Yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT’ye olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Kimi sohbet ediyor, kimi yeteneklerini geliştiriyor kimi ise çoktan ChatGPT ile para kazanmaya başladı…
Lansmanından sadece 5 gün sonra 1 milyon kullanıcıyı kendine çekmeyi başaran ChatGPT’nin popülaritesi gün geçtikçe artıyor.
“Kimileri işimizi elimizden alır mı?” diye tartışadursun, ChatGPT ile dil öğrenmekten iş görüşmesi simülasyonu yapmaya ve günde 500 doları aşkın kazançlar elde etmeye başlayan insanlar var.
Evet, her yeni teknoloji ile birlikte bir fırsatlar treni kalkıyor, haydi bir bilet kapalım ve ChatGPT ile para kazanmanın yollarını keşfedelim…
Dijital Nomad Türkiye topluluğumuz açıldı…
Eğer sen de dijital göçebelerle bir arada olmak istersen digital nomad topluluğumuza katılabilirsin. Burada bilgilerini, deneyimlerini paylaşan, ilham veren ve birbirine destek olan yeni arkadaşlar edinebilirsin. Digital Nomad Türkiye’ye katılarak öğren, sosyalleş ve topluluğa özel avantajlardan yararlan…
Amerikalı bir gencin Udemy’de online ChatGPT kursu vererek 3 günde 35 bin dolar kazandığı gibi haberlere rastlamaya başladık artık.
Tüm dünyanın aynı anda tanıştığı yeni yapay zeka botu, bazı insanlara çok taraflı ve amiyane tabirle verdiği bilgileri “kafasından sallıyor” gibi geldi. Ancak öyle değil…
Yeni bir insanla tanışmak gibi düşünebilirsin ChatGPT’yi. Yeni tanıştınız ve ortak bilgi havuzunuz boş. Yani birbirinize dair varsayımlarda bulunamaz ancak açık iletişim kurarak anlaşabilirsiniz.
Mesela bir arkadaşına gelirken yeşillik al dedin ancak maydonoz sevmediğini bilmediği için maydonoz da aldı. Ve ne alacağını bilemediği için belki fazla fazla aldı ve anlamsız bir alışveriş yapmış oldu.
Eğer bu tanışma ve doğru yönlendirme aşamasına takılı kaldıysan yazının sonuna senin için ChatGPT’yi nasıl daha efektif kullanabileceğine dair bir başlık açtık.
Şimdi “ChatGPT ile nasıl para kazanılır?” sorusunu yanıtlayacağız…
ChatGPT özellikle içerik alanında birçok vakit alan işi pratik bir şekilde yapma yeteneğine sahip. Bu alanda kendini geliştirirsen (Udemy kursları, YouTube içerikleri) iyi bir kazanç elde edebilirsin.
Mesela en az 10 Google aramasıyla toparlayabileceğin bir veri setinden bahsedelim.
Sosyal ticaret üzerine bir araştırma yapıyorsun ve hangi sosyal medya platformunun hangi alışveriş özelliğini desteklediğini hiç bilmesen dahi GhatGPT ile bu bilgiyi edinmen saniyeler sürüyor.
Bu süreçte insanı canından bezdiren ve sorunun cevabını ancak 5 tıklama sonrasında veren SEO içeriklerine maruz kalmadın.
Ayrıca tek bir sorguyla 6 farklı sosyal medya platformuna (Snapchat, Pinterest, Twitter, Instagram, Facebook, TikTok) dair veri seti toparladın.
Hal böyle olunca elbette henüz nasıl kullanacağını bilmeyen ve ChatGPT ile neler yapabileceğini merak eden büyük bir kitle doğuyor.
Tabii bir de çalışanlarının daha kısa sürede daha çok iş yapmasını isteyen patronlar. Bu da kurumlara ChatGPT entegrasyonu konusunda bir kılavuz ihtiyacı yaratıyor.
Hangi sektörde hangi firmanın ChatGPT’den nasıl yararlanabileceğine kafa yorarak ve çalışanlara verdiğin seminerler ya da desteklerle ChatGPT danışmanlığı yapabilirsin.
Superpeer kullanarak birebir danışmanlık yapabilir ya da bu alanda geliştirilen yazılımların temsilciliğini yaparak şirketlere satabilirsin. ChatGPT ile para kazanma konusundaki ilk konu onu anlatarak kazanmak oldu.
Bu konudaki yetkinliklerini paylaşmak istediğin şirketlerle e-mail üzerinden iletişime geçip teklifini sunabilirsin.
Udemy’de ChatGPT ile ilgili açılmış sayısız kurs var. Yukarıda örneğini verdiğim 3 günde 35 bin dolar elde eden Amerikalı genç bu başarısının ardında SEO yeteneklerinin olduğunu söylemişti…
Yani tek başına ChatGPT’yi öğrenmiş olmak yetmez. Kursun için ilgi çekici bir kapak tasarlamalısın. Bunun için Canva’daki ücretsiz şablonlara bir göz atabilir, beğendiklerini kendi ihtiyacın doğrultusunda özelleştirebilirsin.
Ayrıca doğru anahtar kelimeleri kullanmalı ve SEO uyumu konusunda da ChatGPT’den destek almalısın. ChatGPT ile para kazanma konulu kurslar dahi verirken kelimeleri doğru seçerek ilanlarını hazırlamalısın.
Online kurs oluşturmak için en popüler platform hala Udemy. Udemy üzerinden kurs vermek için öncelikle eğitimci olarak kayıt olman gerekiyor. Sonrasında hazırladığın videoları sisteme yükleyerek öğrencilerin ile buluşabilirsin.
Udemy genellikle low-cost kitlelere hitap etmek için tercih ediliyor. Eğer kursunu 100 dolara satmak istiyorsan diğer online kurs platformlarına da bir göz atabilirsin.
Fiverr ve Upwork gibi freelancer sitelerinde aldığın çeviri işlerinin büyük bir kısmını hatta belki tamamını ChatGPT’ye yaptırabilir ve zamanından büyük ölçüde tasarruf edebilirsin.
Saatlerce uğraşacağın bir çeviriyi senin için birkaç dakika gibi kısa bir süre içerisinde yapabilir.
ChatGPT’den önce Türkçe olarak ihtiyacın olan metni hazırlamasını isteyebilir ve kontrol ettikten sonra İngilizceye çevirmesini talep edebilirsin.
Kendi anlatımına göre ChatGPT kaynak metnin tam anlamını yansıtan bir çeviri sağlamak için yalnızca sözcükleri değil aynı zamanda sözdizimini, dil bilgisini ve bağlamı da dikkate alan karmaşık bir doğal dil işleme algoritması kullanıyor.
İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Japonca, Korece, Çince, Rusça, Arapça ve Türkçe gibi yaygın olarak kullanılan diller de dahil olmak üzere yüzlerce dilde çeviri yapabildiğini söylüyor.
Elbette yazı üzerinde bir rötuş yapman faydalı olacaktır. Bu noktada bilmediğin bir dile çeviri yapıyorsan Grammarly gibi uygulamalardan faydalanabilirsin. ChatGPT ile para kazanma yolunda onu çeviri gerektiren alanlarda bir yardımcı olarak kullanabilirsin.
Blog yazısından ürün açıklamasına ve hatta tanıtım yazısına dek pek çok alanda yaratıcı metinler yazabiliyor ChatGPT. Onun bu yeteneğini kullanarak ChatGPT ile para kazanma şansın var.
Fiverr, Upwork ve Bionluk gibi sitelerden alacağın metin yazarlığı işlerini ChatGPT’ye yaptırabilirsin. Mesela ondan yeni çıkacak bir kot pantolonun özelliklerini tarif ettiğimde ve ondan bir tanıtım yazısı istediğimde oldukça iyi bir iş çıkarabilirsin.
Hangi konuda içerik yazmak istediğini ve hedef kitlenin kimler olduğunu belirtirsen ChatGPT, içerik planlama, ana fikirlerin belirlenmesi, konu hakkında araştırma yapılması, yazım süreci ve son düzenleme aşamalarının tamamıyla ilgilenebilir.
Ayrıca eğer gerekiyorsa ChatGPT’yi içeriğin SEO uyumlu olması gerektiği gibi detaylarla yönlendirebilirsin. Sadece ChatGPT değil Bing’in çıkardığı benzer araç yönlendirme linkleri vererek SEO’nun da ne kadar önemli olduğunu göstermiş oluyor.
Araştırma yazıları, genellikle belirli bir konu veya sorunu ele alarak, akademik kaynaklar ve diğer kaynaklardan toplanan verileri kullanarak bu konu veya sorunu inceleyen ve analiz eden yazılardır.
Bu tür yazılar, konuyla ilgili derinlemesine bir perspektif sunar ve okuyuculara yeni bilgiler verir. Bu tür yazılarda en önemli hususlardan biri kaynak göstermek.
Kaynak göstermek içeriğin güvenilirliğini artırmakla kalmaz insanların ilgili konuda daha fazla bilgi edinmesine yardımcı olur.
Aşağıda ChatGPT’ye yazdırdığım araştırma yazısının bir kısmını paylaşıyorum. ChatGPT’nin 1 dakika içerisinde yazdığı bu araştırma yazısını kendim yazmaya kalksaydım en az 4-5 Google araması yapmam ve tüm içerikleri tek tek okuyarak özgün bir içerik yazmam gerekirdi. Bu da en az 40 dakikamı alırdı…
Yazını aldığın talimatlara göre şekillendirmek için ChatGPT’ye vuruş ya da kelime sayısı verebilir ya da belirli tarih aralığındaki araştırmaları kaynak olarak kullanmasını talep edebilirsin.
Bu alanda ChatGPT ile para kazanma amacın varsa mutlaka dikkatli olmalısın. Kaynakları mutlaka kontrol etmelisin. Bu alanda GPT-4 versiyonu daha başarılı olsa da kaynak vermemesi sebebiyle problem yaşandığı söylenmekte.
Amazon Kindle’ın mağazasında güncel olarak ChatGPT’yi yazar ya da ortak yazar olarak gösteren 200’ü aşkın kitap var.
Kaldı ki ChatGPT tarafından yazılan ve kaynak gösterilmeyen de bir o kadar kitap olduğu tahmin ediliyor. ChatGPT’nin yazarlık fenomeni o kadar yayıldı ki Amazon Kindle ChatGPT tarafından yazılan kitaplar için ayrı bir kategori açtı.
Yazarlar ChatGPT’ye 114 sayfalık bir öyküyü 1 gün gibi kısa bir sürede tamamlatabildiklerini söylüyor. ChatGPT ile en çok yazılan kitap türü ise resimli çocuk kitapları…
ChatGPT’den kitap yazmasını talep ederken adım adım gitmen önemli. Önce nasıl bir kitap yazmak istediğini tarif edip bir başlık bulmasını sağlamalısın.
Ardından kitabının kaç bölümden oluşacağına karar verip senin için bölümler oluşturmasını isteyebilirsin. Finalde ise tek tek bölümleri yazmasını talep edebilirsin.
Elbette yazacağı bölümler senin tasarladığınla aynı olmayabilir. Bu gibi durumlarda onu net ifadelerle yönlendirerek yeniden yazmasını talep edebilirsin.
ChatGPT’ye başvurmadan önce en çok satan e-kitap fikirlerini araştırmalı ve e-kitap yazarak para kazanmak ile ilgili detaylara göz atabilirsin. ChatGPT ile para kazanma alanında kitap yazmak hatrı sayılır bir üne sahip.
Bu zamana kadarki en gelişmiş chatbot olan ChatGPT ile para kazanmanın bir diğer yolu onu müşteri temsilcisi olarak işe almak…
ChatGPT senin için müşteri memnuniyeti anketi hazırlayabilir ve sonuçları analiz edebilir. Öncelikle hangi müşteri memnuniyeti ölçütlerini kullanacağını belirlemen gerekiyor.
Kullanılan ölçütler arasında genellikle müşteri hizmetleri kalitesi, ürün kalitesi, teslimat süresi ve fiyatlandırma yer alıyor.
ChatGPT aracılığıyla gerçekleştirebileceğin müşteri memnuniyeti araştırması için freelancer sitelerinden ilan açabilirsin.
Aşağıda genel bilgilerle hazırladığı bir müşteri memnuniyet anketi var. Sen de böyle bir talepte bulunabilir ya da talebine eklediğin kriterlerle ChatGPT’yi yönetebilirsin.
Eğer bunu düzenli olarak kullanmak istersen ChatGPT tabanlı uygulama veya plugin yazdırarak düzenli işlerini yapay zeka ie birleştirebilirsin. Senin için Fiverr’dan seçtiğimiz ilanları bu linkten görebilirsin.
ChatGPT, e-posta pazarlama kampanyaları için kişiselleştirilmiş ve etkileşimli e-posta metinleri oluşturmak için de kullanılabilir.
E-posta pazarlama metni hazırlamak için öncelikle hedef kitleni belirlemen gerekir. Bu, e-posta pazarlama kampanyasının hangi demografik özelliklere sahip insanlara yönelik olduğunun anlaşılmasını sağlayacak.
ChatGPT ile aşağıdaki bilgileri paylaşman sonucun başarı oranını artırır;
E-mail pazarlama yaparken ihtiyacın olan metni özetledikten sonra onu bir mail taslağı olarak yazmasını istemen yeterli olacaktır. İstediğin gibi yazmadığında ise değiştirmesini istediğin noktaları söylerek tekrar yazmasını istemelisin.
Bu tip e-mail marketing metinleri ve pazarlama yöntemleri belirleyerek ChatGPT ile para kazanma şansın bulunuyor. Hali hazırda mail marketing ile uğraşıyorsan en son yaptığın işi bir de ChatGPT’ye yaptırarak sonuçları karşılaştırmanı tavsiye ederiz.
Birçok turist hiç bilmediği destinasyonlarda geçireceği günleri programlamak için yerel rehberlerin önerilerine ihtiyaç duyuyor.
Freelancer sitelerinde bildiğin şehirlerde neler yapabilecekleri konusunda turistlere rehberlik sağlamak adına ilan açabilirsin. Mesela Fiverr’da bu konuyla ilgili açılmış çok fazla gig var.
Bu planları oluşturma konusunda ChatGPT’den yardım alabilirsin. Kimin için, kaç günlüğüne ve hangi etkinlikleri kapsayan bir plan oluşturman gerektiği bilgisini vermen yeterli.
Dilersen sonrasında plana çeşitli eklemeler yaparsın. Ama bu alanda ChatGPT’den para kazanmak için mutlaka dikkat etmen gereken şeyler var;
ChatGPT ile para kazanma konusunda gezi plancısı olmak da bir alternatif ama ChatGPT prompting konusunda iyi çalışmış olmalısın.
ChatGPT ile para kazanmak için sosyal medya platformlarına içerik oluşturabilir veya pazarlama metinleri yazabilirsin.
Söz konusu içerikleri talep etmeden önce ürün veya hizmet hakkında, hedef kitle ve marka imajı hakkında bilgi vermen gerekiyor. Ayrıca rekabet analizi ve sosyal medya platformu hakkında detaylar eklemen de faydalı olur.
Mesela bir butiğin Instagram hesabını yönetiyoruz. Bir elbise için caption arıyoruz… Bunu ChatGPT’den isteyebiliriz.
Örnekte de gördüğün gibi oldukça başarılı bir sonuç elde ettik. Caption’ın yanı sıra çeşitli etiketler de çıkardı.
Freelance sosyal medya yönetimi için LinkedIn, Kariyer.net gibi siteler üzerinden ilanları takip etmenin yanı sıra freelancer sitelerinden de iş bağlayabilirsin.
ChatGPT ile kod yazmak çok kolay. Hangi dilde ve ne için kod yazman gerektiğini söylüyorsun ve bir dakika içerisinde sana yanıt veriyor.
ChatGPT şu dillerde kod yazabiliyor;
Ben örnek olarak Python dilinde hesap makinesi için kod yazmasını talep ettim. Ancak çok daha karmaşık taleplere de kısa sürede yanıt verebiliyor.
Yazılan bu kodlarla oyun, web sitesi, otomasyon uygulamaları ve her türlü mobil uygulamayı geliştirebilirsin.
ChatGPT ile yazdığın kodlarla elde ettiğin sonuçları Product Hunt gibi dijital ürünleri öne çıkarmak için kullanılan platformlarda satabilirsin…
Pek çok insan ne istediğine dair çok az işaret vererek en iyi sonucu almayı bekliyor. Ancak bu belirsizlikler ChatGPT’nin kafası karıştırıyor ve en kötü sonuçları oluşturmasına sebep oluyor.
O yüzden yapay zeka botuyla tanışıklığımızı en başa saralım ve tıpkı yeni bir insanla tanışıyormuş gibi kendimizi ve hangi konuda ne gibi bir beklentimiz olduğunu tane tane anlatalım.
Şimdi daha kaliteli çıktılar elde edebilmen için sana bazı prompt engineering tekniklerinden bahsedeceğiz…
ChatGPT’ye bir görev tanımlayarak, bu görevle ilgili örnekler vererek ne istediğini belirtebilirsin.
Yaptırmak istediğin işi ona uzun uzun anlatırsan daha net sonuçlar alabilirsin.
Mesela;
Türkçeden İngilizceye çevir (görev tanımı)
Masa – Table
Elma – Apple (Örnekler)
Bilgisayar – (İstem)
Başka bir örneğe geçelim. Standart bir kişi havaalanı kodları çıkarmak için şöyle bir istekte bulunur; “Şu metinden havaalanı kodlarını çıkar: Orlando’dan Boston’a uçmak istiyorum.”
Ancak doğrusu şöyle olmalı;
Bu metinden havaalanı kodları çıkar:
Metin: İstanbul’dan Ankara’ya uçmak istiyorum.
Havaalanı kodları: IST, ESB
Metin: Nevşehir’den Antalya’ya uçmak istiyorum.
Havaalanı kodları: NAV, AYT
Metin: İzmir’den Bodrum’a uçmak istiyorum.
Havaalanı kodları:
Örneklerin doğru olsun ya da olmasın isteğini bu şekilde tariflemek alacağın sonuçları önemli ölçüde iyileştirecektir.
Bazen ChatGPT’nin varsayılan yanıtları ile istediğin sonucu alman oldukça zor olabilir. Böyle zamanlarda ona bir rol vermenin hiçbir sakıncası yok…
Mesela ona iş görüşmesi için pratik yapmak istediğini belirt. ChatGPT’ye “işe alma yöneticisi gibi davranmasını” söyleyerek ve ayrıntılı bilgi aktararak istediğin bir pozisyon için iş görüşmesi simüle edebilirsin.
Gördüğün gibi ChatGPT rolünün hakkını veriyor. Benzer şekilde, ChatGPT’yi İspanyolca dil öğretmenine veya istediğin herhangi bir filmi analiz etmek için bir film eleştirmenine dönüştürebilirsin.
Çeşitli etiketler ekleyerek ChatGPT’yi yönlendirmek hem daha derli toplu hem de daha net sonuçlar almana yardımcı olur.
Mesela ChatGPT’den yapay zekanın neden insanların yerini alamayacağını anlatmasını istediğinde etiketlerle tarif edebilirsin;
“AI insanların yerini alamayacak” ile ilgili 5 gerçek üret.
# Gerçek 1
# Gerçek 2
# Gerçek 3
# Gerçek 4
# Gerçek 5
Yapay zekanın neden insanların yerini almadığına dair 500 blogluk esprili bir yazı yazmak için yukarıdaki gerçekleri kullan. 10+ yıllık deneyime sahip yapay zeka uzmanı tarzında yaz. Komik örneklerle açıkla.
Gördüğün gibi komik kısmını beceremese de istediğim yanıtı verdi. Kendisi de insanların espri yapma yeteneğini taklit etme konusunda yeterli olgunlukta olmadığını itiraf ediyor zaten.
Bir probleme nihai cevap beklemeden önce akıl yürütmeyle ilgili örnekler vermelisin. Yani doğrudan soru sormak yerine ona problem çözme mantığını anlatarak akıl yürütmeye teşvik etmelisin.
Muhakeme süreciyle ilgili detaylar paylaşarak aşağıdaki gibi doğru bir yanıt alabilirsin.
Soru: Gizem’in 5 paket çikolatası var. 2 kutu daha çikolata alıyor. Her kutunun içinde 10 paket çikolata var. Şu an Gizem’in kaç paket çikolatası oldu?
Cevap: Gizem 5 paket çikolata ile başladı. İki kutunun içerisinde toplam 20 paket çikolata var.
5+20=25.
Cevap 25’tir.
Soru: Furkan 23 tane elma aldı. Turta yapmak için 20 tane kullandı ve 6 tane daha satın aldı. Şimdi kaç elması var?
Cevap:
ChatGPT ile yapabileceğin pek çok şey var.
Ancak temelde ChatCPT sana hayatını kolaylaştıracak destekler sunabilir, yeni yetenekler edinmene yardımcı olabilir ya da yeteneklerini destekleyerek ve zaman tasarrufu yapmanı sağlayarak para kazandırır.
ChatGPT’ye kolaylıkla yaptırabileceğin eylemlerden bazıları şöyle;
ChatGPT yapay zeka destekli bir sohbet botudur. Ona sorduğun soruları yanıtlar ve taleplerini yerine getirir. Ayrıca ChatGPT ile para kazanmak için çeşitli hizmetler de sunabilirsin.
ChatGPT ilk olarak 30 Kasım 2022’de lanse edildi. Ancak dönem dönem yeni güncellemeleri de yayınlanıyor.
Evet, ChatGPT’yi Türkçe olarak kullanabilirsin. Her söylediğini anlar ve Türkçe yanıt verir. İstersen Türkçe metinleri diğer dillere çevirmesini de isteyebilirsin.
Statista verilerine göre ChatGPT lansmanını takip eden 5 gün içerisinde 1 milyonu aşkın kullanıcı sayısına ulaştı. Şuan net bir rakam açıklanmasa da 100 milyonu aşkın kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor.
ChatGPT’yi metin temelli tüm işlerinde kullanabilirsin. Sunum metni hazırlama, özet çıkarma, makale yazdırma ya da araştırma yaptırma… Ondan dil öğretmenin olmasını isteyerek sohbet edebilir ve öğrenmek istediğin dile dair alıştırma yapabilirsin ya da mülakata gireceğin bir İK uzmanı rolünü oynayabilir…
ChatGPT 4, 14 Mart 2023 tarihinde çıktı.
ChatGPT 4’ün kullanımı da aynıdır. Bilgi dağarcığının daha çok gelişmesi, daha kesin sonuçlar çıkarması, görselleri algılayabilmesi, manipülasyona daha kapalı olması, dil yetkinliklerinin artması ve farklı rolleri daha gerçekçi benimsemesi gibi konularda çok daha iyi sonuçlar veriyor.
ChatGPT direkt olarak sana ödeme yapmaz ancak ChatGPT ile para kazanmanın çeşitli yollarını deneyimleyebilirsin.
Bazen yaptığımız işlerde bizi destekleyecek mentorlara ya da asistanlara ihtiyaç duyarız.
ChatGPT’yi rutininde bu şekilde konumlandırabilir ve onu yönlendirerek halihazırda para kazandığın işleri daha pratik bir şekilde yapabilir ya da yeni yöntemler denerken yapay zeka desteği alabilirsin.
Ancak onu iyi kullanabilmen için her şeyden önce doğru yönlendirmen gerekir. Tıpkı yeni işe aldığın asistanın gibi düşünebilirsin. İlk seferde verdiğin görevi detaylı tarif etmen işlerini daha doğru yapmasını sağlar.
Eğer merakın varsa ChatGPT üzerinde uzmanlaşman ve bu alanda danışmanlık ve kurslar vermeye başlaman sana iyi bir gelir kazandırabilir. Zira pek çok şirketin ve çalışanın ChatGPT uyum sürecinde büyük bir talep oluşacak.
Blogunda ChatGPT ile ilgili ilgi çekici yazılar yazman da aynı etkiyi yaratabilir. Profesyonel bir SEO ile bu alanda öne çıkabilir ve bloguna çektiğin trafiği nakde dönüştürebilirsin.
Ayrıca freelance olarak aldığın işlerin tamamını ChatGPT’ye yaptırabilirsin.
Eğer ChatGPT’yi tüm yetenekleri ve kusurlarıyla öğrenirsen bu viral sohbet botu üzerinden oldukça büyük kazançlar elde edebilirsin…
Mail listesine kayıt olarak en güncel para kazanma yöntemlerinden haberdar olabilirsin…
Dijital Nomad Türkiye topluluğumuz açıldı…
Eğer sen de dijital göçebelerle bir arada olmak istersen digital nomad topluluğumuza katılabilirsin. Burada bilgilerini, deneyimlerini paylaşan, ilham veren ve birbirine destek olan yeni arkadaşlar edinebilirsin. Digital Nomad Türkiye’ye katılarak öğren, sosyalleş ve topluluğa özel avantajlardan yararlan…