Herkes web sitesi kurabilir hem de 5 dakika bile yeter! Yeter ki web sitesi kurmak iste.
“Dünyada her saniyede onlarca web sitesi kuruluyor” denildiğinde doğru değildir diye düşünebilirsin. Fakat şu an dünyada yaklaşık 2 milyar web sitesi var. Ve haklılar.
Gerçekten bu işlerin ne kadar kolaylaştığını gördüğünde sen de çok şaşıracaksın. Sürükle bırak yöntemleri ve cep telefonundaki işlevler kadar basit araçlarla herkes kolayca web sitesi kurabilir. Web sitesi yapma programları oldukça yardımcı oluyor.
İnternet sitesi kurmak için piyasada birçok seçenek olsa da onları neye göre seçeceğini de bilmen gerekiyor. Her bir sitenin paket ayrıntılarında birçok şey yazıyor. Onları anlamak için şu kelimeleri öğrenmen gerekiyor.

Kendi internet siteni kurarken bilmen gereken kelimeler şunlar;
- Domain: İnternet sitenin adıdır. İngilizce karakter içerir. (siteadin.com /siteadin.net vb.)
- Hosting: İnternet sitenin veri trafiğini sağlayan ve diğer bilgisayarlarla iletişimini kuran ana unsur
- Bant Genişliği: Aynı anda yapılan işlemlerin kapasitesini belirler. Binlerce kişi aynı anda bir siteye girdiğinde çökmesi yetersiz bant genişliği yüzündendir.
- SEO: Arama motorları optimizasyonu demektir. Sitende geçen başlıkların ve kelimelerin internette aranıp bulunma gücünü belirler.
- Eklenti: Sitenin içerisindeki istatistikleri görebilmen, farklı özellikler ekleyebilmen gibi geliştirici yönetim araçlarına verilen isim.
- Açık Kaynak Kodu: Sitenin iç yapısını kodlama ile geliştirip başka bir alana taşımanı sağlayan site tipidir.
Bundan sonrasında ise bahsedeceğimiz tüm web sitesi sağlayıcıları arasında bütçene ve ihtiyaçlarına göre birini seçmek kaldı. Birkaç basit hareketle çok kısa süreler içerisinde hiçbir kod bilmeden internet siteni yapmaya hazır olacaksın.
Eğer e ticaret yapmak için websitesi açıyorsan diğer seçenekleri değerlendirmen gerekebilir. Direkt olarak blog sayfası nasıl açılır öğrenmek istersen de başka alternatifler ve tüyolarımız olacak.
Hadi başlayalım…

Dijital Nomad Türkiye topluluğumuz açıldı…
Eğer sen de dijital göçebelerle bir arada olmak istersen digital nomad topluluğumuza katılabilirsin. Burada bilgilerini, deneyimlerini paylaşan, ilham veren ve birbirine destek olan yeni arkadaşlar edinebilirsin. Digital Nomad Türkiye’ye katılarak öğren, sosyalleş ve topluluğa özel avantajlardan yararlan…
Web Sitesi Nasıl Kurulur?
Web sitesi kurmak için birçok hazır web sitesi arasından birini seçmek ve kendi isteklerine göre özelleştirmek yeterli. Bunları yaparken ihtiyacın olan şeyleri parça parça veya bir yerden site kurma programlarını kullanarak edinebiliyorsun.
Kendi internet siteni yapabilmek için öncelikle bir alan adına ihtiyacın var. Domain dediğimiz bu alan adını aldıktan sonra ikinci gereksinim hosting oluyor. Sonrasında da geriye siteni dizayn etmek kalıyor.
Her web sitesinin yazılım altyapısına göre bir yönetim paneli bulunur. Bu panele girerek yazılarını ve içeriklerini ekleyebilir, kategorilerini ve tasarımlarını seçebilirsin. Bu panele siteadin.com/admin yazılarak gidilir.

Bu adımların her birini bir arada satarak seni birçok yükten kurtaran ve yönetici panelini bir uygulama kullanır gibi kullanmana izin veren sistemler ile çok hızlı ilerleyebilirsin. Tabii web sitesi açmak ayrıntılı bir iş.
Dünyada popüler olan yaklaşık 100’e yakın web sitesi sağlayıcısı bulunuyor. Bunlar arasından kendini ispatlamış ve en başarılı olanlarını seçtik. Hangisi sana daha yakın gelirse onunla kendi internet siteni kurmaya başlayabilirsin.
Ayrıca web sitesi sahibi tecrübeli insanlar ile fikirlerini paylaşabileceğin Digital Nomad Türkiye topluluğuna da katılabilirsin.

En İyi Web Sitesi Kurma Programları Hangileri?
En iyi web sitesi kurma programlarını bir araya getirmek için epey zaman harcadık. Fakat buna değdi.
Bazıları fiyat yönünden makul bazıları ise sana sunduğu imkanlar yönünden. Her birinin öne çıkan noktaları var. Bizim için en önemli noktalar ise içine sinecek bir tema ile istediklerini yapabileceğin esneklikteki bir yönetim paneli sunan programlar oldu.
Hadi hepsine teker teker nokta atışı bilgilerle bir göz atalım…
WİX
Wix dünyadaki site kurma programları arasındaki en büyük platformdur. Gerçekten de her birkaç saniyede bir yeni siteler Wix üzerinden yayımlanmaktadır. Web sitesi yapma programları denildiğinde ilk o akla gelir.
Wix’i bu kadar hızlı büyüten şeylerden biri muhakkak reklam başarısı olsa da müşterilerin bulmak istediği birçok özelliği kendine entegre edebilmesi onların kalıcılığını sağlamış. Wix site kurmak artık bir slogan.
Güncel olarak 800+ hazır internet sitesi şablonu bulunması gerçekten devasa bir kütüphane demek. Tüm bunların arasından en çok sana hitap edeni bulurken diğer tasarımlardan da seçimini geliştirebilecek fikirler edinebiliyorsun.
Güvenlik ve servis hızı açısından da en önde gelen site konumundaki Wix, yapay zeka tasarım aracı (ADI) ile de fark yaratmakta.
Wix site içerisinde animasyonlu geçişlere de izin veren araçlar ile kendi web siteni en profesyonel şekilde kurmanı sağlıyor.
Wix ile internet siteni kurmak için maliyetleri de bilmen gerekiyor. Wix paket fiyatları ise aylık 10, 17.5, 26 ve 50 lira olarak değişiyor.
Öne çıkan tarafı;
- En fazla tema seçeneği
- Hesaplı paketler
- Sürükle bırak özellikleri
- Kendi yönetim eklentileri
- Kendi domainini ekleyebilme
- Hosting ve güvenlik hizmeti
- E-ticaret sayfası ekleme
Kötü tarafı;
- Ismarlama bir web sitesi yapmak için sınırlı değişiklik şansı

GoDaddy
GoDaddy bir web site sağlayıcısından çok domain sağlayıcı olarak işe başlasa da bunu sattığı domainler için hızlıca oluşturabileceğin web siteleri ile bir adım öteye taşımış.
Dünyanın en çok tercih edilen internet sitesi kurma programlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Godaddy’de site yaparken herhangi bir teknik bilgiye ihtiyacın kalmıyor. Herhangi bir kodlama satırı dahi yazmadan siteni kurabiliyorsun.
Godaddy ile internet siteni kurarken seçeceğin alanlara göre sana en çok uyabilecek şablonları öne çıkarıyor. Yüzlerce tema arasında kaybolmadan işinle en uyumlu olanı seçebiliyorsun.
Godaddy ile internet siteni kurarken, siteni karmaşık veya basit hale getirmek tamemen sana kalıyor. Her türde onu evirip çevirip “işte benim web sitem budur” haline sokabiliyorsun.
Godaddy fiyatlarına gelecek olursak paketler aylık 40, 50 ve 70 lira arasında değişiyor.
Öne çıkan tarafı;
- Hesaplı
- Tüm tiplerde domain sağlama
- Hızlı
- Mobil cihaz uyumlu site
- SEO
- E posta pazarlama
Kötü tarafı;
- Spesifik ve karmaşık web siteleri için uygun değildir

SquareSpace
Görsel olarak mükemmel görünen web sitelerinden birine sahip olmak istiyorsan SquareSpace bu alanda en iyi tercihin olacaktır.
Küçük işletmeler ve kişisel kullanımlarda şaheser tadında siteler yapabilmek oldukça kolay. Sürükle bırak şeklinde site içinde bulunan her şeyi her yere yayabilirsin.
Güçlü SEO araçlarıyla aramalarda daha fazla kişi tarafından bulunmak için de SquareSpace başarılı sonuçlar verir.
SquareSpace e ticaret bölümü olan web siteler kurma konusunda da oldukça başarılı. Tümüyle bir e ticaret sitesi oluşturmak istersen yine SquareSpace’i seçebilirsin.
SquareSpace fiyatlandırmasına gelirsek aylık $12, $18, $26 ve $40 olarak karşımıza çıkıyor.
Öne çıkan tarafı;
- Mükemmel tasarımlar
- Sezgisel site dizaynları
- Güçlü altyapı
- Üçüncü parti eklentiler ile geliştirilebilme
Kötü tarafı;
- Ekstra eklentiler ile pahalıya gelebilir
- Pahalı

Weebly
Weebly, tüm web sitesi yapma programları arasında en kolay olanlarındandır. Bir siteyi seçip yapmaya başlamak ve bitirmek oldukça kısa sürebilmektedir.
İhtiyacın olabilecek çoğu şey önceden düşünülmüş ve sana bir tek zevkine göre onları özelleştirmek kalmış.
Özellikle blog yazarları yoğun olarak Weebly’i tercih ediyorlar. Site içi özelleştirmeler ve medya eklemeleri tam olarak bir bloggerın isteyeceği şekilde dizayn edilmiş. Eğer yazı ve içerik ağırlıklı bir site planın varsa ilk tercihlerinden biri Weebly olmalıdır.
E ticaret konusunda bir site açmak istersen de yine Weebly’nin e ticaret için özel olarak tasarlanmış site yapım aracını kullanabilirsin.
Weebly’nin fiyatlarına bakacak olursak ücretsiz kullanım hakkı sunan fakat site adında “.weebly.com” yer alması gereken bir paket bulunuyor. Bunu istemeyen kullanıcılar için paketler aylık $5, $12, $25 fiyatlarındalar.
Öne çıkan tarafı;
- Hızlı kurulum
- Ücretsiz seçeneği
- Hesaplı
- Sürükle bırak tasarım
- Veri analizi
Kötü tarafı;
- Ekstra eklentilerin çoğu ücretli
- Yazı planlama ve kaydetme seçeneği yok
- Sitelerine ileri geri butonları ekleyemiyorsun

Zyro
Zyro için küçük işletme ve bireysel internet sitesi kurmak isteyenler için mükemmel seçeneklerle dolu bir platform diyebiliriz. Daha karmaşık siteler için yeterli özellik bulunmuyor.
Site tasarımlarında ise oldukça iyi durumdalar. O kadar çeşit var ve o kadar güzeller ki hangisini seçeceğini şaşırabilirsin.
Zyro aynı zamanda yapay zekanın gücünden faydalanarak, kopya oluşturmaktan site ziyaretçilerinin davranışlarını öngörmeye kadar senin için tüm zorlu işleri yapar.
Sitede düzenlerken gördüğün her şey aktarım yapıldığında da aynı şekilde gözükür. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşma ihtimalin sıfıra yakın.
Zyro fiyatlamaları ise aylık 39, 65 ve 245 lira şeklinde düzenlenmiş.
Öne çıkan tarafı;
- Tasarım zenginliği
- Sürükle bırak site yapımı
- CRM
- E ticaret paneli ekleme
Kötü tarafı;
- Müşteri desteği zayıf
- WordPress altyapısından daha az özelliğe sahip
- Tasarım çeşidi sınırlı
Jimdo Creator
Jimdo yalnızca araç olarak değil kendi siteleri olarak da oldukça başarılı bir web sitesi kurma programı. Siteye girdiğinde yapmak istediğin işlerle ilgili sorular sorarak senin için en uygun siteleri karşına çıkarır.
Sana sorular sormasındaki amaç birçok şablon tek tek ele almak yerine sana göre dizayn etmesidir. Sana inanılmaz zaman kazandıran bu yönü ile daha uygun site yapıları bulabilirsin.
Jimdo’nun en sevilen yanlarından biri de stok fotoğraf kullanmak istediğinde bunu yapay zekalı altyapısı sayesinde hemen sana sunabilmesidir. Bu tip işler yapan kişiler stok fotoğraf bulmanın zorluğunu ve maliyetini bilirler.
Jimdo fiyatlaması ise ücretsiz seçeneğine ek olarak aylık 25, 39 ve 99 liralık paketlere sahip.
Öne çıkan tarafı;
- Kolay kullanım
- Hızlı tasarım
- Yapay zeka desteği
- SEO desteği
- Dil desteği
Kötü tarafı;
- Tema çeşitliliği az
- Harici entegrasyonlarda zayıflık

Web.com
Web.com fikirlerini gerçekleştirebilmek için sana gereken tüm altyapıları güvenli bir şekilde sağlayan başarılı bir internet sitesi oluşturma programıdır.
Web.com’un en güzel yanlarından biri ucuz görünüp sonrasında birçok ekstra maliyet çıkaran sitelerden biri olmaması. Tabii buna karşılık olarak ödün verilen ekstra özellikler var.
Sürükle bırak özellikleri ve çeşitli temalarla kuracağın web siteni daha sonrasında e ticaret sitesi şeklinde de geliştirebiliyorsun. Özellikle el yapımı ürünler satanlar web sitesinde verdiği bilgilere ek olarak kendi işlerini kolayca satabiliyorlar.
Diğer sitelerle karşılaştırıldığında modern esneklikten uzak olsa da yine de en iyiler arasında olmayı hak ediyor.
Web.com’un standart web siteleri aylık $4.95 ve $7.95, e ticaret altyapısı sunan web siteleri ise aylık $13.95 ve $19.95 olarak karşımıza çıkıyor.
Öne çıkan tarafı;
- Güvenlik üst düzey
- Kolay site yapma
- Başarılı entegrasyonlar
Kötü tarafı;
- Müşteri hizmetleri zayıf
- SEO zayıflığı
- Sezgisel tasarım zayıflığı
- Esnek bir yapısı yok

MailChimp
Mailchimp gerçekten bir superapp olma yolunda ilerliyor. Mailchimp’ten “Girişimci ve Start-up’lar İçin Araçlar” ve “İntertten Para Kazandıran İşler” yazımızda sıkça bahsetmiştik.
Güncel ihtiyaçlara cevap veren yapısı ile dünyadaki en başarılı sistemlerden birine sahipler. Web sitesi kurma konusunda da neye ihtiyacın olduğunu bilerek davranmışlar.
Mailchimp’in en başarılı tarafı oldukça çeşitli entegrasyonları başarılı bir şekilde sitene ekleme şansı vermesidir. Oldukça geniş bir çerçevede bir çok yararlı uygulamayı veya eklentiyi sitene ekleyebilirsin.
Mailchimp ile çalışmak ne yazık ki sezgisel değil. Birçok özellik bulunması sebebiyle sık sık kaybolabiliyorsun. Birçok sitede 10 dakika içinde keyifli bir sitenin temelini atabiliyorken Mailchimp’te dik bir öğrenme eğrisi seni karşılıyor.

Site altyapısı ve ekstra hizmetler ne kadar başırılı olsa da ilk dikkat çeken şey her şeyi bulmanın zor olduğudur. Ayrıca hazır şablon konusunda da oldukça kısır ve göze hitap eden tasarımların hepsi ücretli.
Mailchimp kullanırsan güçlü bir altyapı, bolca entegrasyon ve mükemmel mail marketing hizmeti alabilirsin fakat bu konular da sıfır isen biraz çabalaman gerekecek.
Mailchimp kullanım ücretleri ise ücretsiz versiyon dışında aylık $11, $17, $299 olarak belirlenmiş.
Öne çıkan tarafı;
- Geniş entegrasyon ağı
- Mail marketingde uzman
- Çok yönlü site yönetimi ve basit araçlar
Kötü tarafı;
- Tasarım çeşitliliği yok
- Öğrenme eğrisi dik
- Karmaşık

Strikingly
Strikingly bir web site sağlayıcından beklenen en temel özelliklerin hepsine sahip.
Strikingly, herkesin kolayca harika, mobil uyumlu bir web sitesi oluşturması için en iyi ücretsiz web sitesi oluşturucusudur. Hızlı, basit ve şık.
- Hızlı kullanım
- Kolay dizayn
- Çekici görseller
- Kötü müşteri hizmetleri
- Düşük trustpilot puanı
- Mobil entegrasyonu zayıf
Strikingly içerisinde basit sürükle bırak özelliklerini kullanabilir birkaç tıklama ile tüm içerikleri özelleştirebilirsin.
Kodlama ve tasarım deneyimi olmadan da siteni kurmayı çok hızlı öğrenebilirsin. Sezgisel tasarım araçları sayesinde fikirlerini uygulamak çok basit.
Strikingly sayesinde normal bir web sitesi ya da e ticaret sitesi kurabilirsin. İkisi içinde yeteri kadar özellik bulunuyor.

Strikingly ödeme planları ise ücretsiz pakedin yanı sıra aylık $16 ve $49 olarak belirlenmiş.
Öne çıkan tarafı;
- Çekici temalar
- Kolay kullanım
- Şablonlar arasında geçiş
Kötü tarafı;
- Paket iptalinde sorunlar yaşanıyor
- Sınırlı geliştirme seçenekleri
Site123
Site123, çok hızlı adımlarla harika web siteleri oluşturmanı sağlayan başarılı bir program. En sevilen özelliklerinden biri Wix gibi yüzlerce farklı ve başarılı tasarım arasından seçme imkanı vermesi.
Web sitende bulunan içeriklerin öne çıkması içinde optimum yeterlilikte bir SEO aracı da bulunmaktadır.
Site123 ile internet siteni yaparken kolay kullanılan araçlar ve sürükle bırak özellikleri ile doğaçlama bir web sitesi oluşturabilirsin. Hiçbir şey seni sınırlandırmasın diye büyük çaba göstermişler.

Site123 ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Buna ek olarak özellikler kullanmak için ise aylık 45, 92, 138 ve 185 liralık paketler mevcut.
Öne çıkan tarafı;
- Google da nasıl göründüğünü gösterip öne çıkaran bir SEO altyapısı ve SERP desteği
- Telif hakkı gerekmeyen stok içerik hizmeti
- Mağaza oluşturabilme
Kötü tarafı;
- Sınırlı özelleştirme şansı
- Yeni başlayanlar için
- Karmaşık bir site için uygun değildir

IONOS
IONOS, kaliteli bir web sitesi kurmak için gereken özelliklerin hepsine sahip.
Websiteler, domain, SSL, e-ticaret, hosting, WordPress ve daha bir çok tipteki siteler için oldukça hesaplı başlangıç maliyetleri bulunuyor. Siteni para kazandıracak seviyeye kadar sana çok ucuza zaman kazandıran güçlü bir yapı arıyorsan idealdir.
- Hesaplı başlangıç maliyeti
- Güçlü altyapı
- Güvenlik altyapısı
- Sınırsız trafik paketleri
- İngilizce kullanım
- Düzenleme konusunda az özellik
- Hizmet iptalinde sorunlar
Site içerisinde domain adından hostinge, wordpress’ten e ticaret eklentilerine kadar her şeyi bulabiliyorsun. WordPress bir web sitesi için daha özgür bir taban demek. Bu sebeple WordPress entegre olabilen sistemleri ayrı bir seviyorum.
İlk yıl için aylık $1, $5 ve $10’lık ödeme planlarına ek olarak domain ücretini bir yıl almıyor. Bu başlangıç maliyetlerini düşürmek için harika bir satış tekniği olmuş. Çünkü kimse ne kadar gelir elde edebileceğini bilmediği bir girişime aylık 30 – 40 dolar vermek istemez.
Strikingly ile web siteni yaptıktan sonra ise gerçek zamanlı olarak tüm özellikleri değiştirebilmen de en keyifli özelliklerinden biri.
Öne çıkan tarafı;
- Hızlı öğrenme
- Geniş tasarım havuzu
- WordPress
- Tüm ihtiyaçları tek yerde bulabilme (domain, hosting)
Kötü tarafı;
- Güvenlik zaafiyeti şikayetleri
- Paket iptali konusunda zorluklar
- SSL Sertifikaları eklenemiyor (güvenlik)
Duda
Duda bir internet sitesi sağlayıcısı olarak uzun zamandır piyasada bulunan bir sitedir. Hız ve başarılı SEO aracıyla öne çıkmaktadır.
Bir web sitesi tasarımında gerçekten beklenecek birçok esnekliğe sahip bir kullanımı mevcut. Öğrenmesi biraz zaman alsa da sonunda çıkan işten memnun olacağın çalışmalar yapabiliyorsun.
Sürükle bırak özellikleri ile hiçbir fikri olmayanın bile kolayca alışabileceği bir yapısı var. Cep telefonu ve tablete uyumu oldukça başarılı siteler yapmak mümkün. Kendini sevdiren bir yapısı var.
Fiyat olarak Duda rakiplerine kıyasla pahalı. Duda’da websitesi oluşturma paketleri aylık $14, $22 ve $44 olarak belirlenmiş.
Öne çıkan tarafı;
- Gelişmiş medya kitaplığı
- SEO
- Tecrübeli müşteri desteği
- Hızlı ve kolay öğrenme
Kötü tarafı;
- Ücretsiz deneme yok
- Fiyat yüksek
- Entegrasyonlar ücretli

Elementor
Elementor tasarım yönüyle öne çıkan bir web sitesi kurma aracıdır. Sezgisel sürükle bırak araçları ile oldukça hızlı ve başarılı siteler kurabilirsin.
Web siteni organize ederken kodlama olmadan sürükle bırak yaparak eşsiz tasarımlar oluşturabilir standart temaların dışına kendi yönetiminde çıkabilirsin.
- Sonsuz site tasarım imkanı
- Medya ekleme
- Türkçe seçeneği
- Kaynak kodu ile de düzenleyebilme
- Ekstra güvenlik
- Hızlı ve kolay öğrenme
- Aşırı özellik kullanımında site yavaşlama ihtimali
- Başlangıç maliyeti
Elementor’ün en güzel yanlarından biri de WordPress tabanlı site kurmasıdır. Bu da sonsuz entegrasyon şansı ve özgür düzenleme ortamı demektir.
Hiçbir kodlama bilmeden geniş özellikleri kullanabilmek bir WordPress sitesi için harika bir seçenektir. Dünyadaki web sitelerinin de %4,3’ü Elementor ile kurulmuş.
Elementor oldukça başarılı ve fiyatı da uygun. Yıllık $49 (aylık $4) gibi bir ücret ile profesyonel bir siteye sahip olmak oldukça makul. Eğer yapmak istediğin iş basit bir site gerektiriyorsa Elementor kullanmana gerek yok.
Güçlü bir altyapı ve zengin bir site yönetimi istersen fiyatlar, aşağıdaki gibidir;
Öne çıkan tarafı;
- Sürükle bırak site kurma
- Çeşitli tasarım tercihleri
- En geniş araç kütüphanesi
- WordPress
Kötü tarafı;
- Pahalı
- Fazla eklenti kurunca yavaşlama
- Her şeyi elle özelleştirme
- Dikey öğrenme eğrisi
Flothemes
Flothemes bir web sitesi yapma programı değildir. Flothemes, bir WordPress sitesi için sınırsız tasarımlar yapabilme aracıdır.
Yani sana domain, hosting, mail marketing, SEO gibi özellikler sağlayan diğer web sitesi sağlayıcılarından farklıdır. Tamamen tasarıma odaklanmışlardır. Yapılan tasarımlar ise senin sitene kolayca transfer edilebiliyor.
Flothemes ile web sitesinin tamamını yapmak da mümkün. Tabi bunun için destek talebinde bulunman gerekiyor. Ardından siten için gerekli olan yapıları senin için sağlayıp senden bütçesini alıyorlar.
Tasarımlarını yaparken en başta sana temel olarak 9 site veriyorlar ve bunlardan birini seçip tasarımlarına devam edebiliyorsun.
Bu site daha çok site tasarımları yaparak para kazanan kişiler için uygun diye düşünüyorum. Oldukça ayrıntılandırılmış tasarımları kullanmak için ciddi bir öğrenme süresi gerekiyor.
Flothemes kullanmak ise oldukça maliyetli . Ödemeyi yıllık olarak alıyor ve yıllık meblağ $169 olarak belirlenmiş. Aylık $14 gibi bir fiyata denk geliyor.
Öne çıkan tarafı;
- Sadece sloganlarını söylemek yeterli; bir tema ve sonsuz ihtimal.
Kötü tarafı;
- Sadece birkez profesyonel yapılıp sonrasında çok ellenmeyecek bir tasarım aracı için yıllık ödeme alınması.
- Daha çok profesyonellere hitap ediyor.

Ucraft
Bir web sitesi kurmak isteyen ve bu konuda hiçbir tecrübesi olmayanlar için oldukça basit ve yardımsever bir uygulama seçmek istersen bu Ucraft olabilir.
Ucraft, özellikle küçük işletmelere hitap eden basit kullanım ile zenginleşebilen site altyapıları sunuyor. 120+ tasarım şablonu ile sana çokça seçenek sunuyorlar.
100+ blok oluşturma aracı ile sitene ekleyebileceğin birçok parçayı kolayca bulup özelleştirebiliyorsun. Bu bloklar ile CTA (Call To Action) yönlendirme butonları, form, referans, SSS, kaydırma çubuğu, altbilgi, e-Ticaret ve hakkımızda bölümleri içeren hazır yapılar oluşturabilirsin.
Site içerisinde kullanabileceğin 1 milyondan fazla telif hakkı gerekmeyen ikonlardan kullanabilmek de oldukça keyifli.
Ucraft’ın kullanım ücretine gelecek olursak 15 sayfa sınırı olan ücretsiz versiyonuna ek olarak sınırsız sayfa sunan ve ekstra özellikleri olan aylık $10, $21, $69 değerindeki paketleri bulunuyor.
Öne çıkan tarafı;
- Alan adı bağlama
- SSL güvenlik sertifikası ekleme
- Başarılı entegrasyonlar (Google Analytics dahil)
- Basit kullanım
Kötü tarafı;
- Öğrenecek çok şey var
- Güncellemelerin size haber verilmeden yapılması
- Spesifik entegrasyonlarda eksiklik (müzik ve medya içeriği gereken işler)
Siter.io (Designmodo)
Designmodo, web siteni ve birçok dijital aracını tasarlamak için kuruluş bir tasarım aracıdır. Siter.io ise internet sitesi kurma aracı olup Designmodo sayfasındaki “Services” başlığından yada direkt olarak Siter.io olarak bulunabilmektedir.
Siter.io diğer birçok sitenin hazır olarak sunduğu site şablonlarından mahrum bir yapıya sahip. Bir çok kişi için bu büyük bir eksiklik olarak görülebilir. Bazıları için ise özgürlük.
Siter.io için ise şablonsuz yapı daha çok özgürlük demek. Sürükle bırak ve basit düzenleme araçları ile ayrıntılı veya basit görünümlü siteni rahatça oluşturabiliyorsun. Bir site ekranındaki her şeyi tamamen kendin yerleştirip düzenleyebiliyorsun.

Bilindik araçlarla donatılmış olan düzenleme araçları bence oldukça modern ve zamanı yakalayan türden. Araçların potansiyeline bakınca diğer siteler çok sınırlayıcı geldi bize de.
Site içindeki tüm yönlendirmeleri katmanlar halinde düzenleme şansı da oldukça özel bir özellik. Genel olarak başlıklar içine hapsedilen site içi gezinti özgür bir şekilde aynı ekranda bile çıkabiliyor.
Siter.io ile internet sitesi kurmak isteyenlerin ödemesi gereken paket ücretleri ise aylık $12, $19, $39 olarak belirlenmiş.
Öne çıkan tarafı;
- Kod ekleyebilme
- Bedava ikonlar kullanabilme
- Entegrasoynlar
- Kolay medya ekleyebilme
- Yenilikçi ve dinamik yapı
Kötü tarafı;
- Diğer sitelere göre yüksek ücret
WordPress
Bütün uygulamaların içerisinde bahsettiğimiz ve web sitesi ile ilgilenen herkesin bildiği WordPress’i bilerek sona sakladık. Çünkü WordPress bu işin en önemli yapısı. Biz de WordPress kullanıyoruz.
WordPress site kurmak isteyenler Domainini ilk 1 yıl ücretsiz olarak kullanabiliyor. Fakat WordPress’İ ücretsiz olarak kullanmak mümkün değil. Fiyatları aylık 70 lira ve 175 lira olan iki paket bulunuyor.
Hosting kısmını istersen başka bir siteden alıp WordPress aracını kullanabilir veya direkt olarak olarak yukarıda bahsettiğim paketlerden birini alarak hostinge de sahip olabilirsin.

WordPress kullanması en kolay yönetim paneline sahip olan site kurma aracıdır. Kendi içerisindeki temaları seçebilir ve yönetim paneline onunla uyumlu olarak yapılmış dışarıdan bir tema yükleyebilirsin.
WordPress içindeki “Temalar” kısmında da kendi içerisinde birçok seçenek bulunuyor. Çeşit sayısı ve bu çeşitlerin kalitesi gerçekten de üst düzey.
Site özelleştirme açısından oldukça kolay olsa da her şeyin yerini ve kullanım şeklini keşfetmek biraz zaman alıyor. Hızlı bir bilgi için şu videoyu izleyebilirsin.
WordPress her şeyi kontrol edebilmeni sağlayan ve en fazla eklentinin bulunduğu bir site altyapısı sunuyor. Siteni birkaç eklenti ile çok başka boyutlara taşıyabiliyorsun. Örneğin WooCommerce eklentisi ile siteni bir an da e ticaret yapabilir hale getirebiliyorsun.
WordPress gerçekten de bir derya anlatılacak çok şey var. Fakat bunun kısa bir eğitim alman siteni yönetme ve uzun vadede işine yarayacak özellikleri keşfetmende önemli bir destek sağlayacaktır.
Öne çıkan tarafları;
- Alanında lider
- Güvenli
- Tam kapasite çalışma
- Binlerce entegrasyon
- Binlerce eklenti
- Yüzlerce tema
- Kolay yönetim paneli
- Sınırsız eğitim bulma şansı
- Kodlama ile düzenleyebilme
- Yüksek mobil uyumluluk
Kötü tarafı;
- Dik bir öğrenme eğrisi
- Birçok alanı özelleştirmede HTML dili bilmek gerekir
- Sürükle bırak düzenleme yapılamamakta
- Hızlı bir şekilde web sitesi kurmak zordur
- Modern uygulamaların yanında hantal ve eski moda kalıyor
Gezerken Para Kazandıran İşlerin Listesini "ÜCRETSİZ" indirmek için Topluluğumuza Katıl.
Web Sitesi Kurmak Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Herkesin web sitesi kurmak için iyi bir fikri olsa da bunun çok uzun süreçler, bilgi, maddiyat gerektiğini düşünüyor oysa konu hiç bu kadar da zor değil. Kendi internet sitesini kurmak istenlerin en çok sorduğu soruları hemen cevaplayalım.
- Kendi internet siteni kurmak için ne kadar bütçe gerekiyor?
Kendi web siteni kurmak için gereken maliyetlerden ücretsizden başlayıp yüzlerce dolara kadar gidebiliyor. Ücretsiz olanlar ise sana ücretsiz alan adı verip 1 yıl sonra ücret istiyor. Kendi alan adına sahip olmak için maliyetler kampanyalarla 45 lira ile 150 arası değişiyor. Geri kalan için ise yukarıdaki programları kullanabilirsin.
- Kodlama bilmeden web sitesi nasıl kurulur?
Yukarıda bahsettiğimiz tüm web sitesi araçları kodlama olmadan siteni kurmana olanak sağlıyor. Kodlama ise onları geliştirme konusunda sana yardımcı olan ekstra bir olay. Onun için ise şu eğitimi alabilirsin;
Buna ek olarak öğrenmek için vakit kaybetmek istemiyorsan senin yerine başkasına bu işleri profesyonelce ve hızlı bir şekilde yaptırabilirsin. Web siteni kurdurmak ve sorunları çözdürmek adına senin için seçtiğimiz en iyi freelancerlar ise şunlar;
- Web sitemden nasıl satış yapabilirim?
Eğer halihazırda bir web siten varsa WooCommerce gibi eklentiler ile site içine e ticaret eklentileri ekleyebilirsin. Bunun dışında başka çözüm olarak yukarıda bahsettiğimiz sitelerin eticaret imkanı verenlere siteni taşıyıp oradan satışlarını yapabilirsin. Daha fazla bilgi için “En İyi E-ticaret Siteleri” yazımıza bakabilirsin.
- Web sitesi tasarımı nasıl yapılır?
Yukarıda bahsettiğimiz sitelerin hepsi kendi web siteni tasarlamana yardımcı oluyor. Sadece tasarım istersen Flothemes üzerinden ayrıntılı bir tasarım yapabilirsin fakat yıllık ödeme istiyor ve bu fiyat $169 olduğu için ihtiyacına göre tercih yapmalısın. Bunun yerine ücretsiz olarak tasarım yapmak istersen çok kolay bir şekilde hazırlanabilen Canva tasarımlarına bakabilirsin.
- Web sitesini programla mı yapmak daha mantıklı?
Aslında bu tamamen ihtiyacına göre değişiyor. Çok ayrıntılı bir şey yapmak istiyor ama program kullanmak istersen yukarıda bahsettiğimiz programların ihtiyacın olan eklentiye sahip olmadığına bakarak siteni kolayca kurup istediğin özelliği entegre edebilirsin.
Her program her eklentiyi barındırmıyor. En geniş kütüphane WordPress olduğu için sana WordPress temelli site kuranları tercih edebilirsin. Kendin bir WordPress sunucusu satın alıp siteni yaptırabilirsin. Bunun için en yetenekli web tasarımcılarını Fiverr ‘dan bulabilirsin ama fiyatları maşallah. İngilizce bilmiyorum anlaşamam dersen de Türk tasarımcılar da var orada ama daha fazla Türk için Armut, Bionluk veya R10 kullanabilirsin.
- Web sitesi trafiği nasıl artırılır?
Web sitesi trafiğini artırmak için en önemli şey SEO uyumlu bir kurmaktır. SEO dediğimiz şey arama motorlarında site içeriklerinin çıkmasını sağlamaktır. Her kelimenin veya söz öbeğinin bir aranma gücü vardır. Sitendeki içerikleri buna göre düzenleyerek ve site kurma araçlarının içerisinde bulunan SEO araçları ile içeriklerinin gücünü artırabilirsin.
- Web sitem ile nasıl para kazanabilirim?
Web sitesi ile para kazanmak 4 şekilde mümkün;
1- Web sitesi trafiği ve reklam: Web sitenin trafiğinin artması ve sitene eklediğin reklam alanlarının gösterilmesi sana Google Adsense üzerinden para kazanmanı sağlayacaktır. Google reklamları ile para kazanmak en yaygın olanıdır.
2- Affiliate Marketing : Web sitende yayımladığın içeriklerinde geçen ücretli ürünlerin satılması için link vermek tıklamalardan ve satın almalardan sana gelir getirecektir. Bunun için o sitelere affiliate partnerliği başvurusu yapman ve sana özel link alman lazım.
3- Backlink satışı: Eğer yeteri kadar trafik alan bir web siten varsa diğer sitelere yönlendirme yapma işini ücretli olarak yapabilirsin.
4- E-ticaret: Sitenin içinde bir bölümü ya da tamamını ürün satışı yapacak şekilde düzenleyebilirsin. E-ticaret ile para kazanma yazımızda tüm ayrıntıları bulabilirsin.
Özet
Mükemmel bir fikrin var ve bunu hemen fiile döküp dünyaya yaymak istiyorsan emin ol düşündüğün kadar zor değil. 3 dakikada bile site kurabiliyorsun.
Tabi bunlar biraz şov rakamları. İstediğin şeyi yapmak için 3 gün bile yeterli olabilir. Nasıl yapabileceğini bil yeter. Bunu bilmen için elimizden geleni yaptık ama tabi bu konu uzun bir derya.
Eğer bir web sitesi fikrin yoksa ama bu işi öğrenmek istiyorsan sadece ücretsiz planları değerlendirsen bile web sitesi yapıp satma konusunda uzman olup bu işten bile para kazanabilirsin. Bu alanda ücretsiz ve ücretli birçok eğitim videosu bulunuyor.
Fikrini hayata geçirebilmen için ihtiyacın olabilecek birçok araç ve iş fikri için ana sayfamızı ziyaret etmeyi unutma. Birçok yazı bazı konularda hiç görmediğin noktalara değinebiliyor.
Gezerken Kazan ile bir aydınlanma yaşaman en büyük dileğimiz.
Dijital Nomad Türkiye topluluğumuz açıldı…
Eğer sen de dijital göçebelerle bir arada olmak istersen digital nomad topluluğumuza katılabilirsin. Burada bilgilerini, deneyimlerini paylaşan, ilham veren ve birbirine destek olan yeni arkadaşlar edinebilirsin. Digital Nomad Türkiye’ye katılarak öğren, sosyalleş ve topluluğa özel avantajlardan yararlan…
Gezerken Para Kazandıran İşlerin Listesini "ÜCRETSİZ" indirmek için Topluluğumuza Katıl.
7 Yorum "En iyi 17 Web sitesi kurma aracı: Wix, Squarespace (2023)"