Web sitesi açmak isteyen herkes öncelikle en iyi hosting firmalarını araştırmalı. Web sitesi için gereken hizmeti ayrıntılı olarak seçmek gerekiyor. Çünkü her iş tipinin gereksinimleri farklı.
Dünya genelinde çok fazla müşterisi olan bu firmalar daha hesaplı paketler sunabiliyorlar. Bu sebeple altyapısı en iyi olan platformları size anlatmak istedik. İster blog sitesi, ister web sitesi, ister e-ticaret sitesi kurmak iste her halükarda hosting almak zorundasın. Sana en iyi alternatifleri sunmak için yazımızda dünyanın en iyi hosting firmaları ve özelliklerini anlatacağız.
Hadi başlayalım…
Dijital Nomad Türkiye topluluğumuz açıldı…
Eğer sen de hayatına dijital göçebe olarak devam etmek istiyorsan, Digital Nomad topluluğumuza katıl. Burada hayallerini paylaşan, ilham veren ve destek olan yeni arkadaşlar edinebilirsin. Katıl ve hayallerine ulaşmana yardımcı olacak bir toplulukta yerini al!
Hosting web siteni barındırmak için kullandığımız yapılara verdiğimiz addır. Örneğin bir restoran açmayı düşünüyorsun. Alan adını (domain) almak restoranın isim hakkını almaktır. Hosting ise dükkanı kiralamaktır. Birbiri olmadan web sitesi açmanın imkanı yok. Hosting seçerken dikkat etmen gereken şeyler ise şunlar;
Tüm bunları değerlendirmek ihtiyacın olan domaini bulmanda sana yardımcı olacaktır. Örneğin bir e-ticaret sitesi kurmak istediğinde bellek ve güvenlik ön plana çıkar yada bir blog sitesi kurmak istediğinde hız önemlidir. Siz de hangi ürünü seçeceğine karar vermeden önce ihtiyaçlarınızı listeleyin ve ona uygun bir hosting tercih edin. Hosting seçerken dikkat etmen gereken en önemli şeylerden biri de elbette fiyatı. Fiyatlar ise tamamen vadesine ve paketine göre değişmektedir.
Eğer ciddi bir işe başladıysan mutlaka uzun vadeli bir programa kayıt olmalısın. Vade ne kadar uzarsa tasarruf o kadar artıyor. Fiyatlar elbette önemli fakat geri ödeme politikalarına da bakmak gerekiyor. Memnun kalmadığında siteni başka bir sunucuya taşımak isteyebilirsin. Birçok hosting, domain ( alan adı) ile beraber hosting satışı yaptığı için alan adınızı başka bir yerden almanıza da gerek yok. Hostingi taşıdığında alan adı da gider mi diye düşünüyorsanız ikisi tamamen ayrı haklar ifade ediyor.
En önemli şeylerden biri de güvenlik sertifikası (SSL) hizmeti olmasıdır. Bahsettiğimiz sitelerin birçoğu bunları bir set halinde sağlamaktadır. Ayrı bir güvenlik sertifikası satın alıp sitene bağlamakla uğraşmak istemezsen hazırını alabilirsin. Daha ucuza geliyor. En iyi hosting firmalarını ve karşılaştırmalı olarak artı ve eksi yönlerini anlatalım. Elbet biri size daha fazla hitap edecektir.
Cloudways herkesin kendi sitesini kurabilmesi için gereken tüm sadeliklere sahip bir platform olmayı başarmış. Cloudways bulut destekli bir hosting hizmeti sunuyor. Bu alanda da en iyisi olarak gösteriliyor.
Bulut teknolojisini kullanarak oldukça hızlı ve güçlü bir hosting hizmeti almanın en iyi yolu.
“kodgk” kodunu kullanarak %20 indirimli satın almak için tıklayabilirsin.
Artıları;
Eksileri;
Hosting fiyatlarını görmek için tıklayın.
BlueHost şu an dünyanın en büyük hosting firmasıdır. Dünya’da bulunan 2 milyar web sitenin %30’dan fazlası WordPress tabanlıdır. WordPress’in de birlikte en iyi çalıştığı altyapılardan biri olarak BlueHost tercih edilmektedir.
WordPress ve dünyanın en çok tercih ettiği hosting sağlayacısı ile domain adını da 1 yıl ücretsiz alabilirsin.
Bluehost, ücretsiz alan adı, ücretsiz SSL dahil, tek tıklamayla WordPress kurulumu, FTP ve 7/24 müşteri desteği ile 1 numaralı barındırma platformu önerimizdir. Planları ayda 2,95 dolardan (%63 indirimli) başlıyor ve 30 günlük para iade garantisi var.
Artıları;
Eksileri;
Bluehost’un paketlerini görmek için tıkla.
Nexcess, WordPress temelli sitlere ve e-ticaret platformu kurmak isteyenler için en kaliteli altyapıyı sunan hosting sağlayıcıdır.
Daha hızlı ve daha yüksek güvenlikli siteler kurmak için idealdir. WordPress, Magento veya diğer altyapılar ile web sitesi veya e-ticaret sitesi kurabilirsin. E-ticaret için ayrı özellikler içeren bir altyapı hizmeti de bulunuyor.
Artıları;
Eksileri;
Nexcess hosting fiyatlarını görmek için tıklayın.
DreamHost, WordPress tarafından önerilen hosting firmalarından biridir. Yaklaşık 1 milyonun üzerinde müşterileri bulunmaktadır. Dünya genelinde ise en iyilerinden biridir.
Dünyanın en çok tercih edilen site altyapılarından biri olan WordPress en iyi entegre olduğu hostingler arasından Dreamhost’u öneriyor.
Uzun vadeli kullanım oranı en yüksek olan hostinglerdendir. Uzun vadeli bir site planın varsa eğer DreamHost’da oldukça iyi bir tercih olacaktır. Özellikle SSS (Sıkça Sorulan Sorular) kısmında oldukça açıklayıcı bir şekilde sorun çözebiliyorlar.
Dreamhost ile site altyapısını kurmak isteyenler için ise planlar ayda 2,95 dolardan başlıyor ve 97 gün boyunca para iade garantisi var.
Artıları;
Eksileri;
DreamHost paket fiyatlarını görmek için tıklayın.
Hostinger bize Türkçe kullanım imkanı veren nadir uluslararası firmalardandır. Oldukça başarılı altyapı seçenekleri her iş tipine göre hosting hizmeti verebilmektedir.
Host seçimlerinde en çok tercih edilen platformların başında gelmektedir.
Hostinger güçlü bir müşteri destek birimine sahip. Toplamda 20 Dilde konuşan bu kişilerden Türkçe konuşan da bulunuyor.
Artıları;
Eksileri;
Hostinger paket fiyatlarını görmek için tıklayın.
Hosting firmaları arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Dünyada 2 milyonun üzerinde müşteriye sahiptir. Hesaplı ve güçlü yapısı ile oldukça tercih edilmektedir.
Hostgator paylaşımlı hosting, WordPress, VPS hosting ve özel hosting hizmetleri veriyor. Bunlara ek olarak sürükle bırak özellikleri bulunan oldukça başarılı bir web site builder özelliği de bulunuyor. Normalde bunu bir çok site için Elementor Pro ile yapmak gerekirken entegre bir yapı kullanmak oldukça işleri kolaylaştıracaktır.
Hostgator ile kendi siteni kurmak oldukça basit. Hostgator hosting fiyatı ise aylık $2.75’den başlıyor.
Artıları;
Eksileri;
Wix dünyanın en büyük site kurma platformudur. Bir sitenin hostinginden, tasarımına, domainine hatta mail marketingine kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunuyorlar.
Wix’in müşterilerine sunduğu hizmetler şunlar;
Bu özelliklere ek olarak sunduğu başka hizmetler de bulunuyor. Bunların hepsini aynı platform içinde değerlendirme imkanı sunuyorlar.
Artıları
Eksileri;
Wix özelliklerini ve paketlerini görmek için tıklayın.
Dünyanın en büyük alan adı platformlarından biri olan GoDaddy de hosting ve web kurulum işlerini de yapıyor. Oldukça başarılı olan site kurma araçları ile zenginleştirilmiş bir altyapı vadediyor.
GoDaddy’de kendine bir web sitesi yaptığında onu mobil yapıya dönüştürmek, yeniden düzenlemek, entegrasyonlarla geliştirmek oldukça kolaylaşıyor. GoDaddy web hosting fiyatı $5.99, WordPress Hosting fiyatı $7.99, E-ticaret hostingi ise $20.99 olarak belirlenmiş.
Artıları;
Eksileri
Bulut teknolojileri hosting üzerine oldukça başarılı işler yapan bir platformdur. Talebi oldukça yüksektir. Modern web siteleri kurmak veya e-ticaret siteleri kurmak isteyenler için oldukça hızlı sistemler kurabilmekteler.
Websiteler, domain, SSL, e-ticaret, hosting, WordPress ve daha bir çok tipteki siteler için oldukça hesaplı başlangıç maliyetleri bulunuyor. Siteni para kazandıracak seviyeye kadar sana çok ucuza zaman kazandıran güçlü bir yapı arıyorsan idealdir.
Tam anlamıyla kalitesini hissedebileceğin paketler ise oldukça maliyetli olsa da standart bir planda bile düşük maliyetlerle kaliteli işler çıkarabilmektesin. En küçük WordPress paketleri aylık $16 dolardan başlıyor.
Artıları;
Eksileri
Ionos hosting fiyatlarını görmek için tıklayın.
A2 Hosting ile sitelerini yüksek performanslı SwiftServer platformunda barındırma şansın bulunuyor. Standart hostinglere kıyasla 20 kata kadar daha hızlı sayfa yükleme özelliği oldukları konusunda oldukça iddialılar.
Her Zaman Para İade Garantisi olan nadir bir platform olan A2 Hosting ile web sitesi, blog sitesi, VPS, e-mail hostingi gibi birçok hosting türlerinde de hizmet veriyor. Hizmetler tüm WordPress, Joomla, Drupal, OpenCart, Magento ve PrestaShop için kullanılabiliyor.
Artıları;
Eksileri;
A2 Web Hosting fiyatlarını görmek için tıklayın.
Inmotion, müşterilerine web hosting, wordpress hosting, vps hosting ve domain hizmetleri sunan hızlılığı ile meşhur olmuş bir hosting sitesidir. Güvenlik açısından tescilli altyapılar ile çalışarak oldukça kaliteli hizmetler vermektedirler.
Fiyat olarak hesaplı ve güçlü bir yapı ile yola çıkmak istersen Inmotion oldukça güvenli bir şekilde seçebileceğin bir hosting firmasıdır. 90 üne kadar para iadesi yaptıkları için onları değerlendirmek için de oldukça vaktin olacaktır.
Artıları;
Eksileri;
Inmotion fiyatlarını görmek için tıklayın.
WordPress’in önerdiği en iyi hosting firmaları arasındadır. Hosting firmaları arasında müşteri memnuniyet oranı en yüksek müşteri hizmetlerine sahiptir.
Sitelerinin en önemli özellikleri ise oldukça hızlı yükleme, sürekli çalışması ve stabil olmasıdır. Dünyanın en çok tercih edilen hosting firmaları arasındadır.
Artıları;
Eksileri;
SiteGround fiyatlarını görmek için tıklayın.
Piyasada bulunan en kolay kullanımlı hosting platformu HostWinds olabilir. Web sitesi kurmak isteyip buna dair hiçbir fikri olmayan herkesin kolayca yönetebileceği bir sistemleri bulunuyor.
Hosting ve Domaini birlikte oldukça hesaplı bir şekilde alabileceğin bir platform.
Birçok hosting firmasında farklı olarak kendi sistemleri üzerinden hizmet vermektedirler. Buda onları daha güvenli ve bir sorun esnasında hızlı çözüme ulaştırabilir yapıyor.
Artıları;
Eksileri;
Kurumsal ve profesyonel bir hosting hizmeti almak isteyenler için en iyi seçeneklerden biri WPEngine olarak öne çıkıyor. Onları en çok öne çıkaran şey ise hızı.
Hızlı bir hosting kurumsal işlerin olmazsa olmazıdır. Ayrıca e-ticaret gibi bir altyapı kullanma planı varsa bunun için de önemli bir araçtır. Önbellek kullanımı hostinglerin en tutarsız noktalarıdır. WPEngine ise önbellek hizmetinde oldukça başarılı sonuçlar verir.
Önbellek bir kullanıcının birden fazla kez sitede geçirdiği vakitlerde ona sağlıklı bir hizmet sunar. Her ziyaret sonrası kişiler siteye daha hızlı ulaşabilirler. WPEngine’in bu konudaki tek eksisi WordPress’te kullanmak isteyeceğin önbellek araçlarına izin vermemesidir.
Artıları;
Eksileri;
WP Engine paket fiyatlarını görmek için tıklayın.
Liquid Web hosting servislerinin en büyük eksikliği olan başarılı müşteri hizmetlerini en iyi veren platform olmuş. Yaklaşık 59 saniyede dönem garantisi ile en iyi müşteri desteği hizmetini sunuyor.
LiquidWeb en iyi hosting firmaları arasında en güvenilir olanlar arasında yer alıyor. LiquidWeb kullanıcılarının yorumlarına bakınca da bunu görmek mümkün.
Artıları;
Eksileri;
Namecheap alan adı ve hosting dünyanın en hızlı yükselen yıldızlarından. Oldukça profesyonel ve modern bir yapı ile hosting hizmeti veriyorlar.
Domain, Hosting, Email ve site için gereken tüm paketleri birlikte bulabilirsiniz.
Hosting ile birlikte alan adını alarak daha hesaplı planlar ile web siteni oluşturmaya başlayabiliyorsun. Site kurulumu da oldukça kolay ve yönlendirmeler ile destekleniyor. Arayüz kullanımı en basit yapılardandır.
Artıları;
Eksileri;
Namecheap ücretlerini görmek için tıklayın.
GreenGeeks, yeşili koruyarak bu hizmeti vermeyi tercih etmiş. Sunucuları daha optimize kullandırarak enerji tüketimini azaltmak istiyor. Dünyadaki milyarlarca siteyi düşündüğümüzde dünyaya bir etkisi olmaması da kaçınılmaz.
GreenGeeks bir de satın alınan her sunucu başına bir ağaç dikiyor. Tabii bundan emin olmasakta ABD’de gerekli kurumlarla işbirliği yaptıklarını belirtiyorlar.
GreenGeeks performans olarak da oldukça memnun eden bir altyapıya sahip. Fiyatları ise piyasa fiyatları ile oldukça uyumlu ve hatta hesaplı.
Artıları;
Eksileri;
En ucuz hostingleri almak bazen basit siteler için oldukça iyidir. Maliyeti düşürmek ve sitenin başarısına göre paket yükseltmek mantıklı bir yaklaşım. Fakat bu yalnızca göze alabileceğin fedakarlıklar ile mümkün. Bunu bir e-ticaret sitesi yada profesyonel bir platform için yapamazsınız.
Hosting sitelerinin en temel web hosting fiyatlarına göre listelemesi ise şu şekilde;
Sıkça Sorulan Sorular
Güvenlik sertifikası olmadan web sitesi kurabilirsin. SSL sertifikası hizmeti veren hosting firmaları ile ekstra ücret ödemeden bunu edinebilirsin. Bu sertifika olmadan site kurarsan Google onu güvenli bağlantı olarak algılamadığı için trafiğin düşecektir. SSL sertifikası web sitenin adının başında “Https” yazmasını sağlar. Http’nin sonuna gelen “s” güvenli web sitesi anlamına gelir.
Domain ve hostingi ayrı ayrı almanın bir avantajı ve bir de dezavantajı var. Avantajı siteyi hayata geçirene kadar geçecek zamanda alan adını sahiplenmektir. Dezavantajı ise daha pahalıya gelmesidir. Birçok hosting firması domaini ilk yıl ücretsiz vermektedir.
Bir hostingden memnun kalmadığında sitenden vazgeçmene gerek kalmıyor. Hostinglerin paket tercihlerine göre ücretli veya ücretsiz olarak hostingini başka bir sunucudan kendi sunucusuna taşıyabiliyor. Bazı hostinglerin yorumların rastladığımız hosting ödemesi yapılmadığı için 15 gün içinde site yedeklemesinin silinmesi gibi durumlar için hızlı davranmanı tavsiye ediyoruz.
Web hosting neredeyse tüm hosting türlerinin genel adıdır. Ağırlıklı olarak kodlama ile yürütülen web sitelerinin altyapılarını temsil eder. Elbette günümüzde Wix, GoDaddy gibi platformlarla nerdeyse kodsuz her şeyi yapabiliyoruz.
WordPress hostingi ise WordPress altyapısına ve eklentilerine uyumlu bir şekilde optimize edilmiş olan hosting tipidir. Yüksek uyumluluk için bu seçenek seçilmeli.
Elbette. Eğer ayrıntılarla ve kurulumlarla uğraşmak istemiyorsan bunu senin yerine yapabilecek birçok kişi bulunuyor. Senin yerine web sitesi kurmasını istediğin kişileri bulabileceğin freelancer sitelerine bakabilirsin. Senin için birkaç site kurma ilanı seçtik;
Özet
Bir hosting seçerken mutlaka hızına, güvenlik sertifikasına, bant genişliğine, sitene ayırldığı hafızaya mutlaka dikkat edin. Olur da vazgeçersen değişiklik için ise ücretsiz site taşıma imkanı olup olmadığına da başta bakmalısın. Sonradan çıkan ücretler can sıkacaktır. Şu an dünyada en çok tercih edilen Bluehost, HostGator, Hostinger ve DreamHost yeni siten için de tercih edilebilir. Siteni kurarken bilmen gereken şeyler senin profesyonellik seviyene göre değişecektir. Tercihlerini ve sitenin planını en baştan iyi yapman en iyi hosting firmasını seçmende de faydalı olacaktır. Kendi aralarında en iyisi değil senin için en iyisi olan önemlidir. İnternetten para kazanmak için web sitesi kurma yoluna giden kişilerden biri isen yolunun uzun olduğunu ve uzun vadede gelirler elde edebileceğini hatırlatmak istiyoruz. Blog yazmak ceviz ağacı dikmek gibidir. Geç meyve verir ama düzenli bakarsan ömür boyu seni besler.
Eğer sen de hayatına dijital göçebe olarak devam etmek istiyorsan, Digital Nomad topluluğumuza katıl. Burada hayallerini paylaşan, ilham veren ve destek olan yeni arkadaşlar edinebilirsin. Katıl ve hayallerine ulaşmana yardımcı olacak bir toplulukta yerini al!