce insan sesini onlarca farklı dilde konuşturabilen sistemler yapıldı. Şu an böyle bir konu yok fakat neden olmasın diye düşündük.

Yapay zeka ile podcast yapabilmek için alternatifler ise şöyle. Eğer Türkçe podcast yapmak istersen bunun için kullanabileceğin site sayısı oldukça az. Voiser ile 7, Murf ile 2 ses tipinde Türkçe seslendirme yaptırabiliyorsun.

Eğer zaten yapay zeka ile olacak ses seçeneğim fazla olsun ve dünyaya hitap edeyim dersen diğer tüm yapay zeka seslendirmeleri ile İngilizce tercih ederek çok daha fazla içerik üretebilirsin.

Bunu yaparken sana lazım olacak olan metinleri online olarak bulabilirsin veya bunları yapay zeka ile yazı yazma başlığı altındaki uygulamalara yazdırabilirsin. Ardından bu metinleri seslendirme ile yazı yazma başlığı altındaki programlar ile sese dönüştürebilir dışarı aktarıp Podcast yaparak para kazanabilirsin.

Yapay Zeka Dublaj
yapay zeka dublaj

Yapay Zeka ile Youtube TikTok Reels Shorts Yapma

Yapay zeka ile video yapma programları genel olarak yazıyı video içeriğe dönüştürenler veya sanal kişileri kullanarak onlara metinler okutanlar olarak ikiye ayrılıyor. Ücretsiz olan Invideo ile Canva neredeyse aynı ve yapay zeka ile aktarılan şeyler henüz yeteri kadar gelişmemiş olsa da ücretsiz olarak başarılı diyebiliriz.

Gerçek manada yazdığın kelimeleri alıp onlara uygun arka plan videoları seçip üzerine de yazılanları sese dönüştürüp okutabilecek en iyi uygulamalar olarak Pictory ve Designs.ai’ı seçtik.

  • Glaia ($300/aylık)
  • Synthesia ($30/aylık)
  • Invideo (ücretsiz – $15/aylık)
  • Synths Video ($399/aylık)
  • Pictory ($19, $39/aylık)
  • Designs.ai ($29, $69/aylık) (Türkçe desteği de var)
Yapay Zeka Video
yapay zeka video

Yapay Zeka İle Müzik Yaparak Para Kazan

Yapay zeka ile müzik yaparak para kazanmak veya para kaybetmemek mümkün. Sosyal iş platformlarındaki iş tekliflerinden müzik işleri alıp ucuza dahi olsa bu işlerini satabilirsin.

Yüzbinlerce seçenek arasında yapılan karışım ile meydana getirilen yapay zeka müzik besteleri oldukça güzel sonuçlar veriyor. Stock müziklere para vermeden kendi orijinal müziklerini kullanmak isteyenler de bu platformlardan faydalanabilirler.

Yapay zeka sayesinde müzik besteleyebileceğin en iyi uygulamalar ise şöyle;

  • AIVA (ücretsiz ve $11/aylık olan pakette telif siteye ait $33/aylık olan pakette sana ait)
  • Ecreet Music (ücretsiz, $4.99, $14.99/aylık)
  • Amper Music (ücretsiz)
Yapay Zeka Müzik
yapay zeka müzik

Yapay Zekanın Geleceği

Yapay zeka yalnızca bir para kazanma iş kolaylaştırma aracı olmaktan çıkıp bir yaşam biçimine dönüşebilir. Çünkü kaçınılmaz bir şekilde problem çözme becerisi insanlık için çok farklı kapılar açabilir.

Yapay zekanın kullanım alanları ise yalnızca kütüphane tarayıp ürün ortaya koymak değil elbette. Bu bize gelen kullanabileceğimiz kısmı sadece. Bir de bizim kolay öğrenilebilen bu tip uygulamalar dışında kavramamızın zor olacağı yapılar var.

Makine öğrenmesi ve yapay zeka birçok insana ait faaliyeti makinelere yaptırmaya uzun zaman önce başladı. Bunun nüfusu artan dünyada insana olan ihtiyacı azaltmasının da elbette sonuçları olacak fakat bu belki de 100 yıl sonrasında net olarak görülebilecek.

Çok uzakta değil 2030’da elektronik her şeyin yapay zeka ile dizayn edilmiş olması bekleniyor. Bunlar neler mi? Şöyle sıralayabiliriz;

  • Evinde en sık kullandığın ürünleri anlayıp eksildiğinde senin yerine sipariş veren ev araçları
  • Çevrendeki her şeyi taratıp hakkında bilgi alabilmeni sağlayan yazılımlar (örn: Google Lens)
  • Ev aletlerini sesli komutlarla yönetmek
  • Bir soruya yanıt bulamadığında senin yerine bulması için asistanına görev verebilirsin
  • Kendine dair kararlar vermek için bile yapay zeka kullanablirsin
  • Kendi kendine giden araçlardan oluşan bir trafik
  • Sanal gerçeklik

Yukarıdakiler sadece bu işin bir parçası olacak. Bugün kreatif tarafını kullanarak para kazanırken yarın bu sayfadaki yazılara ek olarak belki bir yapay zekaya evin yolunu öğretme işi, yapay zeka ile alışveriş yaparak para kazanma gibi işlerden bahsedeceğiz.

Yapay Zeka
yapay zeka

Yapay Zeka İle İlgili Filmler

Yapay zeka hakkında daha yaratıcı davranmanı ve bu konuda ileride okuyacağın diğer yazılarımızı anlayabilmek ve geleceğin dünyasında yapacağımız işlerin bu bağlamda gidebileceğini aktarabilmek amacıyla bazı filmler seçtik. Filmler geleceğin ilk tasarılarını oluşturmaya devam ediyor.

En İyi Yapay Zeka Filmleri

  • Yapay Zeka (2001) IMDB 7.2 -ilklerden olduğu için değişim daha iyi anlaşılır-
  • EX Machine (2014) IMBD 7.7
  • Her (2013) IMDB 8.0
  • Eagle Eye (2008) IMDB 6.6
  • Trancedence (2014) IMDB 6.2

Eğer başka bir film izlemek istersen sana 6 soru sorup film önerisi sunan yapay zeka tabanlı bir site olan “Pick A Movie For Me” sitesini öneriyoruz.

Yapay Zeka
yapay zeka

Yapay Zeka Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yapay Zeka kullanmak için yazılım bilmek gerekir mi?

Yapay zeka yazılım temelli bir alan olsa da yukarıda bahsettiğimiz işleri yapabilmek için yapay zeka yazılımını bilmene gerek yok. Her şey en kolay şekilde yapabileceğin hale getirilmiş durumda. Yapay zekanın amacı da bu zaten.

ChatGPT ile para kazanılır mı?

ChatGPT yapay zeka yazı yazma ve kod yazma aracından para kazanmak elbette mümkün. Doğru soruları sorarak doğru cevapları alabilir ve bunları satılabilir ürünlere dönüştürebilirsin. Bunun için yapay zeka ile yazı yazma yazımıza bakabilirsin.

Makine öğrenmesi ne demek?

Makine öğrenmesi, kullanıcı deneyimlerini hesaplayıp ona göre hizmetler sunabilen yapay zeka araçlarının bir alt dalıdır. Makine öğrenmesi ile birçok işletme yazılımlarını geliştirir ve müşterilerine daha fazla kişiselleştirilmiş hizmet verilmesini sağlar.

Yapay zekanın faydasını gören var mı?

Yapay zeka şuan her alanda uygulanıyor. Bariz bir örnek vermek gerekirse, kişilerin film izleme alışkanlıklarını ve bunu yaparken ki ihtiyacı olan tasnifleri ve araçları yapay zeka ile teste başlayan Netflix, yaptığı kişiselleştirme araçları ile sadece 2017’ yılında %25 büyüme kaydetmiş.

Yapay zekanın faydaları nelerdir?

Yapay zeka uygun fiyatlı yüksek dönüşlü bilişim altyapısı sağlar. Elle geliştirme gereksiniminin kaybettirdiği zamanı da işletmelere geri verir. Eğitim alanında bir bilgiye erişme ve onu sunma hızını standart kütüphane uygulamalarından milyonlarca kat hızlı yaparak aradaki farkı kapatmayı sağlar. Tüm bunlar ise rekabet avantajı sağlar.

Yapay zeka konusunda eğitim almak gerekir mi?

Eğer yapay zeka alanında daha fazla iş yapmak istersen bir eğitim alman gerekir. Yukarıda bahsettiğimiz uygulamalar için ise eğitime gerek yoktur. Uygulamalarda makine öğrenmesi kullanılarak kullanıcı için en kolay hale getirilmiştir. Daha fazlasını öğrenmek için ise alabileceğin bazı eğitimler bulduk onlara bakabilirsin.

Yapay Zeka
yapay zeka

Özet

Yazıda bahsettiğim tüm yapay zeka ile para kazanma araçlarını kullanarak gelir elde edebilirsin. Yapmak istediğin işlerde veya günlük hayatının bir parçasında dahi bunları kullanarak zaman kazanabilir belki bunu dahi paraya dönüştürebilirsin.

Bugün dahil olacağın yapay zeka yapıları ileride daha da dönüşecek ve farklı boyutlarda çözümler sunacak. Bu dönüşümün halka yayılması da sonunda kaçınılmaz olacak.

Sende bir parçası olursan ileride bu konunun uzmanı olarak anılabilabilirsin. Tıpkı Kodsuz Uygulama Yazma yazımızda bahsettiğimiz hobi olarak bu işe başlayıp şimdi eğitimler veren Eren Dik gibi…

Ülkemizde bu işi yeteri kadar ciddiye alıp bu yönü ile değerlendiren kişiler oldukça az. Önlerden yerini al. Henüz herkes duymadan bu işleri nakde çevirebilirsin.

Sen yapay zeka ile para kazanma hakkında ne düşünüyorsun yorumlara düşüncelerini bekliyoruz.

Dijital Nomad Türkiye topluluğumuz açıldı…

Eğer sen de dijital göçebelerle bir arada olmak istersen digital nomad topluluğumuza katılabilirsin. Burada bilgilerini, deneyimlerini paylaşan, ilham veren ve birbirine destek olan yeni arkadaşlar edinebilirsin. Digital Nomad Türkiye’ye katılarak öğren, sosyalleş ve topluluğa özel avantajlardan yararlan…

5 Yorum "Yapay Zeka ile Para Kazanmak: İşte 13 Farklı Yolu 2023"

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Okumaya devam et

Paylaş
Index