Kullandıktan sonra “bugüne kadar neden haberimiz olmadı, “büyük kolaylıkmış” diyebileceğin inanılmaz dijital araçlar bulunuyor. İş akışında zaman kazanmak ve teknolojinin nimetlerinden faydalanmak gerek.
Açıklama: Müşterilerine otomatik aramalar, mesajlar, mailler gönderebilir, chat botlar ile sorunlarını hızlıca çözebilirsin. |
Açıklama: Blog yazarlarının, küçük işletmelerin ve içerik oluşturucuların abonelerine ve müşterilerine e-posta göndermelerine yardımcı olur. |
Açıklama: Bit.ai, ekiplerin işlerinde işbirliği yapmalarına, her tür dijital içeriği geliştirmelerine ve bilgileri akıllıca paylaşmalarına yardımcı olur. |
Açıklama: Blinkist ilgilendiğin konuların önemli noktaları senin için özetleyip sesli ve görsel olarak takip edilebilecek şekilde sana sunuyor. |
Müşterilerine otomatik aramalar, mesajlar, mailler gönderebilir, chat botlar ile sorunlarını hızlıca çözebilirsin.
Blog yazarlarının, küçük işletmelerin ve içerik oluşturucuların abonelerine ve müşterilerine e-posta göndermelerine yardımcı olur.
Bit.ai, ekiplerin işlerinde işbirliği yapmalarına, her tür dijital içeriği geliştirmelerine ve bilgileri akıllıca paylaşmalarına yardımcı olur.
Blinkist ilgilendiğin konuların önemli noktaları senin için özetleyip sesli ve görsel olarak takip edilebilecek şekilde sana sunuyor.
Türkiye’de startuplar 2022 ilk çeyreğinde 1,3 milyar dolar yatırım aldı.
Startupların %22 si dönüşüm oranlarını bu dijital araçlar ile arttırdı.
Dijital araçları kullanmayan kişiler günlük çalışma esnasında ortalama 2 saatini işlerini organize etmeye harcıyor.
İster yeni bir girişim yap ister startup kur eğer en iyi dijital araçlar listemizi görmediysen işleriniz çok yavaş ve düzensiz ilerliyor olabilir. Biraz hız kazanmak ister misin?
Bu listede olan bazı araçlar olmazsa olmaz araçlardır. Bazıları ise olsa güzel olur araçlardır. Ücretsiz olanları da ücretli olanları da belirterek sana en uygun olabilecek araçları bir araya getirdik.
Yeni bir şirket kurmaktan, dijital pazarlama yapmaya, tasarlamadan, iş yönetimine ve satış konusunda sana yardımcı olacak birçok başlangıç aracı burada bulabilirsin. Hayatını kolaylaştıracak bu araçları iyi yönleri ve kötü yönleriyle listeledik.
Bu ürünler arasında kendi kullandığımız uygulamalar da var. Bunlar; Trello, Canva, Zoom, Surfer, Zoom, Google Hangout, Udemy, Giphy, Google Form, Workaway, Couchsurfing, Maps.me, RoughGuides, Google Docs, Google Drive, LinkedIn Business.
Bunların üzerine yazımızı hazırlarken keşfettiklerimizden de kullanmayı planladıklarımız bulunuyor. Bu araçlar işlerinde gerçekten harikalar. Kullanmamız lazım…
Ayrıca dijital araçları profesyonel bir şekilde kullanan kişilerin bulunduğu Digital Nomad Türkiye topluluğunda birebir iletişim sağlayabilirsin.
Hadi başlayalım…
Dijital Nomad Türkiye topluluğumuz açıldı…
Eğer sen de dijital göçebelerle bir arada olmak istersen digital nomad topluluğumuza katılabilirsin. Burada bilgilerini, deneyimlerini paylaşan, ilham veren ve birbirine destek olan yeni arkadaşlar edinebilirsin. Digital Nomad Türkiye’ye katılarak öğren, sosyalleş ve topluluğa özel avantajlardan yararlan…
En İyi Dijital Araçlar
Dijital araçlar sayesinde günler ve saatler alabilecek işleri, bireysel çabamızla asla bir araya getiremeyeceğimiz bilgileri bir araya getirebilir ve daha başarılı çalışmalar yapabiliriz.
Örneğin Antalya konusunda insanların en çok Google’a ne yazdığını öğrenmek için kişileri tek tek arayıp, onlar hatırlıyorsa geri dönüşler alıp sınırlı bilgiler edinebilir ya da bir SEO aracına Antalya yazıp birkaç saniyede milyonlarca veriyi bir arada bulabilirsin.
Vakit nakittir. Hadi hızlanalım.
En İyi İş Yönetimi ve Verimli Çalışma/Planlama Araçları Nelerdir?
Verimli çalışmak için birçok çalışanı masasından kaldırmadan bir araya getirmek veya telefonla arayıp uygun anını kovalamak yerine yapması gerekeni bir yere tutturman gerekebilir.
Tüm bunları ortadan kaldırmak ve verimlilik artırmak için kullanabileceğin bazı dijital araçlar bulunuyor. En kullanışlı olanları senin için bir araya getirdik.
Trello
Trello, bir işi yönetebilmenin ve onun ilerleyişini izlemenin en iyi yollarından biridir. Büyük bir panel içerisine istediğin adımları ve görevleri yazarak yönetebilmeni sağlayan başarılı bir dijital araçtır.
Birden fazla kişinin dahil olduğu işlerde her bir iş için görevler atayıp, bitiş tarihleri, görev odakları, eklentiler, otomasyonlar ve kişiler ekleyerek özelleştirmeler yapılabiliyor ve her görev altında bunun hakkında konuşma panelleri bulunuyor.
Trello iş takibini gerçekten harika yapabileceğin bir uygulama. Deneyip özelliklerini keşfetmeye başladıkça onsuz yapamayacaksın.
Trello ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Kişisel kullanımlarda aylık $5-$10 gibi premium paketleri de bulunuyor olsa da ücretsiz versiyonu oldukça tatmin edici.
Öne çıkan tarafı
- Kolay kullanım
- Ücretsiz versiyonda birçok özellik
- Hesaplı premium paketler
-
Entegre edilebilir bir altyapı
Kötü Tarafı
- Premium ödemeleri proje içindeki herkes için ayrı ayrı yapılıyor
Slack
Ekip çalışması gerektiren işler için tasarlanmış harika bir verimli çalışma aracı da “Slack”. Mail yolu ile kendi aralarında iletişim kurmaya devam ediyorsanız ekibine bunun kolay bir yolu olduğunu söylemelisin.
Slack alanında en çok programla entegre olabilen dijital araçlardan biri olarak tercih konusunda 1 numara pozisyonunda.
İş anındaki bütün o iletişimden kaynaklı gecikmelerin çözülmesi ile bir iş yerinde her gün 1 saate kadar ekstra zaman kazanılabiliyor. Şirket açısından verimlilik artırabileceği gibi çalışan için de daha az çalışma anlamına gelebilir bu.
Sistem yapısı olarak Discord’a benzemektedir. Belirli başlı konular altında herkesin hızlıca entegre olabildiği bir yapısı vardır. İşine mutlaka hız kazandıracaktır. Görüntülü ve normal arama özellikleri de olan uygulamada bu işler premium özelliktir.
Uygulamada işine yarayacak her şey ücretsiz versiyonda seni bekliyor. Lüks olarak yada işine bağlı olarak gereksinim olacak özellikleri premium olarak kullanabilirsin.
Slack Premium $6.67 ve $12.5 dolarlık aylık ödeme planına sahip iki versiyondan oluşuyor. Ek olarak da işletme premium modeli var.
Öne çıkan tarafı
- Yüzlerce çalışan ile bir arada proje yönetebilir ve sürekli toplantı halinde kalabilirsin
- Dosya aktarım imkanı
- Görüntülü toplantı imkanı
- Departman, konu, iş tipi sınıflandırabilme imkanı
Kötü Tarafı
- Öğrenmek için biraz vakit geçirmek gerek
- Görüntülü aramalar premiumda var
Basecamp
Basecamp tıpkı Trello ve Slack gibi toplu çalışma gerektiren işleri en verimli hale getirebilmeyi sağlayan bir dijital araç.
Trello görünüm temel, içerik ayrıntılı iken Basecamp bunu birleştirerek öne çıkarmış. Bir proje başlığında ilk görülmek istenenleri göre kutusu şeklinde öne çıkarmışlar. Belirli temel görevler için kullanışlı sayılabilecek bir özellik olmuş.
Bir ekrana yayılan görevlerde herkesin ne yaptığını topluca görerek yöneticilere ve çalışanların hesap verilebilirliğine katkıda bulunan bir program bu.
Basecam ücretsiz kullanılabilen dijital araçlardan biri olsa da büyük işletmeler için business premium seçeneği bulunuyor. Bu seçenekte her şey 5 kişi için $99 olarak gösterilmiş ve birlikte kullanılabilecek uygulamalara ödeme yapmak yerine Basecamp kullanarak kar edilebileceğini göstermişler.
Öne çıkan tarafı
- Takvim özelliği en güzel uygulama
- Çok yönlü içerik ekleyebilme
- Entegre uygulamalar ve depolama avantajı
-
Kolay kullanım
Kötü Tarafı
- Bir işi girmek için çok ayrıntı yazmak gerekiyor, yorucu bir kullanıcı deneyimi var
Asana
Asana da yukarıdakiler gibi çoklu çalışma ortamlarını en iyi şekilde bir ekrana yansıtarak çoklu çalışmayı profesyonel ve kolay bir hale getirir. Arayüzü alışık olduğumuz sürükle bırak kolaylığı ile hızlı adapte olmanı sağlıyor.
Oldukça geniş bir özellik yelpazesi var. Biraz daha profesyonel özellikleri ücretsiz versiyona da koyup Trello gibi major uygulamaların önüne geçmek istemişler. Çekici de olmuş. Değerlendirmeye şayan bir uygulama var karşımızda.
Asana ücretsiz olarak da efektif kullanılabilecek bir uygulama. Premium paketleri ise aylık $11 ve $25 dolar olarak iki seçenek halinde
Öne çıkan tarafı
- Mükemmel dizayn
- Çok yönlü çalışma
- Ücretsiz versiyonda profesyonel araçlar
-
Kolay öğrenim ,kolay kullanım
Kötü Tarafı
- Öğrenecek çok özellik var, ayrıntılı toplu işlerde adaptasyon süresi uzayabilir
Invision
Bir ofis grubunun yan yana gelmeden tüm işlerini yapabilmesini sağlamak üzere tasarlanmış başarılı bir verim artırıcı programdır. Biraz daha alışılmış kullanım menüsü ile alışkanlıklarını değiştiremeylenere hitap ediyor.
Toplantı, grup chat, görevlendirme, arama ve dosya yükleme gibi gereksinim duyulacak birçok temel özelliğe sahip.
Ücretsiz versiyonu da bulunan Invision’ın premium modeli diğer benzer uygulamaların yanında en ucuz olanı olarak karşımıza çıkıyor. Aylık $4 dolarlık bir premium paketi bulunuyor.
Öne çıkan tarafı
- Çalışma grupları arasında kolay geçiş
- Hazır iş şablonları görevleri hazırlamada hız kazandırıyor
- Renkli kullanım ile motive edici bir arayüz var
- Entegre uygulamaları uygulama içinde kullanabilmek büyük avantaj
Kötü Tarafı
- Benzerlerinin aksine menü çubuğunun yanda olması çalışma alanını daraltmış
- Öğrenmesi diğerlerine göre biraz daha zaman alacaktır.
Hellosign
Şirketler arası veya şirket içinde imzaya dayalı işlerin hepsinde hız kazanmayı sağlayan çok iyi bir çalışma aracı da HelloSign’dır.
Hellosign içerisinde %80 oranlar daha hızlı bir imza trafiği sağlayabilirsin. İmzalama konusunu basitleştirerek bir sürü kağıt işinden kurtulursun. En önemli belgeleri hızlıca imzalayıp ardından kolayca takip edebilir ve onlara kolayca erişebilirsin.
En önemlisi de dosyalar kaybolmaz ve kanıtlanabilir olur. Yüzlerce imza sirkülerinin altında ezilmemeni ve daha efektif çalışabilmeni sağlar.
Uygulama ücretli bir uygulamadır. Aylık $15 ve $25 dolarlık paketleri bulunmaktadır. Ücretsiz deneme sürümü de bulunmaktadır.
Öne çıkan tarafı
- Oldukça hızlı ve net bir uygulamadır
- Şirket içi hız kazandırır
- Kağıt işlerini azaltır
- Dosya kaybını önler
- Zaman kazandırır
Kötü Tarafı
- Ücretsiz versiyonu bulunmuyor
- Yalnızca İngilizce seçeneği var
Google Workspace
Google Workspace, her büyüklükteki işletmenin özel iş e-postaları oluşturmasına, toplantıları kaydetmesine ve konferans odaları rezerve etmesine yardımcı olmak için tasarlanmış bir ortak çalışma platformudur.
Platformun temel özellikleri arasında gürültü engelleme, alan içi canlı akış, katılım takibi, uyumluluk yönetimi, ekip mesajlaşması, sesli/görüntülü konferans, paylaşılan takvimler ve daha fazlası yer alıyor.
Ayrıca yöneticilerin belgeleri, elektronik tabloları ve slaytları ekipler arasında gerçek zamanlı olarak düzenlemesine ve paylaşmasına imkan veriyor. İçerisinde Google’a dahil olan tüm uygulamaları kullanabiliyorsun.
Google Workspace ücretsiz olarak test edilebilen bir yazılım. Eğer devam etmek istersen de aylık 29-58-108 liralık paketleri bulunuyor.
Öne çıkan tarafı
- Google araçlarının entegrasyonu
- Hız
- Güvenlik
Kötü tarafı
- Microsoft Office kullananlar için zorluk
- Kullanıcı başı ödeme
Zapier
Az önce bahsettiğim ve bundan sonra bahsedeceğim uygulamaların nerdeyse birçoğunu birbiri ile çalışabilecek hale getiren bir yazılım var. Bütün hepsini birbirine bağlamak ne demek peki? Zapier nedir açıklayalım.
Bir örnek ile açıklamak gerekirse size gelen mailleri adreslerini Microsoft Excel’e kaydetmek istersen sonra bunu da telefonundaki not alma uygulamana da bildirim olarak atmak istersen hepsini birbirine bağlaman yeterli.
Zapier uygulamalar arasındaki bağlantı otomasyonunu sağlayan eşsiz bir uygulama. Birçok programın eksik yanlarını diğer programları entegre ederek kullanabilmeni sağlıyor.
Bir yazılımda gördüğün eksikliği tamamlayan versiyonunu beklemek yerine halihazırda o işi yapan bir uygulamayı, uygulamana entegre edebiliyorsun. Büyük kolaylık gerçekten.
Zapier’i ücretsiz olarak da kullanabiliyorsun. Ücretli paketleri ise $19 ile $599 arasında değişiyor.
Öne çıkan tarafı
- 4000+ uygulama arası entegrasyon şansı
- Gerçek zamanlı bilidirimler
- Uygulama yönetimi
- Hızlı çalışabilme
Kötü tarafı
- Otomasyon konusunda tecrüben yoksa öğrenmesi zaman alıyor
- Gerçek manada kullanabilmek için gereken fiyatlar çok fazla
Mega.io
Mega bir işletmenin en önemli sorunlarından biri olan depolama ihtiyacını gidermek amacı ile kurulmuş olan bir bulut depolama aracıdır. Uçtan uca şifreleme ile güvenliği artırılmış bir sistem vaat etmektedir.
Dünyanın her yerinde yapay zeka ile şifrelenmiş ve hız optimizasyonu ile yüksek hızlı upload ve download sağlayan bir cloud platformudur. 20 GB'a kadar ücretsiz kullanabilirsin.
- Hızlı kullanım
- Kolay kullanım arayüzü
- Mobil uygulama desteği
- Türkçe dil desteği yok
Mega, Windows, macOS, Linux, Android ve iOS için çapraz olarak kullanılabilmektedir. Bunun en önemli avantajı işletim sistemlerine göre biçimlendirmek zorunda olduğu için çapraz kullanılamayan taşınabilir disklerin dezavantajını gidermektir.
Özellikle çok ofisli bir işletme veya ortak depolama gereken bir sistem kullanacak olan işletme değilsen çok da gerekli değildir. Çünkü maliyetleri oldukça fazladır.
Mega kullanmak isteyenler için ücretler aşağıdaki yukarıdaki gibidir. Altında yazan Euro cinsinden düşünürseniz daha iyi olur. Kur her gün değişiyor malum.
Öne çıkan tarafı
- Her yerden ulaşım kolaylığı
- Güvenli bir dosyalama sistemi
- Maximum hızda bulut transferi
Kötü tarafı
- Maliyetleri oldukça yüksek
Gezerken Para Kazandıran İşlerin Listesini "ÜCRETSİZ" indirmek için Topluluğumuza Katıl.
En İyi Mail Araçları Hangileri?
Mail en önemli araçlardan biri olarak iş yerimizi yönetmemize ve yeni pazarlama alanları yaratmamıza olanak sağlıyor. Bugün mail marketingde dönüşüm oranı 1 usd için 39 usd olarak istatistiklere yansıyor.
Mail işlerimiz için kaçınılmaz bir araç. Onu daha iyi kullanmalısın.
Mailchimp
İşletmelerin en önemli iletişim araçları maillerdir. Bu maillerin klasik yapıları ise artık demode olurken Mailchimp ve benzeri mail uygulamaları onları farklı bir forma dönüştürüyor.
Mailchimp bir kullanıcıya gönderilen mailden elde edilebilecek maksimum verimi alabilmen için tasarlanmış durumda. Mail yoluyla iletişime geçtiğin müşterilerini tanıma ve buna yönelik hizmetler oluşturmana yarayacak istatistikler sunuyor.
Bir email’i baştan sonra tasarlayıp hedef kitlene topluca göndermeni sağlayan araçları bulunuyor. Klasik manada bir mailden ziyade bir bülten hazırlayıp gelen kutusuna gerçekten bakmaya değer bir şey bırakmanı sağlıyor. Kurumsallıkta bunlar büyük artı puanlar.
Mailchimp’i ücretsiz kullanabiliyorsun. Buna ek olarak 3 adet premium paketi bulunuyor. Bunlar aylık $11- $17- $299 lık paketlerden oluşuyor. Mailchimp’i en keyifli kullanabileceğin paketin $17’lık olanı olduğunu duyduk.
Öne çıkan tarafı
- Alanında en iyisi
- Raporlama özellikleri
- Website entegrasyonu
- Müşteri bilgileri depolama
Kötü Tarafı
- Bütün özellikleri öğrenmek ve uygulamak için zaman gerekiyor
- Ekstra olarak değil ana bir iş olarak mail marketing yapanlar için önerilir fazla özellik zaman kaybettirebilir
Reply.io
Toplu bir maili kişiye özel gönderebilmeni sağlayan hızlı ve kullanışlı bir mail uygulaması var karşımızda. Birçok entegrasyon ile mail olayını ciddiye alan işletmelere hitap eden bir yapı kurulmuş.
Müşteri ilişkilerinde yapay zeka temelli çığır açmış bir altyapı. Müşterilerine otomatik aramalar, mesajlar, mailler gönderebilir, chat botlar ile sorunlarını çözebilir onlarca çalışanın yapacağı işi Reply sistemini kurarak tek seferde çözebilirsin. Hem de sistem 7/24 işliyor. Ayrıca yönetim ve satış departmanlarındaki tüm işleri kolaylaştıran otomasyonlara sahip.
- Her iş dalı için en sık karşılaşılan sorunları çözebiliyor
- Daha verimli çalışma imkanı
- Zaman kazanma
- Raporlama
- Müşteri memnuniyetini artırma
- Çalışan giderlerini düşürme
- Kalite standartlarının yükselmesi
- Kurulum süreci zaman alıyor
- Türkçe dil seçeneği bulunmaması
Bir işletmenin en önemli unsurlarından biri olarak e-mail marketingi gören yöneticilerin ilk tercihlerinden biri de Reply olabilir. Henüz keşfetmediysen mutlaka sitelerini bir ziyaret edip bugüne kadar ne kaçırmış olabileceğini görebilirsin..
Ücretsiz versiyonu da var fakat profesyonel iş yapanlar için premium almak zorunlu gibi bir şey. E-mail marketing’in 3 farklı alanına farklı paket programları bulunuyor.
Reply entegrasyonları ve sana katabileceklerini görmek için tıklayabilirsin.
Öne çıkan tarafı
- Alabileceğin en profesyonel mail hizmetidir
- E-mail tasarımları vardır
- Raporlama yapabilir
- Birçok uygulama ile entegre çalışabilir
Kötü Tarafı
- Yalnızca iş mailleri ile kaydolunabiliyor (abcd@example.com)
- Premium ücretleri oldukça yüksek
Wise Stamp
Wise Stamp hem bir ofis aracı hem de bir mail aracı. Kişiye özel mailler ve imzalı içerikler üretebilmeni sağlayan bir arayüzü var.
Wise Stamp ile mail tasarımları yapabilir yada şirket içindeki imzalı yazışmaları hazırlayabilirsin. Oldukça başarılı sonuçlar alabileceğin bu uygulama gerçekten parıldıyor.
Uygulama ücretsiz bir şekilde kullanılabildiği için HelloSign’dan bir adım öne geçiyor. HelloSign kadar profesyonel entegrasyonlar sunmasa da temel bazda çalışanlar için her şey yeterli.
Uygulamanın ücretsiz versiyonu dışında premium fiyatları da oldukça ucuz. Aylık $5.8 ve $9.5 ücretlendirmeleri ile çok ucuza premium özellikleri de kullanabiliyorsun.
Öne çıkan tarafı
- Uygulama kolay bir kullanım sunuyor
- Yüzlerce hazır şablon imkanı
- Google, Outlook, MacMail, iPhone ve Yahoo Mail entegrasyonları bulunuyor
Kötü Tarafı
- Uygulamada en büyük şikayetler müşteri desteğinden geliyor
- Tüm özellikler için tam sürüm gerekiyor
- Her kullanıcı için ayrı ödeme gerektirdiğinden kalabalık ekipler için pahalıya mal olabilir.
Staffbase E-Mail (Bananatag)
Şirket e-maillerini okumak genelde çalışanlarda motivasyon düşürücü bir etkinliktir. Yine mi mail gelmiş gibi bir bıkkınlık yaratır.
Bananatag bu alanda güzel işler yaparak gerçekten de göze hitap eden motive edici tasarımı olan bir uygulama olmuş. Etkili bir çalışan iletişimi için yapılmış keyifli bir sistem kurmuşlar.
Tek problem Bananatag’i çok sevdiysek gidip Staffbase üzerinden işlem yapmamız gerekiyor. Staffbase ise bir mailden çok birçok alanda işler yapıp şirket işi iletişimler sağlayan bir uygulama. Sadece Bananatag almak için sipariş kısmın “Employee Email” seçmen gerekiyor.
Uygulama ücretli bir uygulama ama ücretini öğrenmek için şirketin, şirketteki çalışan sayısı ve istediğin hizmet tipini seçip teklif alıyorsun.
Öne çıkan tarafı
- Uygulama şirket içi iletişimde oldukça başarılı araçlar sunuyor
- Temel işlevlerde hızlı ve kolay kullanım
- Kanal mantığı ile hedef iş grubuna özel mailler gönderebilme özelliği bulunuyor
Kötü Tarafı
- Belge yönetimi ve raporlama araçları oldukça basit kalıyor, ayrıntılı feedback almak zor
- Dosya yükleme konusunda kısıtlı bir hafızası bulunuyor
- Modası geçmiş bir arayüz kullanımı
Convertkit
ConvertKit genel bir otomasyon programı olsa da ağırlıklı olarak mail otomasyonunda kullanılmaktadır. İş yerine gelen mailleri yönetebilmeni ve onları daha sonrasında mail marketing olarak kullanabilmeni sağlayan bir sistemi bulunmaktadır.
ConvertKit, blog yazarlarının, küçük işletmelerin ve içerik oluşturucuların abonelerine ve müşterilerine e-posta göndermelerine yardımcı olan bir e-posta pazarlama hizmetidir. Mail marketing konusunda ihtiyacın olabilecek tüm özellikleri barındırır.
- Otomatik yanıtlayıcı ve e-posta zamanlaması.
- Görsel otomasyon oluşturucu.
- Kayıt formu ve açılış sayfası oluşturucu.
- E-posta ve Canlı sohbet desteği.
- A/B testi
- Sınırlı mail tasarımı
Temel mantık mail içeriklerine şart ve yönlendirme ekleyerek çalışabilmeni sağlamaktır. Örneğin Emre Durmuş olduğunu düşün. Her gün yüzlerce mail geliyor. Fakat sen bunların arasından konusu işbirliği olanları görmek istiyorsun.
Yüzlerce mail arasında bunu aramaya çalışmak yerine konu başlığında işbirliği geçenleri bana ayrı olarak bildirim ile gönder emri verirsen bu işin kolaylaşmış olacaktır. Bu otomasyona tarih verip her ayın 10. günü bana bu mailleri gönder de diyebiliyorsun.
Convertkit’in 1000 mail bağlantısına kadar kullanılabilen bir ücretsiz versiyonu var. Buna ek olarak istenen özellikler ile beraber fiyatlar, mail abone sayına göre değişiyor.
Öne çıkan tarafı;
- Mail abonelerine hızlı bir şekilde ulaşmanı sağlıyor
- Etiketleme özelliği
- Hızlı ve akıllı tasnif
- Mail yönetimi
- Mail Düzenleme
Kötü taraf;
- Her işi ayrıntılı olarak tanımlamak kafa karıştırıcı olabiliyor
- E-mail tasarımları sınırlı
- Öğrenme süresi
En İyi Video Konferans Uygulamaları Hangileri?
Eskiden uzaktaki sevdiklerimizi görmek için kullandığımız görüntülü konuşma bugün kurs vermek, okullarda ders vermek, online toplantılar, web seminerleri, pazarlama için kullanılmakta.
Uygulama alanı arttıkça uygulamalar da gelişmeye başladı. Biz de zamana ve işine en uygun araçları senin için bir araya getirdik.
Google Hangout / Meet
Biriyle internet üzerinden bir görüşme yapacaksan en iyi seçeneklerden biri de Google Hangout olacaktır. Google altyapısının hızı, kişi entegrasyonundaki kolaylık büyük avantaj sağlıyor.
Google ürünlerinin hepsinde şunu diyeceğiz; “Tek tık ile her şeye dahil olup, tek tıkla her şeyi birbirine bağlayabileceksin”.
Google Hangout Gmail kullanıcıları için ücretsiz bir uygulama herhangi bir ücret ödemene gerek kalmıyor.
Öne çıkan tarafı
- Diğer Google araçlarıyla hızlı entegrasyon
- Masaüstü ve mobil olarak kullanılabiliyor
- Tüm mesajlar ve iletişimleri aynı yerde bulma şansı
-
Çok basit bir kullanıcı deneyimi
Kötü Tarafı
- Aynı anda ücretsiz olarak 150 kişilik görüşmeyi geçemiyorsun. (İş yeri için yeterli bir sayı)
- Sms entegrasyonu yok
- Belirli bir yoğunluk sonrasında takılmalar olabiliyor
- Ekran paylaşımı geliştirilebilir
OCTAPULL – Türkçe Video Konferans Uygulaması
OCTAPULL, 2020 yılında Türkiye’de kurulan bir video konferans platformudur. Şirketlerin hibrit veya tamamen evden çalışma modellerine geçtikleri günümüzde, satış veya saha kanallarını yönetmelerine yardımcı olacak bir video konferans hizmeti sunmaktadır.
OCTAPULL, OctaMeet ve OctaSales ürünleri ile her sektörden ve yaş grubundan insanların kullanımına uygun çeşitli çözümler sunmaktadır.
DCM (Distant Channel Management) kavramını dijital dönüşümün bir parçası haline getiren OCTAPULL, bu uzaktan kanal yönetimi modeli ile operasyonlarını fiziksel olarak sahada sürdüren ekiplerin işlerini dijitale taşımalarını sağlamaktadır.
OCTAPULL’un veri merkezi, diğer video konferans uygulamalarının aksine, Türkiye’de bulunduğu için veriler yakın bir lokasyonda depolanmaktadır. Böylece, çok daha hızlı bir altyapı hizmetinden yararlanırsın. Bir problem karşısında en hızlı şekilde çözüme ulaşabilirsin.
Ayrıca, yurt dışında bulunan veri merkezleri ile yaşayacağın ping problemlerini minimuma indirebilirsin.
Sunduğu Octapull Free ürünü ile tamamen ücretsiz kullanabilirsin.
Öne çıkan tarafı
- Hiçbir ücret ödemezsin: Herhangi bir ödeme bilgisi paylaşmana veya taahhütte bulunmana gerek kalmadan Octapull Free lisansında sunulan tüm özelliklerden faydalanabilirsin.
- 50 kişiye kadar ücretsiz video konferans görüşmeleri gerçekleştirebilirsin: 50 katılımcıya kadar gerçek zamanlı görüntülü veya sesli konferans gerçekleştirebilirsin. Masaüstü ve mobil olarak kullanılabiliyor.
- Sınırsız birebir görüşmeler gerçekleştirebilirsin: Bir mülakat yapıyorsan veya çok önemli bir sunumun ortasındaysan birebir görüşmelerde toplantının sona ermeyeceğinden emin olabilirsin.
- Beyaz tahtayı kullanabilirsin: Toplantı sırasında çizerek veya yazarak anlatman gerektiğinde beyaz tahtayı kullanabilir, daha sonrasında çalışmalarını kaydedebilirsin.
- Arka planınızı değiştirebilirsin: Dağınık bir odadaysan veya başka insanların da kamera açına girdiği bir kafedeysen kolayca bir arka plan resmi seçerek bunları kamufle edebilirsin.
- Anlık veya gelecek toplantı oluşturabilirsin: Toplantıya hemen girmeniz gerekiyorsa anlık, ileri bir tarihe organize etmen gerekiyorsa tarih ve saat seçerek toplantı oluşturabilirsin. Ayrıca organize ettiğin ileri tarihli veya girmiş olduğun eski toplantıları takvim sayesinde toplu bir şekilde anasayfada görebilirsin.
- Toplantı esnasında mesaj ve emoji gönderebilirsin: Kendini sesli olarak ifade edemediğin durumlarda mesaj yazarak veya emoji göndererek duygularını ve fikirlerini paylaşabilirsin.
- Gürültü azaltma özelliğini (noise supression) kullanabilirsin: Bir kafede veya başka bir gürültülü ortamda toplantıya giriyorsan gürültü azaltma özelliği sayesinde video konferansı daha verimli geçirebilirsin.
- Video, ses ve döküman paylaşımı yapabilirsin: Ekran paylaşımı yerine göstermek istediğin görselleri ve dökümanları tek bir butona tıklayarak katılımcılarla paylaşabilirsin.
- Çark çevirebilirsin: Bir sonraki konuşmacıyı belirlemek veya bir görevi atamak için ekibinden birini seçmek için çarkı çevirebilirsin.
- Not alabilirsin: Toplantı sırasında yanınızda kağıt, kalem, defter taşımana gerek kalmaz. Toplantı sırasında sağdaki uygulamalar bölümünden “Notlarım”ı seçerek not alabiliirsin.
Hemen ücretsiz bir şekilde OCTAPULL kullanmaya başlayın.
Zoom
Pandemide en çok kullanılan uygulamalar listesi yapsak Zoom ilk 10’da yer alacaktır muhtemelen. Dünyada o kadar görüntülü konuşma uygulaması varken en iyi çözüm sunan yazılımlardan biri de Zoom oldu.
Zoom’un en çok tercih edilmesinin sebebi temel özelliklerin dışında kaliteli arayüz, başarılı ekran paylaşımı ve sunum yönetimi oldu. Birçok uygulama Zoom’un bu kadar öne çıkmasından sonra kendi uygulamalarına da bu özellikleri getirmek zorunda kaldı.
Artık çok sayıda kullanıcısı olması ve nasıl kullanıldığının birçok kişi tarafından biliniyor olması sebebiyle Zoom iyi bir video konferans uygulaması olarak ilk sırada akıllara geliyor. Bu uygulamayı online kurs verirken de sık sık kullanıyorlar.
Zoom ücretsiz olarak da kullanılabiliyor. Ücretli sürümleri ise oldukça pahalı olmaya başladı ne yazık ki. Yıllık olarak $140-$190- $223 gibi ücretlendirmeleri var. Aylığa vurduğumuzda da yine de maliyet oldukça fazla. Eğer düzenli kullanıcı değilsen gereksiz.
Öne çıkan tarafı
- Zoom başarılı bir arayüze sahip
- Kolay kullanım
- Kaliteli görüşme imkanı
- İş gereksinimine göre arayüz çözümleri
- Kullanıcısı çok
-
Arka plan blurlama
Kötü Tarafı
- Ücretsiz versiyonda tek seferde maksimum 40 dakika görüşme yapabiliyorsun. Her seferinde en baştan girmek gerekiyor.
- Premium ücretler fazla
- Ücretsiz de ekran kaydı yok
Skype
Skype video konferans olayının ilk yaratıcılarından biridir. Bu alanda görüntülü konuşmanın toplantı versiyonuna kendini evirmiş ilk başarılı uygulamalardandır.
Skype eskiden en çok kullanılan mail olan Outlook ile başarılı bir entegrasyonlar devam ederken epey bir yükseliş yaşamıştı. Outlook’un etkisini kaybetmesi ile biraz düşüş yaşasa da son yıllarda Outlook’un tekrardan Gmail ile yarışacak seviyeyi yakalaması ile kullanım oranı arttı.
Masaüstü ve mobil uygulamaları ile oldukça başarılı bir uygulama deneyimi sunan Skype işlerinde rahatlıkla kullanabileceğin bir uygulama.
Skype ücretsizdir. Kurumsal iş yerleri için olan Microsoft Teams aracı ile daha profesyonel çalışmak için ise premium paketleri kullanıcı başına aylık ₺57 – ₺85,50 – ₺178,10 olarak belirlenmiştir.
Öne çıkan tarafı
- Kaydolma gerektirmez
- Ücretsizdir
- Uygulama indirme gerektirmez
- 99 kişiye kadar görüşülebilir
-
24 saat görüşme yapılabilir
Kötü Tarafı
- Ekran paylaşımı esnasında donma sorunu
- Yoğun katılımcılı işlerde ağırlaşma ve sorun çıkma potansiyeli
- Video güvenliği konusunda bazı sorunlar yaşandı, güven sarsılması var
Zoho Meeting
ZOHO video konferans konusunda en başarılı uygulamalardan biridir. Uygulama içerisinde online seminer (webinar) gibi geliştirilmiş özellikler de bulunuyor. Aynı anda en fazla kişiye ulaşabileceğin başarılı bir uygulama.
Uygulamanın ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunuyor. Ücretsiz versiyonunda 100 kişiye kadar katılım olup maksimum 1 saat yayın yapılabiliyor.
Ücretli versiyonlar ise aylık host başına €1.88 ve €11.25 olarak ücretlendirilmiş. Tabi bunlar da katılımcı sayısına göre seçtiğinde artıyor.
Öne çıkan tarafı
- Çok hızlı bir arayüzü var
- Toplu görüşmelerde ihtiyaç duyulabilecek bir çok araç içerisinde bulunuyor.
- Şirket içi kullanımlarında faydalı araçlar ile entegre olabiliyor
-
Toplantı yönetimi oldukça keyifli
Kötü Tarafı
- Mobilde çözünürlük sorunu olabiliyor
- Kullanıcı sayısı ne yazık ki diğerleri kadar fazla değil
- Öğrenecek çok özellik kafa karıştırabiliyor
Go To Meeting
Dünyanın birçok yerindeki kişileri bir araya getiren güzel bir video konferans uygulamasıdır. Müşterilerle yüz yüze görüşmeye ve bunları yaparken dosya paylaşımına izin verir.
Bİreysel kullanımdan çok iş tipi kullanıma yöneliktir. Yani işlerin için bir araç arıyorsan mutlaka değerlendirmeye almalısın. Güvenliğe en çok dikkat eden video konferans uygulaması olarak anılmaktadır.
Uygulama ücretli bir uygulamadır. Aylık ücreti $12 – $16 olarak belirlenmiş olup yalnızca sunucu tarafından ödenmesi yeterlidir. Katılımcıların ücretli üye olmasına gerek yoktur.
Öne çıkan tarafı
- Video kaydı, sunum, ekran paylaşımı, anket, e-posta entegrasyonu
- Başarılı mobil uygulama
- Arayüz kullanımı oldukça basit
-
Kötü Tarafı
- Bazı durumlarda donma ile karşılaşılabiliyor
- Web sitesinden çalışma yok uygulamayı indirmek gerekiyor
- Dosya paylaşımı esnasında görüntüde kalite kaybı yaşanabiliyor
En İyi Tasarım Araçları Hangileri?
Dijital araçlar arasında gün içinde en çok kullanılan uygulamalar sosyal medya araçları oluyor. Web sitelerimiz ve girişimlerimizi aktardığımız sosyal medya araçları için en profesyonel işleri yapmak için bazı tasarım işleri yapmamız gerekiyor. İşte bazıları şunlar;
Sketch
Sketch temel anlamda bir uygulama tasarım programıdır. Okumaya devam etmeden önce yalnızca Mac işletim sistemi için olduğunu söyleyelim. Eğer Mac kullanıcısı isen devam edebiliriz.
Sketch’in en güzel özelliklerinden biri, bir tasarımı ekipçe gerçek zamanlı olarak yapabilmeye olanak sağlamasıdır. Bir tasarım yapıyorsan ve bundan para kazanıyorsan en sevmediğin şeylerden biri şüphesiz sürekli revize yapmaktır. Bu özellik ilaç gibi gelecektir.
Bu özellik sayesinde ekipçe bir tasarım üzerinde işler yapabilir zaman kazanabilir ve başarılı bir ekip çalışması orta koyabilirsin.
Sketch üzerinde bir e-mail şablonundan, görsel tasarımlara, uygulama tasarımlarına kadar birçok şeyi tasarlayabilir fonksiyonlar ekleyebilirsin.
Sketch her editör için aylık $9’lık bir ücrete sahip. Ücretsiz sürümü bulunmuyor.
Öne çıkan tarafı
- Uygulama içi eklentiler harika
- Uygulamalardaki uyumluluk ideal
-
Tasarımlar birçok formatta dışa aktarılabiliyor
Kötü Tarafı
- Daha iyi bir cloud desteği gerekiyor
- Sadece masaüstü için tasarlanmış
- Öğrenmesi zaman alıyor
- Görsel düzenlemek için yeterli değil
- Değişiklikleri sürekli olarak kaydetmek gerekiyor yoksa geri alma işlemi son kayda gidiyor
Canva
Canva, bir tasarım uygulamasından beklenecek birçok özellik ile kişiye ve kurumlara inanılmaz hız ve profesyonellik katabilecek bir program.
Profesyonel araçları kullanarak kolay ve mükemmel tasarımlar yapmak için en iyisi.
- Kolay kullanım
- Ücretsiz kullanım
- Ücretsiz stok içerikler
- Yüzbinlerce hazır tasarım şablonu
- Yüksek kaliteli vektörler
- Katmanlı çalışmada zorluk
- Büyük dosyalarla çalışmak zor
Canva, tasarıma, grafik dizayna, video düzenlemeye dair hiçbir şey bilmeyen birinin bile 2 saat içerisinde öğrenebileceği basitlikte olup sonuçlar itibariyle yılların tasarımcısı gibi işler çıkarabileceği bir uygulamadır.
Canva’da neler yapabilirim diyorsan kısaca şöyle diyelim; aklına gelebilecek her şey var. Düğün davetiyesinden, sunumuna, menüden instagram story’ne kadar her şeyi yapabilirsin. Tasarıma dair temel manada birçok şeyi Canva’da düzenleyebilirsin.
Canva, ücretsiz olarak birçok özelliği kullanabileceğin bir uygulamadır. Fakat eğer sürekli olarak tasarıma ihtiyaç duyabileceğin bir işin var ise mutlaka Canva Pro almanı tavsiye ederiz. Canva Pro fiyatı aylık ₺55 yıllık ₺470’dir.
Öne çıkan tarafı
- Tasarımlar konusunda sınırsız şablon imkanı
- Yaratıcı stok içerikler
- Kullanışlı vektörel çizimler
- Kaliteli çıkış alma
- Paylaşılabilir tasarımlar
- Başarılı bir ücretsiz sürüm
- Birçok uygulama ile entegre çalışabiliyor
Kötü Tarafı
- Şablonlarda çok sevdiğin bir parça Pro sürüm gerektirebiliyor
- Fotoğraf düzenleme araçları başarılı sonuçlar vermiyor
- Katman mantığını öğrenmek zaman alıyor
- Fazla içerik alternatifi kafa karıştırıyor
- Arama bölümünde ücretli ücretsiz filtrelemesi yok
Adobe Illustrator
Adobe İllustrator dünyadaki en iyi tasarım programlarının başında gelir. Tasarım konusunda burada bireysel yetenekler işin içine girer. Burada bir şeyler hazır değil elle yapılır.
Eğer tasarım gerektiren işler yapıyorsan bu alanda ya kendini geliştirmen yada bu alanda kendini geliştirmiş bir çalışan ile çalışman gerekiyor. Ayrıntısı oldukça bol olan ustalaşmanın zaman aldığı bir program Illustrator.
Adobe yazılımı olduğu için diğer Adobe yazılımlarını da az çok biliyor olman gerekiyor. Entegre olarak kullanmak gerekiyor. Bu sebeple tasarımda ciddi işler yapmak istiyorsan bu uygulama sana göre fakat standart bir iş yapıyorsan gerek yok.
Adobe’de tek tek uygulama alınmıyor. Tüm paketlerin bir arada bulunduğu “Creative Cloud” adlı uygulama panelini komple alıp oradan ihtiyacın olan uygulamaları kullanıyorsun. Adobe’un aylık bütçelemesi ₺500 olup yıllık planı ise aylık ₺187 ödemeli olup toplamda ₺2250 liradır.
Öne çıkan tarafı
- Alanında en iyisi
- Entegre programları ile çok yönlü tasarım enstrümanları
- Tasarımın sonu yeteneklerin ve hayal gücün oranındadır
- Eşsiz işler çıkarma potansiyeli
Kötü Tarafı
- Ücreti pahalı
- Öğrenmesi zor
- Uygulamayı çalıştırıp kullanabilmek için güçlü bilgisayar gereksinimi var
- Depolama gerektiren büyük boyutlu işler
Adobe Photoshop
Adobe Photoshop herkesin bildiği üzere dünyanın en yaygın kullanılan en profesyonel tasarım ve düzenleme aracıdır. Tasarım üzerinde yapılabilecek milyonlarca kombinasyon ile harika işler çıkarabilemeni sağlamak üzere dizayn edilmiştir.
Hakkında en çok eğitim bulunan tasarım programı olarak da kullanıcılar için zengin bir altyapısı bulunmaktadır.
Adobe Photoshop yukarıda bahsettiğimiz tipte bir ödeme ile toplu olarak satın alınabilmektedir. “Creative Cloud” uygulamasını satın alıp lazım olan programları kullanabiliyorsun. Adobe’un aylık bütçelemesi ₺500 olup yıllık planı ise aylık ₺187 ödemeli olup toplamda ₺2250 liradır.
Öne çıkan tarafı
- Alanında en iyisi
- Yan uygulama desteği
- Rahat eğitimini bulabilme şansı
- Sonsuz tasarım kombinasyonu
Kötü tarafı
- Yüksek maliyet
- Öğrenim zorluğu
- Çalışılan çalışmaya göre yüksek bilgisayar gücü gerektirebilir
Marvel.App
Tasarımcılar için gerçek zamanlı ortak çalışma yapma imkanı bulunan kodlama gerekmeyen bir tasarım aracıdır. Bir uygulama tasarım aracı olup yaptığın işi mobile taşıma endişeni ortadan kaldırma konusunda oldukça faydalı olacaktır.
MarvelApp ile sezgisel tasarım denilen bir app yazım kolaylığı yazılımı bulunur. Bunun avantajı ise yaptığın uygulamayı kullanıcının en kolay ve hızlı şekilde öğrenip benimsemeni sağlamaktır.
Bir ekip çalışması aracı olarak da Marvel.app’i kullanabilir aynı çalışma alanında birlikte işler yapıp hızlıca bir sonuç alabilirsin.
Marvel.App ücretsiz olarak tek proje ve tek kullanıcı ile kullanılabilmektedir. Aylık $12 ve $42 dolarlık premium paketleri bulunmaktadır.
Öne çıkan tarafı
- Çoklu çalışma alanı
- Kod bilmeden uygulama yapabilme şansı
- Başarılı tasarım araçları
- Tüm işletim sistemlerinde çalışabilme
-
Diğer app geliştirme uygulamaları ile entegre olabilme
Kötü Tarafı
- Animasyon ve geçiş araçlarında zayıf
- Prototip önizlemesinde düşük çözünürlük sorunu
- Dinamik yazılım altyapısı yok
- Başlangıç seviyesine uygun, profesyonel işler için eksik
En İyi Web Sitesi Tasarım Araçları Hangileri?
Uygulama bazlı bir döneme doğru ilerliyor olsak da web sitelerinden hala vazgeçemiyoruz. Birçok ürünü en iyi şekilde anlatabilmek ve pazarlayabilmek için web sitelerine ihtiyacımız var. Peki nasıl kolayca bir web sitemiz olur? Okumaya devam edebilirsin.
Weebly
Weebly bir site yapma aracıdır. Bu araç ile hangi amaçla bir site kurmak istersen ona uygun araçları içeren bir site kurabiliyorsun. Ağırlıklı olarak satış yapmak isteyen kişilerin tercih ettiği site ödeme altyapısına kadar her şeyi sağlıyor.
Weebly içerisinde yalnızca site yapımı değil domain alım satımı imkanları da bulunuyor. Bir site yapmak istiyorsan ona dair her şeyi Weebly içinde bulabilirsin.
Weebly’i ücretsiz bir uygulama fakat içerisinde yapacağın sitenin .weeebly.com şeklinde olması gerekiyor. Yıllık ödeme yapıldığında ise aylık $5 – $12 – $25 ücretine gelen planlar mevcut.
Öne çıkan tarafı
- Weebly oldukça kolay bir yapıya sahip
- Çocuklar dahi burada kendine site yapabilir
-
Site videoları nasıl yapılır konusunda çok yardımcı oluyor
Kötü Tarafı
- Ürün entegrasyonlarında sonradan premium ödeme zorunluluğu çıkabilir
- Tasarımlar ve araçlar özel hissettirmiyor
- Diğer web sitelerini entegre etmekte zorluk
Wix
Bir web sitesi yapabilmek için ihtiyacın tüm araçların sürükle bırak yaparak kullanılabileceği bir platform. Oldukça kolay arayüzlerle piyasaya adım atarken gereken vitrinini oluşturmada sana yardımcı olan bir altyapıya sahip.
Wix Artificial Design Intelligence, Wix Editor ve Wix Code olarak üç temel yapıda site yapabilmene izin veriyor. Ücretsiz olarak siteni yapabiliyorsun fakat içerisinde Wix reklamları geçiyor.
Yaklaşık 500+ şablon üzerinden tasarımını üretmeye başlayıp göze hoş gelen siteler üretebilirsin.
Öne çıkan tarafı
- Oldukça iyi bir altyapı hizmeti sunuyor
- Sürükle bırak ile site dizaynı
- Çok yönlü düzenleme
- Ödeme paneli ekleyebilme
- Değişiklikleri hemen yapıp anlık olarak görüntüleyebilme
Kötü Tarafı
- Müşteri hizmetleri konusunda epey şikayet var
- Kod üzerinde denetim yetkiniz yok
- Bir kez girdin mi çıkmak yok (siteni başka yere taşıyamıyorsun)
Elementor
Kodlamaya ihtiyaç duymadan web siteni yapmak istiyorsan bunun için en iyi araçlardan biri de Elementor olacaktır. Profesyonel kullanım araçları ile dolu platformda siteni yönetebileceğin birçok bölüm bulunuyor.
Web siteni organize ederken kodlama olmadan sürükle bırak yaparak eşsiz tasarımlar oluşturabilir standart temaların dışına kendi yönetiminde çıkabilirsin.
- Sonsuz site tasarım imkanı
- Medya ekleme
- Türkçe seçeneği
- Kaynak kodu ile de düzenleyebilme
- Ekstra güvenlik
- Hızlı ve kolay öğrenme
- Aşırı özellik kullanımında site yavaşlama ihtimali
- Başlangıç maliyeti
Tasarım olarak birçok şablona bulunan sitede özgürce işler yapabilir kullanıcılara kolay kullanımlı kaliteli bir site yapabilirsin. Ayrıca oluşturulan web sitelerinin hızları da yüksek performanslıdır.
Elementor Pro yıllık $99 olarak hizmet veriyor.
Öne çıkan tarafı
- Gerçek zamanlı düzenleme şansı
- Görüntü ve medya kitaplığı
- Eğitim videoları
- Ödeme alabilme
- Seo yönetimi
- İçe ve Dışa aktarma
- Kolay kullanım
Kötü Tarafı
- Daha iyi bir ücretlendirme planı olmalı
- Fazla şablon sebebiyle kafa karıştırıcı olabiliyor
- Bazı sistemsel sıkıntılar sebebiyle bazen yapılan işlemi iki kez tekrar etmek gerekebiliyor.
Start-Up’lar İçin En İyi Araçlar Nelerdir?
Bir şirketin başlangıcında mutlaka dikkat etmesi gereken şeyler bulunur. Bazı konuları en başta bilmesi ve yapabilmesi gereken girişimler için bazı işe yarar araçları bir araya getirdik.
Appsumo
AppSumo girişimciler için biçilmiş kaftanlardan biridir. SAAS (Software as a service) hizmeti sunar. Birçok yazılımın temel parçalarını yazılımında veya işinde kullanabilmen için ağırlıklı olarak ömür boyu şeklinde size satarlar.
Aylık $100 dolar ödemen gereken yazılımın, yazılımsal altyapısını $150 verip alıp kendi sistemine entegre edebilmeni sağlar. Bu da uzun vadede şirket giderlerini kısmanı ve daha güçlü bir altyapı ile çalışmanı sağlar.
AppSumo her bir hizmetin kendi fiyatı olduğu bir ana platformdur. Neredeyse tüm iş tiplerine uygun bir yazılım bulabilirsin.
Öne Çıkan Tarafı
- Maliyetleri düşürür
- Daha hızlı projeler yürütebilmeni sağlar
- Kolay kullanım
- Yeni departman açmaktan kurtarır
Kötü tarafı
- Site entegrasyonu için aradaki bağlantıyı sağlayacak kişilere ihtiyaç duyarsın
Balsamiq
Balsamiq, bir uygulama veya web sitesi tasarımı için gerekli olan ana tasarımları kolayca sunabilen bir yazılım.
Sloganları ise, “dünyayı tüm kötü arayüzlerden kurtarmaya geldik” olan tam bir modern girişimci kafasındalardır. Eğer sana özel ve dinamik bir altyapı istersen uygulamanı ve websiteni Balsamiq üzerinden tasarlayabilirsin.
Wireframe denen bir sitenin temel arayüzünü tasarlama konusunda bu altyapıyı kullanabilirsin. Uygulamayı masaüstü olarak veya cloud olarak kullanabiliyorsun.
30 günlük ücretsiz deneme planına ek olarak 2 proje yapılabilen paket aylık/yıllık $9 – $90, 20 proje yapılabilen paket aylık/yıllık $49 – $490, 200 proje yapılabilen paket aylık/yıllık $199 – $1990 şeklinde bir ücretlendirmeye sahip.
Öne çıkan tarafı
- Kullanılabilirlik testi
- Prototip Testi
- Tel Kafes (WireFrame) oluşturma
- Sürükle Bırak
-
Şablon ve entegrasyon araçları
Kötü Tarafı
- Prototipler çok basit yapıda
- Birlikte çalışma araçları geliştirilebilir
- Renk ve Wireframe konusunda yeteri kadar seçenek yok
Angel List
Angel List eğer bir girişimci isen kendine bir ekip kurma ihtiyacını gidermek üzere kurulmuş bir platform olarak sana yardımcı olmayı planlıyor. Cloud tabanlı kurulmuş olan bu yapı ile yeni ekip arkadaşları bulabiliyorsun.
Angel List iş ve işçi arayanları bir yazılım aracılığı ile birbirine bağlar. Aradığın kriterler ile bir eşleşme görür görmez sana haber verir ve nokta atışı eleman veya iş bulmanı sağlar.
Angel List’in ücretli ve ücretsiz programları bulunmakta. Ücretsiz olarak de oldukça güzel bir hizmet alabiliyorsun. Ücretli programı ise aylık $250 olup büyük işletmelere hitap etmekte.
Öne çıkan tarafı
- Nokta atışı iş/işçi bulabilme şansı
- LinkedIn’e kıyasla biriyle iletişim kurmak daha kolaydır
Kötü Tarafı
- Kişiyi bulmakta kolay fakat sonrası için destek yok
- Hala tam oturmamış bir onay yapısı olduğu için işverenlere %100 güven vermemekte bu sebeple dikkatli olmak gerekmekte
Skillshare
Skillshare bir start-up şu açıdan önemlidir. Başladığın işte çok iyi olabilirsin fakat bir girişimde bulunmak bir tek bu yönle ilerlemez. Eğer kadrosu dar bir girişimde bulunduysan birçok işi belirli bir seviyeye gelene kendin yapman gerekir.
Skillshare ile öğrenmen gereken birçok şeyi öğrenebilir hızlıca kendine yatırım yapabilirsin. Bunun iki avantajı bulunur; 1. önündeki problemleri kendi çözmeni sağlamak, 2. daha sonra eleman aldığında ondan ne isteyeceğini bilmek.
Skillshare’de ne olduğunu görmek için 7 günlük deneme sürümüyle bakıp çıkman seversen de aylık $2.49 yıllık ise $29.88 ödeme yapman gerekiyor. Her ne kadar küçük ücretler ile ciddiyet sağlamak isteseler de dünyanın en itici eğitim platformu anasayfasına sahiptirler.
Öne çıkan tarafı
- Skillshare For Teams özelliği ile ekibine toplu eğitimler alıp onları ilerlemelerini yönetici paneli ile takip etme şansın olur
- Bireysel eğitimlerde oldukça kaliteli eğitimler bulabilirsin
- Workshoplar hızlı eğitimler alabilirsin
- Teknik konularda başarılı eğitimler bulunu
Kötü Tarafı
- Eğitimler İngilizce
- Para vermeden içeride ne olduğunu göstermemeleri itici
- Çok fazla alternatifi var
Udemy
Udemy birçok kişinin yakından tanıdığı bir uygulama. Yüzlerce farklı konuda en fazla Türkçe eğitim bulabileceğin en iyi platformlardan bir tanesi.
Online kurs alabilmek için en fazla içeriği bulabileceğin platformların başında gelir. Sık sık indirim uygular. Eğitmen yorumları da oldukça fazla ve bilgilendiricidir. İster eğitmen ister öğrenci ol oldukça avantajlıdır.
- Türkçe desteği
- İndirimli eğitimler
- Mobil uygulama
- Sonsuza kadar kullanım
- Ücretsiz eğitimler
- Üretici için %37 kazanç
- Canlı ders yok
Bir girişimci için en önemli şeylerden biri şirkete dair birçok konuda bilgi sahibi olmak ve bildiklerini de geliştirmektir. Bu konuda değerlendirilebilecek en iyi hazinelerden biri de Udemy eğitimleridir.
Bir işletmenin sürekliliğini ve kendini geliştirmesini sağlamak için çalışanların da eğitimler alması gerekmekte. Udemy sayesinde ekibine de eğitimler satın alıp onların da kendilerini geliştirmesine yatırım yapabilirsin.
Udemy Business ile aynı anda çoklu eğitim alma şansın da bulunuyor. 20 kullanıcıya kadar kullanılabilen Business paketi yıllık $360 olarak fiyatlandırılmış.
Öne çıkan tarafı
- Çok sayıda Türkçe ve İngilizce içerik
- Çok sayıda kurs seçeneği
- Kurs takibi
- Ücretsiz içerikler
- Tekrar izleyebilme
Kötü Tarafı
- Sanal Danışman eksikliği
- Güncellenmesi gereken birçok ders var
En İyi Sunum Araçları Hangileri?
Sunumlar iş hayatının her alanında mutlaka karşımıza çıkan bir işe dönüştü. Bir işe girerken başlayan sunum serüveni iş hayatında da devam edebiliyor. Eğitim öğretim hayatında bir iş yapıyorsan da sunumlar hayatının en önemli parçası olmuştur bile.
İşini kolaylaştıracak bazı araçlardan bahsetmek istiyoruz. Zaman kazanıp, işini çok iyi yaptığını gösterecek bazı araçlar bulunuyor. Hemen öğrenelim.
Prezi
En iyi sunum yazılımlarından biri de Prezidir. Sunumlar arasında kolay hareket ve dinamik arayüz ile öne çıkar. Sunumlar kişilere özel olarak hazırlanıp daha başarılı işler yapmana yardımcı olur.
Prezi de sunum olarak videolar, klasik slaytlar ve grafikler hazırlama şansın bulunuyor. Sohbet sunumu adı verilen özelliği ile sunum esnasında dinleyici kitlesi ile iletişime geçebilen bir sunum formatı daha bulunuyor.
Aylık $3 – $12 – $16 dolarlık 3 farklı premium paketi bulunmaktadır. En temel özelliklerin bulunduğu ücretsiz versiyonu ile de aynı anda 5 sunuma kadar hazırlayabilirsin.
Öne çıkan tarafı
- En iyi Sunum deneyimi
- Kombinasyonlu sunum
- Medya desteği
- İçerik kitaplığı
-
Özelleştirilebilir şablonlar
Kötü Tarafı
- Premium yoksa yapabilceğin şeyler çok kısıtlı
- Sunumlara ücretsiz versiyonda “Prezi” logosu zorunlu
- Alışması zor arayüz
- Kullanım zorluğu
Keynote
Apple tarafından geliştirilmiş başarılı bir sunum düzenleme uygulamasıdır. Eğer bir ekibin var ise sunumları ortak bir şekilde düzenleyebilir yada sunumu onlarla paylaşıp üzerine konuşabilme imkanı ile öne çıkmaktadır.
Keynote içerisinde sunumlara efektler ve çeşitli görseller ekleyerek çalışmalar yapabilir ve hatta sunumunu “Prova Modu” ile önceden sunum alıştırması yapabilirsin.
Kullanıcıların sunum oluştururken zaman kazanması için hazır temalar bulunur. Bu temaları kendi istediğin gibi de düzenleyebiliyorsun.
Keynote Apple kullanıcıları için ücretsiz bir program. Telefon, iPad ve Mac’lerde aynı anda kullanılabiliyor.
Öne çıkan tarafı
- Kolay kullanım
- Çok sayıda taslak
- Çok sayıda yazı tipi
- Çoklu kullanım
- Ücretsiz
Kötü Tarafı
- Yalnızca Apple ürünlerinde olması
Giphy
Giphy whatsapptan veya instagram sürekli birbirimize attığımız hareketli içeriklerin yaratıldığı yerlerden biridir. Hatta bazı telefon klavyeleri Giphy ile eşlenik olarak çalışmaktadır.
Giphy üzerinden fotoğrafları, videoları veya vektörel çizimleri hareketli hale getirebilir içeriklerde ve sunumlarda kullanabilirsin. Birçok iş aracı ile ilgili hareket bildiren tasarımlar ile işlerine farklı bir dokunuş yapabilirsin.
Eğer herhangi bir animasyon yapmak yerine sadece kullanmak istersen de Giphy’nin sonsuz bir arşivi var.
Giphy ücretsiz bir uygulamadır.
Öne çıkan tarafı
- Basit bir kullanım arayüzü
- Dışa aktarma
- Uygulamalara entegre olabilme
- Sonsuz kütüphane
Kötü Tarafı
- Uygulamada animasyon yapma esnasında sorunlar çıkabiliyor
- Mantığını anlamak zaman alıyor
Biteable
Biteable sunum tipi videolar hazırlama aracıdır. Hazırladığın sunumları burada bir videoya dönüştürerek birçok platformda kolayca kullanabilmeni sağlar.
Harika bir video oluşturmak işletmeni veya yaptığın işi tanıtmak için önemli bir unsurdur. Kişileri hızlıca etkileyebilme potansiyelin bulunur. Bunu en profesyonel şekilde halledebileceğin güzel bir araç da “Biteable” olabilir.
Videolarda Biteable filigranı bulunmak şartıyla uygulamayı ücretsiz kullanabiliyorsun. Tabi profesyonel görünmek ise mevzu yıllık sözleşme ile aylık $49 (bireysel) ve $249 (ekip) ücretlerine premium içerikler üretebiliyorsun.
Öne çıkan tarafı
- 2B ve 3B çizim
- Animasyon
- Medya kitaplığı
- Video oluşturma
- Ortak iş bölümü
- Şablonlar
- Sürükle Bırak
Kötü Tarafı
- Çok fazla özellik kafa karıştırıcı olabiliyor
- Düzenleme ekranı kolay değil
- Müzik kitaplığı zayıf
- Kişisel içerik yüklemede sorun
Pazarlama İçin En İyi Web Araçları Hangileri?
Ticaret hayatına bir giriş yaptıktan sonra devamını getirmek için onu pazarlayabilmek gerekiyor. Peki eski usül kapı kapı dolaşmadan nasıl kişilere ulaşıp her birine yaptığımız işi en etkileyici şekilde anlatabiliriz? İşte işini kolaylaştırabilecek bazı dijital araçlar…
Shopify
Shopify herkesin ürünlerini satması için kendi mağazanı açmaya olanak sağlayan bir e-ticaret platformudur. Eğer girişimde bulunduğu iş satılabilir bir ürün ise onu en iyi şekilde pazarlayabileceğin noktalardan biri de Shopify’dır.
Shopify’da mağaza açmak için gereken ödeme planları $29,$79, $299 şeklindedir.
Öne çıkan tarafı
- Popüler bir alışveriş sitesidir.
- Kullanıcı dostu bir arazyüz
- Seo yardımı
- Ürün kataloğu
- Çok kanallı yönetim
- Sevkiyat yönetimi
- Promosyon yönetimi
Kötü Tarafı
- Müşteri hizmetleri desteği zayıf
Typeform
Anketler yapmak, formlar düzenlemek, bir işletmenin işlerini ilerletebilmesinde önemli bir rol oynar. TypeForm da böyle bir gereksinimi maksimum verimlilik ile karşılayabilmemiz için harika bir platform kurmuş.
TypeForm içerisinde geri dönüş formları, kayıt formları, iletişim formları ve quizler üretebilir hatta işe alım formları bile düzenleyebilirsin.
Tüm senaryolar için gereken formatlarda taslaklar bulabilir kendi işine göre dizayn edip kullanabilirsin. İhtiyacın olabilecek bir pazarlama aracı da anket doldurtmaktır. Oldukça keyifli tasarımlarla kişilere sorular cevaplattırabilirsin.
Ücretsiz olarak da kullanabileceğin uygulamayı daha profesyonel kullanmak için gereken premium planlarının fiyatları ise $25, $50, $83 dolar olarak belirlenmiş.
Öne çıkan tarafı
- Çok şık tasarımlar
- İlgi çekici bir arayüz
- Çok fazla araç ve form türü
-
Chat ve videochat
Kötü Tarafı
- Kötü bir yan bulamadık
Optimizely
Optimizely, işletmelerin dijital karşılıklarını bulup onların işleri daha ileriye taşımak için deneyim danışmanlığı yapar. Bir nevi gelin bizi deneyin dersin.
Dijital stratejiler oluşturarak hedef kitlene daha kolay ulaşmanı ve ulaştığında da elinde tutmanı sağlamak üzere çözümler geliştirir. İçerik, ürün, reklam, sosyal medya içeriği ve web denetimleri yaparak çözümler üretir. Paylaşacağın her şeyin gücünü test edip sunar.
Optimizely ücretli bir sistemdir fakat fiyatları teklif olarak talep etmen gerekir.
Öne çıkan tarafı
- Harika kullanıcı deneyimi raporlaması
- Deneme için birkaç çalışanla çalışmaktan kurtarır
Kötü Tarafı
- Deneme metriklerini ayarlamak biraz zor
- Fiyatlar oldukça yüksek, düzenli kullanmazsan israf
- Bazı testler uzun sürebiliyor
Unbounce
Unbounce, çevrimiçi pazarlama kampanyalarında satışları ve dönüşümleri zahmetsizce artırmak için kendi bilgi birikiminizi ve uzmanlığınızı makine öğrenimi ile birleştiren küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik bir uygulamadır.
Unbounce, önceden optimize edilmiş açılış sayfalarından kampanya optimizasyonuna kadar çözümler sunarak işletmelere daha akıllı ve daha hızlı büyümesi için yardımcı oluyor.
A/B testi dediğimiz kullanıcılara iki örneği verip onların tercihlerini alıp raporladığı bir yapay zeka sistemiyle nokta atışı sonuçlar vermeye çalışır.
Unbounce ücretli bir uygulamadır. Aylık $90, $135, $225 bantlarındaki premium paketleri ile satın alınabiliyor.
Öne çıkan tarafı
- İş planlarından, uygulamalara, sosyal medya paylaşımına kadar test edebilme imkanı
- Alanında en iyilerden biridir.
- AB Testi
- Raporlama Analiz
- Sürükle Bırak
Kötü Tarafı
- Mobil kısımda zayıf çalışıyor
- Formlar ve şablonlar yeterli değil
- Çoklu çalışma yapılamıyor
Google Form
Google form bir anket veya form oluşturmanın en kolay ve en güvenilir yollarından biridir. Google formu birçok işte kullanabilir ve bunu işlerinde kullanabilirsin.
Google Form, işe alım yaparken, merak ettiğin bir konu, bir geri geri dönüş veya bir organizasyona kayıt alırken kullanabilirsin. Form gerektirebilecek her işi düzenleyebilirsin.
Google Form ücretsizdir.
Öne çıkan tarafı
- Kolay kullanım
- Değiştirilebilir fonksiyonlar
- Tema seçenekleri
- Güven duyulması
Kötü Tarafı
- Megabayt sınırı olması
- Dar fonksiyon yapısı
- Her şeyin elle yapılması
Survey Monkey
Dünyanın en büyük anket platformlarından biridir. Özellikle ABD’de bu alanda en çok kullanılan uygulamadır.
Çok hızlı bir şekilde özelleştirilmiş anketler oluşturabilmeni sağlar. Ankete dair neredeyse mümkün olan tüm fonksiyonlara sahiptir.
Mobil anketler, katılım grafiği, raporlama, özelleştirmek, çevrimiçi ve çevrimdışı yanıt toplama, E-posta marketing, duygu analizi, görsel analizler yaparak bir anketten maksimum verim almayı garantiler.
Survey Monkey 70 lira ve 190 liralık iki paket halinde premium hizmet vermektedir. Daha büyük işletmeler için ise özelleştirilmiş fiyat istemek gerekmektedir.
Öne çıkan tarafı
- Alanında en iyi
- Onlarca analiz tekniği
- Güvenli
-
Kolay kullanım arayüzü
Kötü Tarafı
- Tema çeşitliliği kısıtlı
En İyi Sosyal Medya Yönetim Uygulamaları Hangileri?
Birden fazla sosyal medya hesabı gerektiren bir girişimin bulunuyorsa hepsinde birden aktif olmak istersin. Fakat buna vaktin kalır ne de enerjin. Çünkü her sosyal medya uygulaması girdiğinde en çok ilgini çekecek şeyi önüne koyarak seni orada tutmak ister.
Tüm bu oyunlara kanmadan işini yapabilmek ve içeriklerini düzenli olarak kitlene göstermek istiyorsan mutlaka bu uygulamaları kullanmalısın. Bu dijital araçlar sadece onları yönetmeni değil, zaman kaybetmeni de engeller.
Hootsuite
Tüm işletme tipleri için sosyal medya kullanımını en üst kaliteye çıkaran bir yazılımdır. Eğer internetten para kazanma konusunda tercihin sosyal medya olacaksa bu araca veya diğer bahsedeceklerimiz işine en çok yarayacak yazılımlar olacaktır.
Aynı anda tüm sosyal medya hesaplarını yönetebilmeni ve onlar hakkında istatistikler toplamanı sağlar. Ayrıca takvime işlenebilen hazır post paylaşımları ile de oldukça büyük bir sorunu ortadan kaldırır.
Hootsuite ücretli bir platformdur. Ödeme planları ise aylık €39, €109, €669 gibi premium paketleri vardır. Sosyal medyayı profesyonel bir şekilde yönetmek için işletme büyüklüğüne göre bir plan seçebilirsin.
Öne çıkan tarafı
- Çok kullanışlı
- Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Tiktok, Youtube yönetimi
- Gerçek zamanlı sohbet
- Mesajlara erişim
-
Takvimleme
Kötü Tarafı
- Planlama özelliği geliştirilmeli
- Analiz verilerini anlamak zor olabiliyor
Buffer
İçeriğini planlamak ve programlamak, sonuçları analiz etmek ve hedef kitlen ile etkileşim kurmak için Buffer’ı kullanabilirsin. Buffer, sosyal medya pazarlamacılarının ve ekiplerinin daha verimli ve etkili çalışmasına yardımcı olan bir platform.
Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler için harika bir sosyal medya takibi yapma aracıdır. Aynı anda birden fazla uygulamaya bağlanıp her şeyini bir arada yönetebilmeni sağlar. Yapılan işlerden de sana analizler sunar.
Buffer ücretsiz de kullanılabilmektedir. Buna ek olarak profesyonel araçlarını kullanabilmek için oluşturulmuş $5, $10, $100 dolarlık premium paketleri bulunur.
Öne çıkan tarafı
- Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn ve Pinterest yönetimi
- Analiz
- Takvimleme
- Paylaşım desteği
Kötü Tarafı
- Daha modern görünebilirdi
- Ücretsiz ve Essentials planında çoklu hesap yok
Brand24
Brand24, sosyal medya, podcast’ler, bloglar, forumlar vb. dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan halka açık tüm bilgileri toplayan güvenilir bir medya izleme aracıdır.
Bu uygulama, işletmen ve sosyal medya sayfaların hakkında veriye dayalı kararlar alabilmek için yüksek tutarlılıklı geri bildirimler sağlar.
Piyasada bulunan tüm işlerini ve benzerlerini analiz ederek sana birçok sonuç verir. Eğer kimlerle çalışabileceğini araştırmak istersen de onların istatistiklerini senin için araştırıp sana sonuçlar verir.
Brand 24 ücretli bir uygulamadır. Üyelik paketleri ise $49, $99, $149, $249 şeklindedir.
Öne çıkan tarafı
- Proje yönetimi
- Çoklu analiz
- Influencer testi
-
Geniş sosyal medya uygulama ağı
Kötü Tarafı
- Her plan için bahsedilme limitleri çok az kalıyor
- Ücretsiz plan olmalıydı
Buzz Sumo
Buzz Sumo tüm sosyal medyadaki ana akımları ve trendleri takip ederek bunu yakalamayı sağlayan bir araçtır. İçerik pazarlama konusunda oldukça efektif çözümler sunmaktadır.
Eğer içerik üretmek zorlanıyorsan nelerin en çok tuttuğunu görüp buna göre içerikler üretmeni sağlama konusunda dünyanın en iyi araçlarından biri olarak görülüyor. Özel bir SEO aracına sahip olan yazılımı en çok arananları ve sorulanları bulup çıkarabiliyor.
Kısıtlı imkana sahip ücretsiz bir paketi de bulunan uygulamanın tam verimlilik sağlayan paketleri aylık $99, $179, $299 fiyatlarıyla satışa sunuluyor.
Öne çıkan tarafı
- Fenomen keşfi
- Fenomen izleme
- Raporlama ve istatistikler
- İçerik yönetimi
-
Sosyal medya izleme
Kötü Tarafı
- Çok pahalı
- SEO araması konusunda yeteri kadar güçlü değil
- Daha fazla sosyal medya platformuna hitap etmeli
İnsan Kaynakları İçin Faydalı Araçlar Hangileri?
Girişim yalnızca fikirden ibaret değil elbette. Bu fikrin ileriye taşınması için gereken bi yönetim ekibine ihtiyacımız var. Bu yönetim ekibinin de efektif çalışabilmesi için bazı dijital araçlar bulunuyor. Mutlaka gözden geçirmelisin.
Just Works
Girişimciler ve start-uplar için en iyi insan kaynakları yazılımıdır. Bu yazılım içerisinde maaşlar, bordrolar, çalışan durumu, maaş düzeni, ödeme takvimi, çalışan ile iletişim paneli gibi birçok şey düşünülmüş.
Ekibini yönetmeni kolaylaştıran bu araç bilmediğin için endişelendiğin ve eski usulde 2-3 kişinin yapacağı işi bir kişinin yapabilmesini sağlıyor.
Uygulama ücretli bir yapıya sahip. Çalışan sayına göre fiyatlarda değişiklik gösteriyor. Paket fiyatları $45 ile $99 arasında değişiyor.
Öne çıkan tarafı
- Çok kullanışlı
- Öğrenmesi kolay
- Takvimleme
- Vergi hesaplama
- Çevrimiçi çalışan ile iletişim
Kötü Tarafı
- Türkçe desteği bulunmuyor
Expensify
Expensify ile hareket halindeyken dahi faturaları kolayca takip edip ve giderlerini yönetebiliyorsun. Faturaların bir fotoğrafını çektiğinde ve Expensify ayrıntıları otomatik olarak kopyalayıp sisteme dahil edebiliyor. Hız!!!
Çoklu fatura yönetiminde zaman kazandıran yardımcı araçlar bulunur. Harcamaların her birini yönetebilmeyi sağlayıp tüm işlemlerden analiz yapıp rapor sunabiliyor. Ayrıca tüm hepsini hem mobil hem masaüstü uygulamalarda aynı hızda yapabiliyorsun.
Expensify’ı çalışanlarına kullandırıp iş esnasındaki giderlerini hızlıca sisteme yüklemelerini sağlayabilir giderleri yönetebilirsin.
Expensify’a ücretsiz kaydolup tüm faturalarını ve harcamalarını buradan kontrol edebilirsin. Ekstra özellikler için aylık $5 ve $9’lık paketler bulunuyor.
Öne çıkan tarafı
- Uygulama entegrasyonları
- Mantıklı bir arayüz
- Ucuz
- Hızlı
Kötü Tarafı
- Elle yazılan makbuzlarda biraz çuvallayabiliyor elle kontrol gerekiyor
- Türkiye’den kullanımda sadece kayıt tutmak için kullanılabiliyor, banka entegrasyonları ne yazık ki ABD için uyumlu
Invoicely
Küçük işletmeler ve serbest çalışanlar için ideal olan web tabanlı faturalandırma uygulamasıdır. Faturalandırmaların kaydedilmesinde kullanışlı araçları bulunur.
Ağırlıklı olarak küçük işletmeler ve freelancerlar tarafından kullanılmaktadır. Temel muhasebe kalıpları ile iş yerindeki ekonomik sorunları çözmede oldukça kullanışlıdır.
Sadece 5 faturalama yapabilen ücretsiz versiyonu tercih edilebilir olsa da daha çok işlem için aylık $9.99, $19.99, $29.99’luk premium paketleri bulunur.
Öne çıkan tarafı
- Hızlı fatura kaydı
- İş hatırlatma aracı
Kötü Tarafı
- Öğrenmek zaman alıyor
- Kolay kullanım aracı eksikliği
- Premium aldırmaya çalışan bildirimler
Day100
Day100, bir işe alım entegrasyonudur. Adındaki hikaye ise işe alacağın bir kişiyi sanki 100 gündür tanıyormuş gibi değerlendirmeni sağlamaya çalışır.
Day100, mülakat süreci boyunca adaylara öz değerlendirmeler ve referans kontrollerini otomatikleştiren araçlarla işini hızlandırmaya çalışır.
Yöneticiyle veya işe alım ekibiyle beraber işletmen için gerçekte neyin önemli olduğunu ortaya çıkaran doğru soruları bulmanızı sağlar. Ekip olarak doğru kişilere odaklanmana yardımcı olur.
Ücretli bir uygulamadır. $129 ile $1999 arası bir fiyatlaması vardır.
Öne çıkan tarafı
- Yapay zeka
- Başarılı sonuçlar
- Raporlama
- Doğru sorular
- Efektif çözümler
Kötü Tarafı
- Alınan hizmete karşılık yüksek ücret
- İngilizce sistem
Crosschq
Bir çalışan alma konusunda kişilerin bilgilerini en iyi şekilde optimize edip, istediğin sonuçları alaman yardımcı olacak başarılı bir yazılımdır.
Dışsal yetenekler bir yana sorulara cevap veriş şekillerinin algoritmaya yansıtılması ile çalışanın iç dünyasına dair raporlarda sunar. Bu biraz korkutucu gibi görünse de herkes en uygun kişi ile çalışmak ister.
Crosschq ücretlendirmeleri için öncelikle demo istemeniz gerekiyor. Ardından işi tipine ve hacmine göre fiyatlandırma yapılıyor.
Öne çıkan tarafı
- Referans kontrol süreci oldukça hızlı
- Kişilerle doğrudan bağlantı kurup uygulama içine aktarma
- Kolay veri toplama
Kötü Tarafı
- Kişilere ulaştırılan istek mailleri alıcının spam kutusuna gidebiliyor
- Toplanan verileri dışa aktarmak yok
En İyi Para Gönderme – Alma Uygulamaları Hangileri
Uluslararası işler yapmak gerektiğinde birçok para aktarım yöntemi kullanmak gerekebiliyor. Özellikle bizim gibi ülkelerde yasak olan birçok para transfer uygulaması sebebiyle alternatif para aktarım alanları deneniyor. En güvenli ve popüler bazı uygulamalardan bahsedelim.
Wise
Wise uluslararası para aktarımı konusunda en çok kullanılan sistemlerden biridir. Birçok ülke arasında güvenli bir şekilde para aktarılmasını sağlar.
Dünyanın birçok ülkesi arasında para tranferlerini yurtiçindeymiş gibi yapabilmeni sağlayan başarılı bir araç. 53 para birimi arasında alım-satım yapılabiliyor. Kur farkları arasında da en optimum seviyede olanlarından biri de Wise'dır.
- Gizli ödemeler yok
- Türkçe desteği
- Hızlı alım-satım
- Abonelik ücreti yok
- Uçuk kur farkları yok
- Müşteri desteği zayıf
- Sabit gönderim ücretleri
Türkçe dil seçeneği de bulunan uygulama içerisinde kullanım oldukça kolaydır. Kesinti ve alıcıya ulaşacak olan tutar gibi açıklayıcı bir arayüzle hizmet vermektedir. Piyasa içerisinde optimum bir komisyon oranı ile çalışmaktadır.
Sisteme ücretsiz bir şekilde kayıt olabilir düşük transfer ücretlerini değerlendirebilirsin. Wise’a gitmek için tıklayın.
Öne çıkan tarafı
- Türkçe desteği
- Hızlı gönderim
- 50 para birimi arasında transfer
Kötü tarafı
- Hem gönderirken hem de alırken komisyon alıyor
Payoneer
Payonerr, Paypal’in Türkiye’de yasaklanmasından sonra en çok kullanılan uygulamalardan biri olmuştur. Hızlı bir para gönderim ağı olsa da belirli bir miktar altındaki transferlerde yüksek komisyon alır. $500 dolar üzeri transferlerde ise komisyon açısından oldukça hesaplıdır.
Dünya genelinde en çok güvenilen sistemlerden biridir. Google, Amazon, Airbnb, Upwork, Envato gibi birçok firma Payoneer’i de ödeme seçeneği olarak kullanmaktadır.
Payoneer’a kaydolmak ücretsizdir. İş tipine göre profil oluşturmak gerekmektedir.
Öne çıkan tarafı
- Güvenilir bir ödeme ağı
- Hızlı ödeme alabilme (birkaç saat içinde)
- Birçok online para kazandıran platform ile entegre olması
Kötü tarafı
- Onaylama süreci uzun sürebiliyor
- Mail unutma, telefon numarası değiştirme gibi durumlar mağdur olan sayısı çok fazla
- Belirli ödeme eşiklerinin olması
En İyi Takvim Uygulamaları Hangileri?
En iyi yönetmemiz gereken ilk şey kendimiz sonra da zaman geliyor. Zamanı etkin kullanabilmek için işine yarayabilecek bazı dijital araçlar bulunuyor.
Calendly
Calendly bir online toplantı organize etmek istediğinde bunu mail trafiğinden uzakta yapar. Bir kişiye toplantı oluşturup gönderdiğinde o kişinin kabulünden sonra ikinizin takvimlerinde de toplantınız kayıt olmuş olur.
Calendly iş esnasında sanal asistanınmış gibi çalışıp senin için hatırlatmalar ve bildirimler düzenler ve bunu iki tarafa da iletebilir.
Google, Office365, Outlook, Mailchimp ve iCloud takvimleri ile entegre olarak çalışabilir ve bu sayede mobilden de bildirimler alabilir diğer işlerinle de birlikte takip edebilirsin.
Calendly’i ücretsiz olarak da kullanabilirsin. Epey mutlu edecek bir ücretsiz versiyonu bulunuyor. Diğer özellikler ise premiumda geçerli.
Premium paketleri ise aylık $8-$12-$16 olarak ücretlendirilmekte.
Öne çıkan tarafı
- Bir toplantıda gereken uygulamaların hepsi ile birlikte çalışabiliyor
- Hızlı ve zaman kazandırıyor
- Ücretsiz versiyonu oldukça başarılı
Kötü Tarafı
- Birden fazla görev için premium gerekiyor, ücretsiz tek görev aktif kalabiliyor.
- Daha kolay bir arayüz olabilirdi
Doodle
Doodle, toplantıları planlama ve organize etme gibi zaman alan görevleri hızlı ve kolay hale getirerek yoğun çalışmak zorunda olan profesyonellerin gerçek işlerine odaklanmalarını sağlar.
Uluslararası bir uygunluğu olduğu için her ülkede kullanılabiliyor. Otomatik planlama ve hatırlatma özellikleri ile de kişiye dert etme zorunluluğu bırakmıyor.
Temel versiyonu ücretsiz olarak kullanabiliyorsun. Daha profesyonel çözümler için alman gereken pro sürümler ise $6.95 ve $8.95 olarak satılıyor.
Öne çıkan tarafı
- Kişisel hatırlatma
- Toplantı yönetimi
- Rezervasyon hatırlatma
- Uygulama entegrasyonları
Kötü Tarafı
- Ücretsiz sürüm çok kısıtlı
- Davetli kişiler toplantı hakkında yorum yapamıyor
Coschedule
CoSchedule, pazarlama sektörünün yoğun çalışma temposu arasında içerik takvimi, içerik optimizasyonu ve pazarlama eğitimi gibi işlere imkan tanıyan bir takvim uygulamasıdır.
Sadece hatırlatma yapan bir takvimden çok iş yönetimi, metin yönetimi, medya paylaşım planlaması, kampanya planlama ve yapılan tüm işlerin analizlerini sana sunarak profesyonel bir deneyim sunuyor.
Coschedule ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ekstra özellikler için ise $29’lık bir premium paketi mevcut.
Öne çıkan tarafı
- Çok yönlü bir uygulama
- Profesyonel çözümlerde birkaç uygulamanın birleşimi gibi
- Tüm iş ve sosyal medya içeriklerini aynı yerden yönetebilme
Kötü Tarafı
- Sosyal medya içeriklerinde istatistik yanlışlığı
- Grup çalışması seçenekler tatmin edici değil
Gezginlerin Bilmesi Gereken Uygulamalar Hangileri?
Gezginler ne bir girişimci ne de bir startup değiller gibi görünse de durum öyle değil. Eğer bunu münzevi bir yaşama dönüştürmek yerine sosyal medya, web yada turizm işletmesine dönüştüren bir gezginsen şu uygulamalar senin için epey faydalı olabilir.
Blinklist
Blinklist aslında bir şeyini yönetmek, bir alanda kolaylık sağlamak, bir işinizi çözmek tasarlanmış sayılar, dökümanlar, analizler, raporlar içeren bir uygulama değildir.
Meraklı ve öğrenmeyi seven biri olsan da bunun için yeteri kadar vaktin yoksa Blinkist hariika bir kaynak. En önemli kaynakların en önemli noktalarını senin için özetleyip sesli ve görsel olarak takip edilebilecek şekilde sana sunuyor. Kısa zamanda öğreneceklerin bakış açına katkıda bulunabilecek kadar kaliteliler.
- Senin için seçilen konular
- Kitap özetleri
- Farklı bakış açıları
- Yeni alışkanlık edinme
- Kişisel gelişim
- Shortcast'lar (podcast gibi)
- Tek eksiği Türkçe içerik bulunmaması
Blinklist, öğrenmeyi seven meraklı insanlar, okumaya vakti olmayan meşgul insanlar ve hatta okumayı sevmeyen insanlar için mükemmel bir araçtır. Asıl mevzusu uzun olayları özet geçen birçok yayını içinde barındırır.
Uygulama sayesinde inanılmaz fikirler ve bilgiler edinebilir gezgin hayatın içinde kaybolurken kendine öğrenmeye dayalı bir alan açarsın. Bu kadar yoğun bir hayatta arada bir es vermen gerektiğini unutma diye bu uygulamayı en başa koyduk.
Sadece öğrenme konusunda değil buradan yeni iş fikirleri bulan kişiler dahi olmakta. Belki sende internetten para kazanabileceğin bir iş fikrini buradan bulursun. Beli mi olur?
Blinklist sana göre mi diye denemek için 7 günlük deneme süresi var. 5. gün geldiğinde ücretsiz sürüm bitiyor diye uyarı gönderiyorlar. Eğer devam etmek istersen Blinklist kullanım ücreti $7.49…
Öne çıkan tarafı
- Sonsuz bilgi havuzu
- Rahat kullanım
- Yüksek kullanıcı memnuniyeti
Kötü Tarafı
- Ücretli
- İngilizce içerik
Workaway
Workaway gezginler için en önemli uygulamalardan biridir. Gittiğin ülkelerde veya ülkendeki şehirlerde değerlendirebileceğin gönüllü işler sunar. Bu gönüllü işlerde çalışarak gününün ortalama 5 saatinde çalışıp kalanını kendine ayırabilirsin.
Workaway benzeri birçok uygulama bulunuyor olsa da en iyi uygulamalardan biri olarak gördüğümüz için onu ön sıraya aldık.
Workaway ne için kullanılır?
- Yeni bir iş deneyimi edinmek
- Ücretsiz konaklamak
- Yeni insanlarla tanışmak
- Yerel kültüre yakından bakabilmek
- Masrafları en aza indirgemek
Workaway’de para kazanmalı işler yoktur fakat çalışacağın yerin insiyatifine göre bu tip anlaşmalar da yapılabiliyor.
Workaway’deki bir ilanda dikkat etmen gereken şey ilanı tamamen ayrıntılı bir şekilde okuman gerektiğidir. Çünkü iş yapacağın yere gittikten sonra bir sürpriz ile karşılamayı ne sen istersin ne de işveren ister.
Workaway yıllık 43 Euro’luk bir ücret ile katılımcı kabul eder. Ücretsiz bir versiyonu bulunmuyor.
Öne çıkan tarafı
- Dünyanın her yerinde kullanılabiliyor
- Çok çeşitli iş yelpazesi
- Güvenli
- Eşsiz bir deneyim
Kötü Tarafı
- Cevaplama süresi çok değişken
- Asıl referanslar sadece hostlar arasında görüntülenebiliyor. Görünen ve arka planda referans alanı var.
World Packers
Worldpackers gezginler için tasarlanmış bir gönüllü çalışma uygulamasıdır. Dünyanın tüm ülkelerinde bulabileceğin gönüllü iş imkanlarını bir araya getirmişler.
Workaway’le aşağı yukarı aynı mantıkta ilerleyen iş tipleri bulunuyor. Worldpacker ile çeşitli iş alanlarında konaklama ve artı olarak yemek karşılığında kısa çalışma şartlarını yerine getiriyorsun.
Worldpackers ne için kullanılır?
- Yeni bir iş deneyimi edinmek
- Ücretsiz konaklamak
- Yeni insanlarla tanışmak
- Yerel kültüre yakından bakabilmek
- Masrafları en aza indirgemek
Worldpackers yıllık $49’lık bir ücret ile üye kabul ediyor. Ücretsiz bir versiyonu bulunmuyor.
Öne çıkan tarafı
- Dünyanın her yerinde kullanılabiliyor
- Çok çeşitli iş yelpazesi
- Güvenli
- Eşsiz bir deneyim
Kötü Tarafı
- Cevaplama süresi çok değişken
- En çok tercih edilen ikincil gönüllü işçi bulma uygulaması olması
Couchsurfing
Gezginlerin en sevdiği uygulamalardan biri Couchsurfing olarak karşımıza çıkar. Bu uygulama ile dünyanın her yerinden birilerinin evlerine misafir olabilirsin. Evindeki bir odasını, yatağını veya hamağını sana ayırabilecek kişiler bulmanı sağlar.
Couchsurfing içerisinde yeni insanlarla tanışıp gezebileceğin ve konaklama dışında da iletişim kurabileceğin kişiler bulunuyor. Gelen kişileri ağırlayamasa da onlara gezme konusunda yardımcı olabilecek kişiler de bulunabiliyor.
Couchsurfing ile;
- Yeni kişilerle tanışabilir
- Ücretsiz konaklayabilir
- Bir şehri yerlisi ile gezebilirsin
Couchsurfing’de yıllık olarak 87,99 lira gibi bir ücret karşılığında kullanılabiliyor.
Öne çıkan tarafı
- Güvenilir
- Dünya çapında kullanım
- Konaklama harici tanışabilme
- Ücretsiz konaklama şansı
Kötü Tarafı
- Mesajlara dönüş süresi değişkenlik gösteriyor
- Çok sayıda inaktif kullanıcı
Maps.Me
Dünyada en çok kullanılan harita uygulamalarından biridir. Çevrimdışı kullanım açısından inanılmaz bir kolaylık sağlar. Özelleştirilmiş haritaları ve etkinlik temelli arama yapabilme özelliği ile oldukça kullanışlıdır.
En son eklenen özelliği ise Wallet özelliğidir. Dünyanın her yerinde temassız olarak telefonundan ödeme yapabilmeni sağlayarak kart taşıma çekim yapma gibi dertlerden kurtarır.Tabi bu özellik yavaş yavaş hizmete giriyor.
Uygulama yalnızca mobil olarak android ve ios cihazlarda kullanılabilmektedir.
Maps.me ücretsiz bir uygulamadır.
Öne çıkan tarafı
- Düşük hafızalı çevrimdışı harita kullanımı
- Anlık konum takibi
- Lokal zenginleştirmeler
- Cüzdan olarak kullanabilme
Kötü Tarafı
- Uygulamada kötü bir yan bulamadık
Rough Guides
Rough Guides gezginler veya gezgin olmak isteyenler için bölgesel rotalar ve oralardan bloglar gönderen bir sistemdir. Ücretsiz olarak seçeceğin tarihlerde gideceğin bölgeler hakkındaki bilgileri sana mail olarak atarlar.
Ücretli olarak kişiselleştirilmiş rotalar ve bilgiler almak da elinde.
Rough Guides temel olarak ücretsiz olsa da ücretli olan hizmetler de sağlamaktadır.
Öne çıkan tarafı
- Derin bir bilgi haznesi
- Hızlı geri dönüş
- Spesifik gezi türü seçme şansı
Kötü Tarafı
- Sistem içinden seçtiğin bölgelerin yazılarının linkini gönderiyorlar
- Haritalama ve bireysel işler ücretli
Blog Yazarken Gereken Araçlar Hangileri?
Web sitelerine içerik üreten bir kişiysen veya girişiminin internet üzerinde bir blog ile desteklenmesi gerekiyorsa bu araçlar senin ve işletmen için oldukça faydalı olacaktır.
Google Documents
Google documents yazı yazma araçlarının baş tacıdır. Çünkü eski alışkanlığımız olan Microsoft Word’ün en iyi özelliklerini alıp bunu mailine girebildiğin her yerde kullanabilmeni sağlıyorlar.
En güzel yanlarından biri offline ve online modu bulunmasıdır. Online modundaki en güzel özellik yaptığın her şeyi anlık olarak kaydederek dosyayı yanlışlıkla kaybetmeni engelliyor. Her saniye otomatik olarak belgeyi gönderebiliyor
Google documents dünyanın içinden yazı geçen neredeyse her platformu ile entegre olup çalışabilen bir yapıya sahip. Belgelerini düzenleyici ve görüntüleyici olarak herkesle paylaşabilir ortak çalışma alanı olarak da kullanabilirsin.
Google Documents ücretsizdir.
Öne çıkan tarafı
- Tüm google araçları ile kombine
- Milyonlarca entegrasyon alternatifi
- Anlık auto-save
- Bir yazıya dair gereken denetimlerin neredeyse tamamı
Kötü Tarafı
- Google Documents’in kötü tarafını bulamadık.
Google Drive
Bir blog yazarının en çok kullandığı uygulamalardan biri de Google Drive’dır. Telefonunda belki simgesini görüp hiç kullanmadıysan çok şey kaybediyorsun demektir.
Zamanımız disketlerden cdlere, dvdlerden flash belleklere, hard disklerden de bulutlara geçti. Artık tüm dünya depolama işlerinde cloud teknolojisinden faydalanıyor.
Google Drive kullanarak şunları yapabilirsin;
- Ücretsiz dosya depolama (hesap başına 15 GB)
- Tüm dosyalarını gmail hesabı olan herkesle paylaşabilirsin
- Dosyalarını ömür boyu saklayabilirsin
- Tüm google araçlarıyla entegre bir şekilde dosyalarını kullanabilirsin
- Arşivleme araçlarını kullanabilirsin
Google Drive 15 gb’a kadar ücretsizdir. Yıllık 58 liraya 100 GB, 116 liraya 200 GB, 290 liraya 2 TB’lık alan satın alabilirsin.
Öne çıkan tarafı
- Çok hızlı
- Kolay kullanım
- Kolay entegrasyon
- Anlık kayıt
- Ücretsiz kullanım şansı
Kötü Tarafı
- Ücretsiz kısım 15 gb
Moz
Moz Pro, hepsi bir arada olan bir SEO araçları paketidir. Blog yazarlarının sıralamalardaki öne çıkma durumunu iyileştirmesine, trafiği artırmasına ve arama sonuçlarında daha fazla görünürlük kazanmasına olanak tanır.
Ana özellikler arasında anahtar kelime araştırması, sıralama takibi, bağlantı analizi ve site denetimi bulunur.
Moz kullanarak rakiplerini analiz edebilir onların boşluklarından faydalanabilir, daha öne çıkabilir yazılar yazabilirsin. Yazdığın yazı dünyanın en güzel yazısı olsa da kitleye ulaşamadıktan sonra bir anlamı yoktur. Moz ile bu iş büyük oranda çözülebilir.
Moz uygulaması 30 günlük bir deneme sürümü vadediyor. Eğer devam etmek istersen de aylık $179 dolar gibi büyük bir ödeme ile devam edebiliyorsun.
Öne çıkan tarafı
- Başarılı sonuçlar
- Dönüşüm izleme
- Raporlama
- Rakip analizi
Kötü Tarafı
- Pahalı
- Dil seçeneği az
- Backlink veritabanı zayıflığı
Surferseo
Yazdıklarının öne çıkmasını istiyorsan kullanabileceğin en iyi SEO uygulamalarından biri de SurferSEO olacaktır.
SEO konusunda henüz deneyimli olmayanlar için oldukça tatmin edici sonuçlar alabileceği bir platform. Anlamsal anahtar kelime bütünlüğü özelliği ile de fark yaratıyor.
- Kolay kullanım
- Ayrıntılı analiz
- Rakip site analizleri
- Türkçe karakterlerde başarı oranı %85
Onu diğerlerinden öne çıkaran şeylerden biri de offline denetim şansı vermesidir.
Oldukça hızlı bir SEO değerlendirmesi alabilirsin. Buna ek olarak bu konulara yabancıysan kendi rehberi ve kullanım danışmanlığı bulunuyor.
7 günlük ücretsiz denemenin ardından satın alabileceğin premium paket fiyatları $49, $99, $199 şeklindedir. Surfer Seo edinmek ve diğer ayrıntıları görmek için tıklayabilirsin.
Öne çıkan tarafı
- İçerik düzenleyici işlevi başarılı
- Kolay kullanım
Kötü Tarafı
- Genel istatistik tablosu sıkıntısı
- Aranan kelimeleri eklerinden ayrırarak test edemiyor
- Türkçe karşılığında biraz zayıf
Semrush
Blog yazarının en iyi bilmesi gereken uygulamalardan biri de SEMRush’tır. Bu uygulama ile kendi siteni ve rakip siteleri analiz edip hangi konular üzerine çalışabileceğini ve sitenin zayıf yönlerini görebilirsin.
SEO konusunda kendini geliştirmek veya içeriklerini SEO araçları ile güçlendirmek istiyorsan Semrush oldukça başarılı bir uygulama. Senin için en uygun anahtar kelimeleri bulabilir, sayfanı ve kelimelerini analiz ederek daha kolay bulunabilir içerikler üretebilirsin.
- Anahtar kelime analizi
- Baclink analizi
- Link Building
- Rakip site analizi
- İçerik pazarlama
- Müşteri hizmetleri zayıf
- Yüksek ücretler
- Dil seçeneği yok
SemRush ağırlıklı olarak Google ile uyumlu olarak çalışır. Bu sebeple google altyapısına endeksli işler yapıyorsan doğru yerdesin demektir.
Bu yazılım ile SEO, Backlink testleri, kelime analizi, organik araştırma ve trafik analizi yapabilirsin.
SemRush’ı kısıtlı özellik ile ücretsiz olarak kullanabilirsin.Fakat işi daha profesyonel yapmak istersen biraz ödeme yapman gerekiyor. SemRush premium paket ücretleri aylık $119, $229, $449 olarak belirlenmiş.
Öne çıkan tarafı
- SEMRush en hızlı sonuç gösteren platformlardandır
- SEO verileri oldukça tutarlıdır
- Gelişmiş analiz yöntemleri bulunur.
Kötü Tarafı
- Başarılı kullanabilmek için eğitim almak gerekir
- Çok fazla metrik kullanımı
- Sadece google verisi sağlar. Amazon gibi kendi datalarını kullanan platformlar için kullanılamaz. Blog yazımı için yeterlidir.
- Pahalı bir premium politikası
SEO eğitimleri almak için sana bana dersler seçtik;
- 2022 – Sıfırdan İleri Seviyeye Tüm Detaylarıyla SEO Eğitimi
- SEO Eğitimi 2022 – 0’dan İleri Seviyeye Uzmanından SEO Kursu
SEO için vakit harcamak istemiyorsan bunu her gerektiğinde Fiverr üzerinden kişilere yaptırabilirsin.
Ahrefs
Ahrefs, sektör lideri verilerle desteklenen en ayrıntılı ve tercih edilen SEO platformlarından biridir. Piyasada oldukça güvenilmektedir.
Ahrefs, anahtar kelime araştırmasına, bağlantı oluşturmaya, içerik pazarlamasına, rekabetçi araştırmalara, web sitesi denetimlerine ve sıralama takibine yardımcı olmak için kullanılabilir.
Sonuç olarak Ahrefs, bir web sitesine organik arama trafiğinin büyümesini hızlandırmaya yardımcı olur.
Ahrefs ücretli bir yazılımdır. Fiyatları ise $99, $199, $399, $999 olarak 4 paketi bulunur.
Öne çıkan tarafı
- Rakip analizinde başarılı veriler
- En tutarlı SEO sonuçları
- Hızlı sonuç alma
Kötü tarafı
- Fiyatlar yüksek
Envato
Envato, yaratıcı bir şekilde çalışan profesyonellere yönelik dijital ürün platformudur. Bu dijital ürünler ağırlıklı olarak blog sayfaları, içerik üreticileri tarafından tercih edilmektedir.
Yalnızca fotoğraf ve video değil, bir medya içerik üreticisinin ihtiyacı olabilecek tüm içerik tiplerine ev sahipliği yapan bir stok platformudur.
- Fotoğraf, video, grafik tasarım, şablon, sunum şablonu, telifsiz müzik
- WordPress
- Web tasarım
- Hesaplı tarifeler
- Çeşit fazlalığı
- Satın almada sorunlar
- Geliştiricilerin kalite standartları düşük
Üreteceğin içeriklerin için kullanmak isteyebileceğin tüm medya tiplerine ve düzenleme şablonlarına Envato ile ulaşabiliyorsun. Örneğin web siteleri, ses, video, eklentiler ve daha fazlası için temalar dahil olmak üzere aylık abonelik yoluyla milyonlarca dijital içeriği kullanabiliyorsun.
Envato Market dünyanın her yerindeki içerik üreticileri tarafından oluşturulan web siteleri, bloglar ve elektronik mağazalar için şablonlar satan bir tür pazar yeri olarak çalışmaktadır. Bu tip içerik ihtiyaçlarını buradan karşılayabilirsin.
Envato Market, Envato Elements gibi satın alım alanları bulunuyor. İçerik satın almak için ise aylık $16.5’dan başlayan fiyatlarla üye olman gerekiyor. İçeriklere bakmak için tıklayabillirsin.
Öne çıkan tarafı
- Milyonlarca içerik tipi
- Benzerleri arasında daha hesaplı
- Benzersiz içerik
Kötü tarafı
- Bazı içerikleri premium olsan da ekstra ödeme ile alabiliyorsun
- Kötü müşteri desteği
Sıkça Sorulan Sorular
- Bütün Uygulamaları Bilmek Zorunda Mıyım, Bunlar Olmadan Olmaz Mı?
Bahsettiğimiz uygulamaların hepsini bir anda öğrenmek zorunda değilsin elbette. Bunlar ekibindeki kişilerin bilgi sahibi olması gereken konular da olabilirler.
Bir girişimde bulunduğunda onu daha kolay ve efektif yapabilmen için bu uygulamalardan yararlanabilir rakiplerinden daha hızlı ilerleyebilirsin.
- Bütün Uygulamalar İçin Ücret Ödemek Gerekir mi?
Hayır yukarıdaki birçok uygulamanın ücretsiz olanlarını kullanarak da oldukça verimli çalışabilirsin. Ücret zorunluluğu olan programlar daha azdır. Bu uygulamalar için ise bir bütçe planı yapabilir onları efektif kullanabilirsin.
- Uygulamalar Kullanabilmek İçin Eğitim Almak Gerekir mi?
Aslında yukarıdaki uygulamaların birçoğu oldukça kolay anlaşılabilir uygulamalardır. Eğitim gerektiren uygulamaların bazılarının kendi rehberleri bulunmaktadır. Öğrenmenin en zor olduğu ve ayrıntı bilmen gereken yapılar SEO, faturalandırma, insan kaynakları araçları ve tasarım uygulamalarıdır.
Girişimci Ve Startuplar İçin Son Söz
Eğer iyi bir girişimci olmak istiyorsan planlamanı iyi yapmak zorundasın. Ülkemizde binlerce harika fikre sahip kişi varken bunu gerçekleştirememelerinin önündeki asıl sebep plansız ilerlemeye çalışmalarıdır.
İyi bir planlama ile gereksinimlerini ve bunları giderme yollarını tasarlarsan sonunda başarıya ulaşabilirsin. Birçok destek alabilir yatırımcı arayabilirsin Fakat kendi imkanlarıyla getirebileceğin son noktaya kadar getirmezsen yatırımcılar kaçabilir.
Acele etme. Yavaş ve sağlam ilerle. Yolu uzun olanlar yavaş ilerlerler. Yol bazen seni başka yere çıkarabilir. Bu sebeple her zaman dönüşüme hazır olmalısın.
Eğer başka işler de yapabilirim diye düşünürsen potansiyelini kullanabilme ihtimalin olan yüzlerce iş fikrini senin için araştırdık. Hemen diğer yazıları okumaya başlayabilirsin.
Dijital Nomad Türkiye topluluğumuz açıldı…
Eğer sen de dijital göçebelerle bir arada olmak istersen digital nomad topluluğumuza katılabilirsin. Burada bilgilerini, deneyimlerini paylaşan, ilham veren ve birbirine destek olan yeni arkadaşlar edinebilirsin. Digital Nomad Türkiye’ye katılarak öğren, sosyalleş ve topluluğa özel avantajlardan yararlan…
Gezerken Para Kazandıran İşlerin Listesini "ÜCRETSİZ" indirmek için Topluluğumuza Katıl.
11 Yorum "İşleri İnanılmaz Kolaylaştıran En İyi 69 Dijital Araçlar"